Bunu tercih edebilirsin o halde. Saydığın 3 diskten de daha iyi.

MLD M500 modelinde phison E21t kontrolcü yer alıyor. Bu kontrolcü 7 GB/sn hızlara erişebilecek bir kontrolcü değil. Yani o okuma hızına aldanma, ~5 GB/sn hız veriyor. Kötü değil elbette, günlük kullanıcı için fazla fazla yetecek bir hız bu ancak yine de MLD almak için bir sebep değil. Yazılım desteği bulunmayan diskleri tavsiye etmiyorum. Daha kaliteli üreticilere yönelmek lazım.

Crucial P3 Plus'a gelirsek, yine her türlü günlük kullanım ve oyun senaryolarında iş görecek bir disk. Eğer sürekli yazma işleriyle uğraşıyorsan bu konuda üzer çünkü QLC NAND kullanıldığı için performansı bir yerden sonra çok zayıflıyor. Sürekli yazmayla işim yok dersen işini fazlasıyla görür.

Samsung 980'e gelirsek, son kullanıcı için oyun & gündelik kullanım için ideal bir disk. Üzmez ama fiyat biraz fazla açıkçası 2. el için.

Sıfıra WD blue SN5000 almak çok daha mantıklı geliyor bana. Aynı parayı verip sıfır alacaksın, üstüne bu üçünden daha performanslı bir disk olacak.

Çok kaliteli bir disk, alınabilir ancak çok yoğun kullanmayacaksan kapasite odaklı bir disk al. Aynı paraya sıfır 1 TB var.

Yani sadece oyun oynuyorum yoğun kullanmam.

Yani sadece oyun oynuyorum, yoğun kullanmam.
O zaman sıfır WD Blue SN5000 tercih et derim. Zaten 2-3 gün içinde elinde olur ürün. 2-3 gün beklememek için ikinci el, daha düşük performanslı ürünleri almak bence mantıklı değil ama yine de ikinci el alacağım dersen Samsung'u al geç eğer herhangi bir problemi yoksa.