Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Catexe

Uzman
23 Ağustos'ta aldığım SSD'nin hızları çakıldı. Magician verileri ile CrystalDiskMark görsellerdeki gibi. Özellikle Magician'da sıkıntı var, Magician sürümü V9, en son Firmware kurulu "8B2QJXD7", işlemcim 5700X3D, anakartım B550 Tomahawk. FACEIT için MSI'ın Beta BIOS'unu kullanıyorum şu anlık.

1766850863139.webp

1766850977007.webp

1766851170009.webp

1766851191297.webp

1766851235847.webp

1766851664709.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kasım'ın sonunda Beta BIOS yükledim ve ilk defa bugün benchmark yaptım, bundan önceki benchmark 11 Ekim'de yaptım sorun yoktu, arkaşımın değerleri böyle, onda da 990 Pro var, o beta BIOS kullanmıyor, SSD'si %75 dolu, OP açık performans modunda. O testi PC'de bayağı bir şey açıkken yaptı, aynı zamanda aldık SSD'leri, onda 7600 ve MSI B650 Gaming Plus var. Bugün 4 kez daha Magician testi yaptım değerler aynıydı, CrystalDiskMark değerleride aynıydı.

Eki Görüntüle 213808
Eki Görüntüle 213809

Dediğim gibi okudunuz mu bilmiyorum, format atınca bende random write IOPS değeri düzeldi. sizin de öyle sistem dosyalarınız bozulmuş olabilir veya SSD çok dolu olduğu için oluyordur biraz. CrystalDiskMark sonucuna bakın siz gayet normal. Son BIOS'u kurup deneyin bir de.
Magician'ın her testi tam aynı olmuyor, bazen benim de random write IOPS değeri düşük çıkıyordu, format atınca düzeldi garip şekilde. Garantiye gönderecektim az kaldı SSD'yi. Siz görünen o ki bir test yapıp düşük diye konu açmıssınız. CrystalDiskMark sonucu normal. Bazen sistem dosyaları bozulunca SSD testi kötü çıkıyor.

Beta BIOS'ta yaptığınız testlerde normal değerleri alıyor muydunuz?

Kasımın sonunda Beta BIOS yükledim ve ilk defa bugün benchmark yaptım, bundan önceki benchmark 11 Ekim'de yaptım sorun yoktu, arkaşımın değerleri böyle, onda da 990 Pro var, o beta BIOS kullanmıyor, SSD'si %75 dolu, OP açık performans modunda. O testi PC'de bayağı bir şey açıkken yaptı, aynı zamanda aldık SSD'leri, onda 7600 ve MSI B650 Gaming Plus var. Bugün 4 kez daha Magician testi yaptım değerler aynıydı, CrystalDiskMark değerleride aynıydı.

Screenshot_20251227_193918_Steam.webp

Screenshot_20251227_193934_Steam.webp

Kasım'ın sonunda Beta BIOS yükledim ve ilk defa bugün benchmark yaptım, bundan önceki benchmark 11 Ekim'de yaptım sorun yoktu, arkaşımın değerleri böyle, onda da 990 Pro var, o beta BIOS kullanmıyor, SSD'si %75 dolu, OP açık performans modunda. O testi PC'de bayağı bir şey açıkken yaptı, aynı zamanda aldık SSD'leri, onda 7600 ve MSI B650 Gaming Plus var. Bugün 4 kez daha Magician testi yaptım değerler aynıydı, CrystalDiskMark değerleride aynıydı.

Eki Görüntüle 213808
Eki Görüntüle 213809

Dediğim gibi okudunuz mu bilmiyorum, format atınca bende random write IOPS değeri düzeldi. sizin de öyle sistem dosyalarınız bozulmuş olabilir veya SSD çok dolu olduğu için oluyordur biraz. CrystalDiskMark sonucuna bakın siz gayet normal. Son BIOS'u kurup deneyin bir de.

Çözüm
Dediğim gibi okudunuz mu bilmiyorum format atınca bende Random write IOPS değeri düzeldi sizin de öyle sistem dosyalarınız bozulmuş olabilir veya SSD çok dolu olduğu için oluyordur biraz.

Hocam yeni stabil BIOS sürümü çıksın onu yaptıktan sonra format atacağım, arkadaşımın SSD'si çok dolu benimki bayağı boş. Magician'ı silip yükledim değişmedi.

Hocam yeni stabil BIOS sürümü çıksın onu yaptıktan sonra format atacağım, arkadaşımın SSD'si çok dolu benimki bayağı boş. Magician'ı silip yükledim değişmedi.

Bende format sonrası düzeldi ama işte, Beta BIOS'ta arkadaşınız sorun yaşamıyorsa yükleyebilirsiniz, sorun olmaz. Eski BIOS'a dönülebiliyor. BIOS'un formatla bir alakası yok o anakarta işleniyor, şimdi de format atabilirsiniz. Sistemdeki programlar bile etkiliyor. Windows sistem dosyaları bozulabiliyor. Hizmetler de dahil buna.

Bende format sonrası düzeldi ama işte, Beta BIOS da arkadaşınız sorun yaşamıyorsa yükleyebilirsiniz sorun olmaz eski BIOS dönülebiliyor. BIOS'un formatla bir alakası yok o anakarta işleniyor şimdi de format atabilirsiniz. Sistemdeki programlar bile etkiliyor. Windows sistem dosyaları bozulabiliyor. Hizmetlerde dahil buna.

Hocam yanlış anlaşılma olmuş olabilir bu Magician'daki hız çakılması ben Beta BIOS yükleyince oldu (önceki testler beta olmayan bir BIOS sürümündeydi), arkadaşım Beta BIOS kullanmıyor, BIOS'un formatla alakası yok biliyorum, sadece ben tam BIOS sürümü çıkınca ardından format atmak için böyle dedim. (Şimdi format atmaya üşeniyorum.)

Hocam yanlış anlaşılma olmuş olabilir bu Magician'daki hız çakılması ben Beta BIOS yükleyince oldu (önceki testler beta olmayan bir BIOS sürümündeydi), arkadaşım Beta BIOS kullanmıyor, BIOS'un formatla alakası yok biliyorum, sadece ben tam BIOS sürümü çıkınca ardından format atmak için böyle dedim. (Şimdi format atmaya üşeniyorum.)

O zaman önceki beta olmayan BIOS'a dönün içiniz rahatlayacaksa, ancak bu değer düşüklüğü size bir negatif etki yavaşlık sağlamayacak yeni BIOS'u bekleyin istiyorsanız arzunuz o şekildeyse.

O zaman önceki beta olmayan BIOS'a dönün içiniz rahatlayacaksa, ancak bu değer düşüklüğü size bir negatif etki yavaşlık sağlamayacak yeni BIOS'u bekleyin istiyorsanız arzunuz o şekildeyse.

Hocam boşluğuma denk geldi format atıyorum şimdi 30 dakikaya test verilerini paylaşacağım umarım düzelir.

Sağ olun hocam :)
@cr0xip

1766953085139.webp