Direkt model dışında "Samsung" marka alınır. Bu zamana kadar aldığım hiçbir SSD'sinde sorun yaşamadım.
Fiyatları kazık olmasa evet, bende de 7 yıllık 860 evo ve 4 yıllık 870 evo var ikiside bir kere üzmedi

Yok hocam bu da kazık ya, Kioxia mantıklı geldi.

Evet evet mantıklı geldi. 5K veresim yoktu bir SSD için depolamada lazım değil zaten. M.2 kurulu Windows olsun diye alacağım, yoksa bana 500GB 870 EVO yetiyor.
@Ayhan Dönmez geçiyorum ozaman bugün amazondan

990 Pro 2 adet var elimde 1 TB heatsink versiyonu. 1 tanesinde bir anda BIOS'a atma sorunu var. Durup dururken SSD gözükmeme sorunu var. Bir bakmışsınız, BIOS ekranındasınız bilgisayar çalışırken. Ama hepsinde bu sorun yok. 9100 gen5 modelinde de var aynı problem. Samsung bunu garanti kapsamında değerlendirmiyor. Sorun yoktur diyip, geri gönderiyor.

Bu sorun dışında Magician yazılımı, performansı, kalitesi derken piyasadaki en iyi gen4 SSD modellerinden bir tanesi benim şahsi fikrime göre.

990 Pro 2 adet var elimde 1 TB heatsink versiyonu. 1 tanesinde bir anda BIOS'a atma sorunu var. Durup dururken SSD gözükmeme sorunu var. Bir bakmışsınız, BIOS ekranındasınız bilgisayar çalışırken. Ama hepsinde bu sorun yok. 9100 gen5 modelinde de var aynı problem. Samsung bunu garanti kapsamında değerlendirmiyor. Sorun yoktur deyip, geri gönderiyor.

Bu sorun dışında Magician yazılımı, performansı, kalitesi derken piyasadaki en iyi gen4 SSD modellerinden bir tanesi benim şahsi fikrime göre.

Fiyatı da öyle ama🤣, Kioxia çok F/P gözüktü bana yeter gibi.

Kalite ucuz olmaz, ROG ile diğer modeller arasında neden 2 kat fark var, mantık aynı mantık.

Samsung 990 PRO'nun da firmware updatesini yapman lazım bu arada eski firmware gelirse, SSD ömründen yiyor diye firma kendisi açıklama yapmıştı. @loewry Benim firmware en son sürümdü, Magician adlı yazılımdan bakmıştım. Kronik sorunluydu eski firmware firma kendisi de açıklama yaptı.

Kalite ucuz olmaz, ROG ile diğer modeller arasında neden 2 kat fark var, mantık aynı mantık.

Samsung 990 Pro'nun da Firmware Update'sini yapman lazım bu arada eski Firmware gelirse, SSD ömründen yiyor diye firma kendisi açıklama yapmıştı. @loewry benim Firmware en son sürümdü, Magician adlı yazılımdan bakmıştım. Kronik sorunluydu eski Firmware firma kendisi de açıklama yaptı.

Güncelleme yapmak, bu sorunu çözmüyor. O dediğiniz farklı bir sorun, o çözüldü ama benim dediğim sorun hala devam ediyor. Sağlık güncellemesi sizin dediğiniz, benim dediğim daha farklı bir sorun.

Kinoxia alınır @loewry

@Ayhan Dönmez.

Güncelleme yapmak, bu sorunu çözmüyor. O dediğiniz farklı bir sorun, o çözüldü ama benim dediğim sorun hala devam ediyor. Sağlık güncellemesi sizin dediğiniz, benim dediğim daha farklı bir sorun.

@Ayhan Dönmez.
O sorun hakkında bir çözüm önerisinde bulunmamışlar. Fabrikasyon olarak defektli demek ki bazı ürünler ya da gerçekten firmware ile alakalı bir sorun var.

Samsung 990 PRO'nun da firmware updatesini yapman lazım bu arada eski firmware gelirse, SSD ömründen yiyor diye firma kendisi açıklama yapmıştı. @loewry Benim firmware en son sürümdü, Magician adlı yazılımdan bakmıştım. Kronik sorunluydu eski firmware firma kendisi de açıklama yaptı.

Zaten kioxia alacam hocam