infklase

Çalışkan
Cihaz
Samsung A12
Bu içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bootloader, GSI ve MediaTek tabanlı cihazlarda yapılan işlemler ciddi risk içerir.

Hazırlık.

BFTOOL.exe

A125F. ZIP.

Gerekenler:

Kg durumu “checking” modunda olmalı (zorunlu).

Bootloader kilidi açık olmalı.

Telefon için tornavida ve testpoint işlemi için bir kablo gerekiyor.

Bilgisayarda Windows Defender'ı devre dışı bırakın (risklidir ama işlem için gerekli).

Eğer endişen varsa başka bir bilgisayar kullan ya da verilerini yedekle.

Adım 1: Gerekli sürücüleri yükleyin.

Bft Tool'u açın, driver (sürücüler) sekmesine girin.

MediaTek sürücüsünü yükle ve libusb filter Driver'ı yükle seçeneklerine tıklayın.

2. MediaTek sürücüsünün kurulumu oldukça basit olduğu için detaylı anlatmıyorum.

3. libusb filter driver kurulumu:

Cihazı kapatın ve testpoint işlemini uygulayın.

Batarya kablosunu çıkarın ve iki testpoint noktasını birbirine temas ettirin, ardından USB kablosunu bilgisayara bağlayın.

Aygıt Yöneticisi'nde MediaTek USB port görünene kadar birkaç kez denemeniz gerekebilir.

Başarılı olduğunda bilgisayardan bir ses duyabilirsiniz.

Install libusb filter driver seçeneğine tıklayın,

Install a device filter seçin,

MediaTek USB Port'u seçin ve ınstall (yükle) butonuna basın.

İşlem tamamlandıktan sonra telefonu bilgisayardan çıkarın.

Şimdi Bftool'u yeniden başlatın.

Adım 2: Scatter dosyasını seçme.

Flash scat kısmının yanındaki üç noktaya tıklayın ve MT6765_Android_scatter.txt dosyasını seçin.

Bu dosyayı A125F. ZIP içinde bulabilirsiniz (paket içerisinde up_param. Bin, TWRP, vbmeta ve Magisk ile patch'lenmiş boot.img dosyası bulunur).

Adım 3: Flashlama.

Bu biraz zor bir adımdır, dikkatli olun:

Flash scat butonuna tıklayın ve bftool “connect powered off phone…” (kapalı telefonu bağlayın…) uyarısını gösterdiğinde hızlıca testpoint bağlantısını yapın.

Eğer kaçırırsanız, tekrar flash scat butonuna tıklayın ve testpoint bağlantısını doğru zamanda yapana kadar tekrar deneyin.

İşlem tamamlandığında bir onay mesajı görmelisiniz.

Tebrikler! Artık TWRP ve Magisk 30.2 (beta) kurulmuş durumda.

İpucu:

Artık stock ROM flashlarken Odin'de bl slotunu atlayabilirsiniz. Root yapmak istediğinizde ise sadece vbmeta. Tar dosyasını AP slotuna flashlamanız yeterlidir.

⚠️ Önemli not! Dikkatlice uygulayın!

Eğer bootloop yaşayıp tekrar TWRP'ye girerseniz:

1. TWRP'ye girin.

2. wipe seçeneğine dokunun.

3. “swipe to factory reset” kaydırıcısını kaydırın.

4. reboot yapın.

⚠️ Lütfen “format data” (yes yazarak yapılan işlem) kullanmayın, işe yaramayabilir.

Eğer Odin üzerinden tekrar bl flashlarsanız, tüm adımları en baştan yapmanız gerekir.

Bootloader'ı tekrar kilitlemek isterseniz sadece AP, cp ve CSC flashlamak yeterlidir.

Bir sonraki sefer sadece Bootloader kilidini açmanız ve vbmeta. Tar flashlamanız yeterli olur, testpoint işlemine tekrar gerek kalmaz.

Lütfen aşağıdaki yorumları dikkatlice okuyun, faydalı olabilir.

SP Flash Tool'a geçmenizi öneririm, çok daha güvenlidir. YouTube'da birçok rehber bulabilirsiniz. Bu yöntem uzun vadede stabil garanti vermez.

GSI ROM önerisi:

A125F'de yapılan GSI testlerinde Android 13 tabanlı vndklite ROM'lar en stabil ve en akıcı seçenek olarak öne çıkıyor (özellikle LineageOS 20). Android 12 çalışıyor ama daha zayıf, Android 14 ise belirgin şekilde kasma ve stabilite sorunları yapıyor.

En büyük problemler: Dokunmatik sürücü hataları, Wi-Fi dalgalanmaları ve random donmalar.

Genel sonuç: Günlük kullanım için en mantıklı seçim Android 13 + LineageOS 20 / crDroid, performans açısından da stock ROM'a göre daha akıcı olabiliyor ama uzun vadeli stabilite her zaman garanti değil.

Kona kernel yüklemeniz şart aksi takdirde sorunları çok olan bir cihazdır.

Kona kernel https://xdaforums.com/attachments/kona_kernel_v1-3_x-zip.6334249/

Testpoint method:

GSI ROM listesi:

Not: Bu rehber XDA developers kaynaklarından derlenerek hazırlanmıştır

Dosya Ekleri

• 394.webp
    394.webp
    261,2 KB · Görüntüleme: 29
  • 395.webp
    395.webp
    248,7 KB · Görüntüleme: 19
  • 396.webp
    396.webp
    283,4 KB · Görüntüleme: 20
  • 398.webp
    398.webp
    292,7 KB · Görüntüleme: 23
  • 400.webp
    400.webp
    217,7 KB · Görüntüleme: 21
  • 402 (1).webp
    402 (1).webp
    664,3 KB · Görüntüleme: 24
  • 401.webp
    401.webp
    286,3 KB · Görüntüleme: 20
  • 399.webp
    399.webp
    293,6 KB · Görüntüleme: 22
  • 397.webp
    397.webp
    291,4 KB · Görüntüleme: 22
  • 402.webp
    402.webp
    664,3 KB · Görüntüleme: 22
Bu içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bootloader, GSI ve MediaTek tabanlı cihazlarda yapılan işlemler ciddi risk içerir.

Hazırlık.

BFTOOL.exe

A125F. ZIP.

Gerekenler:

Kg durumu “checking” modunda olmalı (zorunlu).

Bootloader kilidi açık olmalı.

Telefon için tornavida ve testpoint işlemi için bir kablo gerekiyor.

Bilgisayarda Windows Defender'ı devre dışı bırakın (risklidir ama işlem için gerekli).

Eğer endişen varsa başka bir bilgisayar kullan ya da verilerini yedekle.

Adım 1: Gerekli sürücüleri yükleyin.

Bft Tool'u açın, driver (sürücüler) sekmesine girin.

MediaTek sürücüsünü yükle ve libusb filter Driver'ı yükle seçeneklerine tıklayın.

2. MediaTek sürücüsünün kurulumu oldukça basit olduğu için detaylı anlatmıyorum.

3. libusb filter driver kurulumu:

Cihazı kapatın ve testpoint işlemini uygulayın.

Batarya kablosunu çıkarın ve iki testpoint noktasını birbirine temas ettirin, ardından USB kablosunu bilgisayara bağlayın.

Aygıt Yöneticisi'nde MediaTek USB port görünene kadar birkaç kez denemeniz gerekebilir.

Başarılı olduğunda bilgisayardan bir ses duyabilirsiniz.

Install libusb filter driver seçeneğine tıklayın,

Install a device filter seçin,

MediaTek USB Port'u seçin ve ınstall (yükle) butonuna basın.

İşlem tamamlandıktan sonra telefonu bilgisayardan çıkarın.

Şimdi Bftool'u yeniden başlatın.

Adım 2: Scatter dosyasını seçme.

Flash scat kısmının yanındaki üç noktaya tıklayın ve MT6765_Android_scatter.txt dosyasını seçin.

Bu dosyayı A125F. ZIP içinde bulabilirsiniz (paket içerisinde up_param. Bin, TWRP, vbmeta ve Magisk ile patch'lenmiş boot.img dosyası bulunur).

Adım 3: Flashlama.

Bu biraz zor bir adımdır, dikkatli olun:

Flash scat butonuna tıklayın ve bftool “connect powered off phone…” (kapalı telefonu bağlayın…) uyarısını gösterdiğinde hızlıca testpoint bağlantısını yapın.

Eğer kaçırırsanız, tekrar flash scat butonuna tıklayın ve testpoint bağlantısını doğru zamanda yapana kadar tekrar deneyin.

İşlem tamamlandığında bir onay mesajı görmelisiniz.

Tebrikler! Artık TWRP ve Magisk 30.2 (beta) kurulmuş durumda.

İpucu:

Artık stock ROM flashlarken Odin'de bl slotunu atlayabilirsiniz. Root yapmak istediğinizde ise sadece vbmeta. Tar dosyasını AP slotuna flashlamanız yeterlidir.

⚠️ Önemli not! Dikkatlice uygulayın!

Eğer bootloop yaşayıp tekrar TWRP'ye girerseniz:

1. TWRP'ye girin.

2. wipe seçeneğine dokunun.

3. “swipe to factory reset” kaydırıcısını kaydırın.

4. reboot yapın.

⚠️ Lütfen “format data” (yes yazarak yapılan işlem) kullanmayın, işe yaramayabilir.

Eğer Odin üzerinden tekrar bl flashlarsanız, tüm adımları en baştan yapmanız gerekir.

Bootloader'ı tekrar kilitlemek isterseniz sadece AP, cp ve CSC flashlamak yeterlidir.

Bir sonraki sefer sadece Bootloader kilidini açmanız ve vbmeta. Tar flashlamanız yeterli olur, testpoint işlemine tekrar gerek kalmaz.

Lütfen aşağıdaki yorumları dikkatlice okuyun, faydalı olabilir.

SP Flash Tool'a geçmenizi öneririm, çok daha güvenlidir. YouTube'da birçok rehber bulabilirsiniz. Bu yöntem uzun vadede stabil garanti vermez.

GSI ROM önerisi:

A125F'de yapılan GSI testlerinde Android 13 tabanlı vndklite ROM'lar en stabil ve en akıcı seçenek olarak öne çıkıyor (özellikle LineageOS 20). Android 12 çalışıyor ama daha zayıf, Android 14 ise belirgin şekilde kasma ve stabilite sorunları yapıyor.

En büyük problemler: Dokunmatik sürücü hataları, Wi-Fi dalgalanmaları ve random donmalar.

Genel sonuç: Günlük kullanım için en mantıklı seçim Android 13 + LineageOS 20 / crDroid, performans açısından da stock ROM'a göre daha akıcı olabiliyor ama uzun vadeli stabilite her zaman garanti değil.

Kona kernel yüklemeniz şart aksi takdirde sorunları çok olan bir cihazdır.

Kona kernel https://xdaforums.com/attachments/kona_kernel_v1-3_x-zip.6334249/

Testpoint method:

GSI ROM listesi:

Not: Bu rehber XDA developers kaynaklarından derlenerek hazırlanmıştır.

Hocam elinize sağlık ama sorun şu: Bu GSI ROM ben de kullandım ama uygulama kurarken ya da video izlerken çıldırtıyor. Ör: Netflix çamur kalitede, bankacılık ve bazı uygulamalar açılmıyor :(

Netflix, kurcalanmış cihazda düşük kalitede çalışır, bunun nedeni cihaz donanım veya yazılımsal olarak değiştirildiği için, içerikleri korsan şekilde kaydetebileceği için önlem almasıdır.

Yüksek çözünürlük özelliği sadece lisanslı, imzalı ve doğrulanmış cihazlarda çalışır.

Netflix çamur kalitede, bankacılık ve bazı uygulamalar açılmıyor. :(
Widevine L3'e düştüğü için Neftlik düşük kalitede içerik oynatıyor. O konuda yapılabilecek bir şey yok.

O cihaz için düzgün derlenmiş bir rom varsa basic Integrity alabilirsiniz. Sorun çıkaran uygulamaların çoğu çalışmaya başlar.

GSI kullanacaksanız Magisk + birkaç modül denenebilir.

Hocam elinize sağlık ama sorun şu: Bu GSI ROM ben de kullandım ama uygulama kurarken ya da video izlerken çıldırtıyor. Ör: Netflix çamur kalitede, bankacılık ve bazı uygulamalar açılmıyor :(

Hocam öncelikle uygulama kurarken veya video izlerken ki problemleri bende yaşadım dediğim gibi kona kernel kullanabilirsin onun için 2. olarak maalesef Netflix probleminin çözümü yok diye biliyorum çünkü Widevine l3'e düşüyormuş 3. olarak bankacılık uygulaması için Magisk ve KernelSU kurup play ıntegrity doğrulamasını bypass edebilirsiniz.

Hocam öncelikle uygulama kurarken veya video izlerken ki problemleri bende yaşadım dediğim gibi kona kernel kullanabilirsin onun için 2. olarak maalesef Netflix probleminin çözümü yok diye biliyorum çünkü Widevine l3'e düşüyormuş 3. olarak bankacılık uygulaması için Magisk ve KernelSU kurup play ıntegrity doğrulamasını bypass edebilirsiniz.

Hocam, o dediğiniz işe yarıyor ama bazı kişiler bu kalıcı değil de geçici olsun diyor, doğru mu?
Ör/Google onu fark edip düzeltirse?
Ve neden Google Play intalance diye zorluk çıkarıyor? Onun yüzünden Custom ROM kullanamıyorum. :(
Yani demek istedim ha Apple ha Android, Android evet açık kaynak ama kullanıcı deneyimini zehir ediyor ve bu konuda çok sinir bozucu ve özellikle Samsung Exynos işlemcilerde daha çok sorun çıkartabiliyor.
Ör/4.5 çalışmaması, grafik sürücünün düzgün çalışmaması ya da kameraların bazı özellikleri çalışmıyor Knox sorunsalını da var.

Hocam, o dediğiniz işe yarıyor ama bazı kişiler bu kalıcı değil de geçici olsun diyor, doğru mu?
Ör/Google onu fark edip düzeltirse?
Ve neden Google Play intalance diye zorluk çıkarıyor? Onun yüzünden Custom ROM kullanamıyorum. :(
Yani demek istedim ha Apple ha Android, Android evet açık kaynak ama kullanıcı deneyimini zehir ediyor ve bu konuda çok sinir bozucu ve özellikle Samsung Exynos işlemcilerde daha çok sorun çıkartabiliyor.
Ör/4.5 çalışmaması, grafik sürücünün düzgün çalışmaması ya da kameraların bazı özellikleri çalışmıyor Knox sorunsalını da var.

Hocam evet işe yarar ama kısa süreli yarıyor Google fark edince yeni yöntem gelirse onu tekrar yapmanız lazım onun sebebi de oyunlarda hile ve mobil bankacılığı güven altına almakmış sözde.

Hocam evet işe yarar ama kısa süreli yarıyor Google fark edince yeni yöntem gelirse onu tekrar yapmanız lazım onun sebebi de oyunlarda hile ve mobil bankacılığı güven altına almakmış sözde.

İşte ha Apple ha Android ikisi de seni ekosisteme bağlıyor ve ciden artık eski Android Android değil.