Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şahin

Uzman
Görseldeki pil korumasını aktif hale getirdim. Ve temel yazan kısmı işaretledim. Fakat temel kısmı tam olarak ne yapıyor okumama rağmen anlayamadım. Siz anladıysanız açıklayabilir misiniz?

Ek olarak Apple telefonlarda % lik olarak bataryanın ömrünü görebiliyoruz. Bunu bu telefonda görebilir miyim ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241016_112950_Device care.webp
    Screenshot_20241016_112950_Device care.webp
    78,4 KB · Görüntüleme: 134
Çözüm
Temel: Bataryanız her 99'a düştüğünde şarj başlatıp gece boyunca bunu yapmaması işin yüzde 95'e kadar inmesine izin verip şarja başlıyor.

Adaptif: Sizin telefonunuzu kullanma saatlerinize göre hesaplama yaparak kullanma saatinizde yüzde 100 olacak şekilde şarjı başlatıyor. Örnek vermek gerekirse siz saat 01.30'da yüzde 30 şarj ile taktınız. Sizin ortalama kullanma başlangıcı saatiniz 7.30 ise 6.50 gibi şarjı başlatıp tam kullanım saatinize geldiğinizde şarjınızın yüzde 100 olmasını hedefliyor.

Maksimum: Şarjınızın maksimum yüzde 80'e çıkmasını sağlıyor. Çünkü bataryayı tam doldurmak uzun vadede ömür düşüren bir şey.
Temel: Bataryanız her 99'a düştüğünde şarj başlatıp gece boyunca bunu yapmaması işin yüzde 95'e kadar inmesine izin verip şarja başlıyor.

Adaptif: Sizin telefonunuzu kullanma saatlerinize göre hesaplama yaparak kullanma saatinizde yüzde 100 olacak şekilde şarjı başlatıyor. Örnek vermek gerekirse siz saat 01.30'da yüzde 30 şarj ile taktınız. Sizin ortalama kullanma başlangıcı saatiniz 7.30 ise 6.50 gibi şarjı başlatıp tam kullanım saatinize geldiğinizde şarjınızın yüzde 100 olmasını hedefliyor.

Maksimum: Şarjınızın maksimum yüzde 80'e çıkmasını sağlıyor. Çünkü bataryayı tam doldurmak uzun vadede ömür düşüren bir şey.

Çözüm

Temel kısmında şarjım %100 olduğunda şarj etme işlemini bırakmıyor mu ? 99'a neden düşsün.

Temel kısmında şarjım %100 olduğunda şarj etme işlemini bırakmıyor mu ? 99'a neden düşsün.
Hocam telefonu gece koydunuz diye düşünelim. Akşam şarjdayken cihaz pil harcıyor sonuçta. Şarjda bırakmazsanız yüzde 85'lere düştüğünü görürsünüz. Fakat şarja takılıyken batarya her yüzde 100'ün altına düştüğünde direk güç vererek bataryayı tamamen dolduruyor. Direk doldurması pil ömrünü azaltan bir şey. Ondan dolayı telefonun yüzde 95'e inmesine izin veriyor. Temel modu açıkken 4-5 saat şarjda kaldıktan sonra telefonda yüzde 97 şarj filan görme şansınız yüksek. Telefon bir akşamda 50 kere şarj döngüsüne gireceğine 10 kere filan girmiş oluyor.

Hocam telefonu gece koydunuz diye düşünelim. Akşam şarjdayken cihaz pil harcıyor sonuçta. Şarjda bırakmazsanız yüzde 85'lere düştüğünü görürsünüz. Fakat şarja takılıyken batarya her yüzde 100'ün altına düştüğünde direk güç vererek bataryayı tamamen dolduruyor. Direk doldurması pil ömrünü azaltan bir şey. Ondan dolayı telefonun yüzde 95'e inmesine izin veriyor. Temel modu açıkken 4-5 saat şarjda kaldıktan sonra telefonda yüzde 97 şarj filan görme şansınız yüksek.
Anladım. Bana uygun olan mod temel yazan mod o zaman. Temel modu kullanıcam