N3F3S

Uzman
Yer
Loveparade
Arkadaşlar Türkiye garantili ve TR cihazı olan Galaxy A56 8/256Gb'ı satıp sizce Yurtdışı Tecno Camon 40 Premier alınır mı?
İncelemelerde 1 buçuk gömlek daha üstün diyorlar. Sizce garantiden feragat etmeye değer mi?

Arkadaşlar Türkiye garantili ve TR cihazı olan Galaxy A56 8/256Gb'ı satıp sizce Yurtdışı Tecno Camon 40 Premier alınır mı?
İncelemelerde 1 buçuk gömlek daha üstün diyorlar. Sizce garantiden feragat etmeye değer mi?
Değer. Camon 40 Premier bana göre daha iyi. Tek sorun 3 yıl güncelleme desteği olması. Camon serisinde net bir kronik arıza görmedim. Genelde ekran değişimine geldiler.
Not: Ekranları pahalıdır. Samsung orijinallerinden biraz daha pahalı ve Edge ekranlar daha da pahalı.

Arkadaşlar Türkiye garantili ve TR cihazı olan Galaxy A56 8/256 GB'ı satıp sizce yurt dışı Tecno Camon 40 Premier alınır mı?

Gerek yok. Tecno gibi markaya geçmenizi önermem.

Uzak dur, Transsion'un cihazlarını almak paranı çöpe atmak ile eş değer...

İllaki değiştirmek istiyorsan Honor 400 var alternatif olarak.

Bu arada A56'yı neden değiştirmek istiyorsun?

Uzak dur, Transsion'un cihazlarını almak paranı çöpe atmak ile eş değer...

İllaki değiştirmek istiyorsan Honor 400 var alternatif olarak.

Bu arada A56'yı neden değiştirmek istiyorsun?
Cihaz çekmiyor hocam, Exynos dan mıdır içinde ki modemden midir bilmiyorum ama SD ya da MT li cihazlara göre %35-40 daha az çekiyor ve bunu tek yaşayan ben de değilim çok okudum böyle sorunları bu cihaz için.

Hocam oyun hariç bir yükseltme hissetmezsiniz. İşlemcilerin günlük kullanım kısmı birbirine eşit. Oyun performansında gözle görülür bir artış olur.

Elimde A56 olsaydı amiral gemisi cihaza bakardım, bahsettiğin cihaza geçmek pek yükseltme sayılmaz.
Bir yanım almışken Xiaomi 15 al diyor ama o kadar çıkamam çıksam bile ödeme zorluğu olur.
Hocam oyun hariç bir yükseltme hissetmezsiniz. İşlemcilerin günlük kullanım kısmı birbirine eşit. Oyun performansında gözle görülür bir artış olur.
Kamera ve ekran konusunda da iyi diye düşünüyordum, oyun oynamıyorum.

@N3F3S olayı "marka" algısına çekmekten ziyade; yaşadığınız çekim gücü sorununa ışık tutmak isterim. A56'nın işlemcisi Exynos 1580'nin kullandığı modemin, sadece Sub-6 GHz desteği varken; Camon 40 Premier 5G'nin işlemcisi Dimensity 8350'nin kullandığı Mediatek T800 modemi Sub-6 GHz'in yanında, mmWave (F1 + F2) bant desteği bulunmaktadır. Aynı zamanda 3GPP Release-16, Dual 5G SIM, PCIe/USB host ile yüksek entegrasyonu olan T800 modeminin; 5G UltraSave ile yüksek verimliliğe sahip olduğunu belirtmek isterim. Yani T800; son teknoloji Carrier Aggregation destekli, yüksek hız ve enerji verimliliği sunan çok daha gelişmiş bir modemdir. 4 nm üretim süreciyle hem verimlilik hem de performans artışı vadeder.

Bahsettiğim 3GPP Release-16 standardı ise; hem Standalone (SA), hem de Non-standalone (NSA) modlarını destekler. Esasında bu; 4G ile 5G şebekelerinin düşük gecikmeli ve tam performanslı şekilde çalıştığını gösterir.

T800 modemi için belirttiğim bu avantajlar Snapdragon 7 gen 3'teki, Snapdragon X63 modemi için de geçerli. Yani bu demektir ki Honor 400, çekim gücü itibariyle A56'dan bariz üstün. Camon 40 Premier'in yurt içi garantili olarak pahalı satıldığını düşünüyorum. Yurt dışı olarak önermem.

Tüm bu sebeplerden dolayı Honor 400 almanızı öneririm.

@N3F3S olayı "marka" algısına çekmekten ziyade; yaşadığınız çekim gücü sorununa ışık tutmak isterim. A56'nın işlemcisi Exynos 1580'nin kullandığı modemin, sadece Sub-6 GHz desteği varken; Camon 40 Premier 5G'nin işlemcisi Dimensity 8350'nin kullandığı Mediatek T800 modemi Sub-6 GHz'in yanında, mmWave (F1 + F2) bant desteği bulunmaktadır. Aynı zamanda 3GPP Release-16, Dual 5G SIM, PCIe/USB host ile yüksek entegrasyonu olan T800 modeminin; 5G UltraSave ile yüksek verimliliğe sahip olduğunu belirtmek isterim. Yani T800; son teknoloji Carrier Aggregation destekli, yüksek hız ve enerji verimliliği sunan çok daha gelişmiş bir modemdir. 4 nm üretim süreciyle hem verimlilik hem de performans artışı vadeder.

Bahsettiğim 3GPP Release-16 standardı ise; hem Standalone (SA), hem de Non-standalone (NSA) modlarını destekler. Esasında bu; 4G ile 5G şebekelerinin düşük gecikmeli ve tam performanslı şekilde çalıştığını gösterir.

T800 modemi için belirttiğim bu avantajlar Snapdragon 7 gen 3'teki, Snapdragon X63 modemi için de geçerli. Yani bu demektir ki Honor 400, çekim gücü itibariyle A56'dan bariz üstün. Camon 40 Premier'in yurt içi garantili olarak pahalı satıldığını düşünüyorum. Yurt dışı olarak önermem.

Tüm bu sebeplerden dolayı Honor 400 almanızı öneririm.
Öncelikle açıklamalarınız için teşekkür ederim hocam, eğer yapay zeka kullanmadıysanız çok bilgili birine benziyorsunuz :D
A56'yı satarsam yükseltme yaparım hocam açıkcası, 1-2 ay POCO F7 Pro kullanmıştım (ihtiyaçtan dolayı satmak zorunda kaldım) TR cihazıydı memnundum açıkcası, POCO F7 Ultra'ya da geçebilirim ama YD cihazlara karşı çekincem var, her ne kadar piyasaları olan cihazlar olsa da bir kere NP'dan dolayı ağzım yandı (durduk yere Bluetooth ve WiFi bozuldu servis 1-2 ayda sürsede değişim yaptı) garantisiz telefonlara bulaşmayı düşünmüyordum.