Avrupa pazarında da sanki Android'ler daha çok arz görüyordu.

European (excluding Russia) smartphone shipments and annual growth.
Canalys Smartphone Market Pulse: Q1 2024
Vendor
Q1 2024.
shipments (million)
Q1 2024.
market share
Q1 2023.
shipments (million)
Q1 2023.
market share
Annual
growth
Samsung
12.1​
37%​
11.9​
37%​
+2%​
Apple
7.3​
22%​
8.8​
27%​
-17%​
Xiaomi
5.4​
16%​
5.3​
16%​
+2%​
Motorola
2.1​
6%​
1.2​
4%​
+73%​
HONOR
1.0​
3%​
0.5​
2%​
+103%​
Others
5.3​
16%​
4.7​
14%​
+11%​
Total
33.1
100%
32.4
100%
+2%
Note: Xiaomi includes POCO. Percentages may not add up to 100% due to rounding.
Source: Canalys Smartphone Analysis (sell-in shipments), May 2024

Apple, uzumlu kekim. Gun gelip herkes biraksa bile @Elma ısıran ve ben yeteriz sana.

Arkadaşlar Samsung nerede bu listede bulamadım da? Bulabilen var mı? 😞

IMG_2566.webp

Arkadaşlar Samsung nerede bu listede bulamadım da? Bulabilen var mı? 😞

Eki Görüntüle 60331

Samsung dediğiniz firma sadece telefon değil, Apple'dan çok çok daha geniş yelpazede ürün üretiyor ve Kore'nin GDP'sindeki yeri, Türkiye'nin toplam GDP miktarından daha fazla.

SSD, VRAM, beyaz eşya, televizyon, monitör... SSD zaten tek başına devasa bir başarı. Top kalitede SSD'lerin varlığını ve bu varlıklar yüzünden diğer aktörlerin piyasaya rekabeti getirmelerinin tamamını Samsung'a borçluyuz. Bu adamlar yakında tüm dünyayı üretecek az kaldı. Ellerinin girmediği bir yer yok ve her alanda kalitelerini ortaya koymuş durumdalar.

Yani olay en değerli şirket olma ünvanında değil.

Pü.

Son düzenleme:
Samsung dediğiniz firma sadece telefon değil, Apple'dan çok çok daha geniş yelpazede ürün üretiyor ve Kore'nin GDP'sindeki yeri, Türkiye'nin toplam GDP miktarından daha fazla.

SSD, VRAM, beyaz eşya, televizyon, monitör... SSD zaten tek başına devasa bir başarı. Top kalitede SSD'lerin varlığını ve bu varlıklar yüzünden diğer aktörlerin piyasaya rekabeti getirmelerinin tamamını Samsung'a borçluyuz. Bu adamlar yakında tüm dünyayı üretecek az kaldı. Ellerinin girmediği bir yer yok ve her alanda kalitelerini ortaya koymuş durumdalar.

Yani olay en değerli şirket olma ünvanında değil.

Pü.
Olay o değil. Telefon satışlarında geçici olarak da olsa (daha yıl ortası ve yeni iPhone tanıtımına 2 ay kala) öne geçmiş olması karşılığında benim öldüğümü, bayıldığımı yazanlar olduğu için üstteki görseli attım. Şirketlerde arada dalgalanmalar olur, normal olarak. Zirve yarışı yaşanması da kullanıcıya yarar zaten. Çok isterim bu rekabetin yaşanmasını.

Samsung daha fazla ürün satıyor zaten her zaman, çok fazla sektörde var olan bir marka ve hepsi belli bir kalite standardının üstünde. Bunu başarabilmesi müthiş bir şey. Çok iyi planlama ve yönetim ister. Pek çok konuda çok iyiler elbette, dediğin gibi ama şirket değeri başka bir şey. Her şeye rağmen bu kadar düşük bir değerde kalmaları da çok şaşırtıcı.

Bu arada Apple 1 ürün satar 10 birim fiyata. Samsung 5 ürün satar 1 birim fiyata. Samsung böyle bir marka biraz da. O yüzden olay satış rakamları falan değil biraz da onu anlatmak istedim görselde.

Son düzenleme:
öne geçmiş olması karşılığında benim öldüğümü, bayıldığımı yazanlar olduğu için üstteki görseli attım.

Yani o kısmı aranızda bir geyik artık. Gülüp geçerdim ben.

Her şeye rağmen bu kadar düşük bir değerde kalmaları da çok şaşırtıcı.

İşte değil. Intel mesela, masaüstü piyasasında hala daha yüzdelik olarak tekel ama piyasa değerine gidip bakın.

Bu arada Apple 1 ürün satar 10 birim fiyata. Samsung 5 ürün satar 1 birim fiyata.

Kendiniz de söylemişsiniz işte. Stock fiyatları yüksek, 15 milyar civarı da share'i var. Samsung veya üstte örneğini verdiğim Intel böyle değil.

O yüzden olay satış rakamları falan değil biraz da onu anlatmak istedim görselde.

Benim de bunlara karşılık demek istediğim şey zaten ikisinin farklı mentalitede üretim yaptıkları ve aradaki farkın bu yüzden oluşu. Hani konuda tartışılan iki ayrı şey var, hepsinin mantığı kendine göre ve yerine göre argüman olarak kullanılabilir.

Apple'da Samsung gibi tam rekabet piyasasına oynasaydı, oradaki zibilyon tane firma içerisindeki ayrıcalığını kaybedecekti. Geçmişten gelen etkiyi de göz ardı edemeyiz. Steve Jobs zamanında boşuna: "Apple, bugün telefonu yeniden icat edecek." demedi. Ettiler de, o zamanki devasa inovasyonun ve kalitenin getirdiği şey bugünlere getirdi Apple'ı.

Çünkü çok basit, telefonu yeniden icat ederseniz, "Apple vs The Others" durumu oluşur. O yüzden iPhone'un kendine has bir klasmanı var. Telefon vs iPhone durumu. Bugün de böyle bu. Çünkü hala daha talep esnekliği inanılmaz düşük. 15 Pro'nun fiyatı bugün 100 kat artsın, talebinde önemli bir değişiklik olmaz. Sebepler böyle, uzar gider kısacası.

Son düzenleme: