Bence iPhone tercih eden adamın bakması gereken son konu SoC... Birkaç model önceki iPhone'lar bile günlük kullanımda son nesil iPhone'lara oldukça benzer.
Günlük kullanımda etkisinin hissedilmemesi önceki nesil iPhone sahiplerinin de ne kadar verimli işlemcilere sahip olduğunu göstermesi açısından güzel bir şey ama son nesil iPhone işlemciler çok farklı. Özellikle A17 Pro, artık konsol oyunlarının portlandığı bir mobil işlemci kendisi. Bunu göz ardı edemeyiz.

Bence iPhone tercih eden adamın bakması gereken son konu SoC...

Bence de bu arada. 15 Pro mesela gittim baktım, inceleyip kullandım. Epey de beğendim. İçindeki işlemciyi bir kere bile sorgulamadım.

Ben aynı şeyi S24 Ultra için de yapmazdım bu arada ikisi de muazzam cihazlar amaçlarına göre.

Ekran, kamera ve batarya. Bakacağım üçlü bu. Çünkü direkt olarak etkisini gözlemliyorsun. Tasarım ve yazılım da önemli elbette.

Tasarım ve ekran, mağazada duyu organına hitap eden ilk ikili. 15 Pro da bu konuda zirveye oynadığı için epey beğenmiştim. Düz 15 değil ama ikisi yanyana duruyordu ve 60 Hz ile 120 Hz arasındaki fark o kadar barizdi ki, Pro bal dök yala kıvamında resmen.

Son düzenleme: