Hepsi olmamak üzere Bellek çipleri.
Oled paneller.

Bir haberde görmüştüm ne kadar doğru bilmiyorum ancak iPhone 18 ile kamerada sony sensör yerine Samsung sensör kullanılacağı yazıyordu.

Ekran paneli ve hafıza modülleri (NAND Flash ve DRAM). Ama sadece Samsung değil. Her modelde değişiyor, iyi fiyat ve stok veren kimse oradan alırlar. Hafıza modüllerini TSMC alır mesela direkt çipsete iliştirmek için Apple kendisi değil.

Ekranlarini ve bellek ciplerini uretiyor. Muhtemelen kamera sensorlerine de destekte bulunacak. Eski A serisi yongalarda da (Yanlis hatirlamiyorsam A9'a kadar.) uretim safhasinda Samsung Foundry gorev almisti. Sonrasinda komple TSMC'ye kayildi.

Eskiden çip ürettirdi, şimdi de bellek ve ekran paneli üretiyor. Peki Apple Samsung için neler üretiyor? Cevap; Hiçbir şey. Bu tek taraflı bir tedarik zinciri çünkü Apple'ın parça üretmek için zamanı yok, kendi kitlesini besleyebilmek için aksine dışarıdan parça alıp cihazlarını üretebildiği kadar çok üretmek zorunda. Yani aynı alanda birer rakip olsalar da tedarik anlamında güçlü ortaklıkları. Burada Samsung - Apple kavgası yaparken onlar tepede iki tarafın da karlı çıkacağı anlaşmalar yapıyorlar.