Peki sizce Android 15'te bırakılıp güncellenmemiş ve Bootloader kilidi açılabilen Samsung telefonlar ileride karaborsaya düşebilir mi? Yani ileride sırf "Bootloader kilidi açılabiliyor" diye normal fiyatından pahalıya S21 FE, S22, S23, S23 FE, S24, S24 FE, S25 satan olur mu?

Eğer böyle bir şey olacaksa Android 15 ile devam edip vakti geldiğinde telefonu Android 15'li olarak satarım.

Alt ve orta segmentteki telefonları unutuyorsun. Parası olmayanlar için nimet.
Alt ve orta segment telefon kullanan insan bana göre beklentisi optimum düzeyde olan kişilerdir. Telefondan alabileceğinden fazlasını beklemez bence.

Zaten özellikle alt segment kullanıcıları teknolojiden çok fazla anlamadığı için gündelik kullanım derdinde.

Yani ben telefon alırken şu modeli alayım şu romu çakayım şöyle böyle yapayım diye düşünmem, bütceme ve ihtiyaçlarıma bakıp karar veririm.

Sonra banka hesabım boşaldı, yok kameram çalışmıyor falan diye derdim de olmaz.

Yapan arkadaşlara saygım var ama olması gereken kilit gelmesi.

Alt ve orta segment telefon kullanan insan bana göre beklentisi optimum düzeyde olan kişilerdir. Telefondan alabileceğinden fazlasını beklemez bence.

Zaten özellikle alt segment kullanıcıları teknolojiden çok fazla anlamadığı için gündelik kullanım derdinde.

Yani ben telefon alırken şu modeli alayım şu ROM'u çakayım şöyle böyle yapayım diye düşünmem, bütceme ve ihtiyaçlarıma bakıp karar veririm.

Sonra banka hesabım boşaldı, yok kameram çalışmıyor falan diye derdim de olmaz.

Yapan arkadaşlara saygım var ama olması gereken kilit gelmesi.

Alt segment kullananların %90'ı onun ne olduğunu bilmiyor olabilir.

Alt segment kullananların %90'ı onun ne olduğunu bilmiyor olabilir.
Mesela annem, m34 kullanıyor ve sadece kullanıyor 🙂

M34 alıp 4 yada 5 yıl sonrasını düşünüp rom falan desteği bitti diye üzülmem, zaten çoğumuz bir şekilde 5 yıl aynı telefonu kullanmıyoruz.

Ama güvenlik her zaman iyidir 😉

Zaten 7 yıl güncelleme veriyor, son güncelleme ile de 2 yıl uygulama desteği alsa 9 yıl telefon sorunsuzca çalışacak.

Telefona custom cart curt yüklemiyorum, yükleyenler düşünsün.

Vardır insancıl bir bildikleri 😅
Her şeyi böyle beni ilgilendirmiyor diyerek normalleştirirsen gün gelir sıra seni ilgilendire bir şeye gelir ve kimsenin umrunda olmaz. Bazen seni ilgilendirmese de bazı şeyleri normalleştirmemek gerekiyor.

Her türlü açık bulacaklar. Huawei de izin vermiyor ama paşalar gibi hisilicon cihazları bile açabiliyoruz. MediaTek cihazları açmak kolay. Sıkıntı Qualcomm ve Exynos.

Adam gibi adam. AOSP projelerine hep destek vermiştir. Tık diye Bootloader açabiliyoruz.

Eskiden Apple, şimdi Samsung. Bırakın artık ya.

Eki Görüntüle 170465
Sebep? Root olmasa bile Custom ROM kurarak en güncel güvenlik yaması ve en güncel Android sürümlerine sahip olup cihazı üretici desteğini kesse bile uzun yıllar akıcı kullanabiliyorduk, bootloader kilidinin kaldırılmasının amacı güvenlik falan değil planlı eskitme, kısacası bırakın bu ayakları. :)