Ortada bir dava yok zaten Samsung kullanıcı ile iletişime geçtikten sonra kullanıcı konuyu Samsung forumdan kaldırmış. Olayları reddite aktaran arkadaşın reddit DM'sine yazdım kendisi olayı yaşayan kişiyle irtibat kurduğunu söylemişti. Kendisine (reddit kullanıcıları yukarda yazdığım çelişkileri söylediğinden büyük ihtimalle kendi de fake olduğunu düşünüyor) sorunu yaşayan arkadaşla bir daha iletişim kurup kurmadığını sordum ve olayın fake olup olmadığını sorduysa nasıl tepki verdiğini sordum bakalım nasıl bir yanıt gelecek.

Ortada bir dava yok zaten Samsung kullanıcı ile iletişime geçtikten sonra kullanıcı konuyu Samsung forumdan kaldırmış. Olayları reddite aktaran arkadaşın reddit DM'sine yazdım kendisi olayı yaşayan kişiyle irtibat kurduğunu söylemişti. Kendisine (reddit kullanıcıları yukarda yazdığım çelişkileri söylediğinden büyük ihtimalle kendi de fake olduğunu düşünüyor) sorunu yaşayan arkadaşla bir daha iletişim kurup kurmadığını sordum ve olayın fake olup olmadığını sorduysa nasıl tepki verdiğini sordum bakalım nasıl bir yanıt gelecek.
Muhtemelen fake. Test sonucu da bilerek alınmış.

Konuyu reddite taşıyan arkadaşla DM den sohbet ettim. Samsung kullanıcıyla gizlilik belgesi imzalamış sohbet ettiğim arkadaş belgeleri görmüş ama yasal ve etik olarak bana bilgi veremeyeceğini söyledi. Samsung gönderinin silinmesi için bir şey teklif etmiş artık tazminat mı yoksa başka bir şey mi bilmiyorum ama ne yazık ki basitçe sus payı gibi gözüküyor. Samsung konuyu reddite taşıyanada sabah ulaşıp gönderileri kaldırmasını istemiş ama arkadaş reddetmiş. Kendisi gördüğü belgeler ve bildiklerinden dolayı kullanıcıya inanıyor.

Bu da nasıl bataryanın patlamayıp kulağa zarar verdiğine dair bir teori:
1727258734453.webp

Çeviri:
"İnternete güvenmemek gerektiğini anlıyorum, ancak kulaklıkların plastik yapısını göz önünde bulundurduğumda, kulak kanalı tarafına göre merkezi kısım daha sağlam. Isınmış basınç kulaklıkların en ince kısmından geçerken, önce orası deforme olacaktır. Bu görüntü kesinlikle gerçek görünüyor.

Ancak sahibinin tamamen masum olduğunu düşünmüyorum. Belki sıvı teması olmuştur ya da metal bir piercing şarj portlarını kısa devre yaptırmış ve bir diyot bozulmuştur ya da başka bir şey. Tamamen mümkün. Gerçekte ne olduğunu bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum."

Basitçe içerde bir sıcak hava basıncı oluşup bundan dolayı patlayabileceğini söylüyor açıkçası çok yorum yapabilecek teknik bilgim yok.

Eğer müşteri haklı olduğundan eminse neden dava ile uğraşıp çok daha falza şey almadığını sonuçta olayın globale yayıldığını sorduğumda ise müşterinin zaten baştan samsung forumuna sorunum çözülürse dava açmayacağım cevabını verdiğini söyledi.

Açıkçası beni fazla tatmin etmedi müşteri kulaklığı takmadan önce güneşte bekleyip aşırı ısınmış olabilir ve belki terle beraber kısa devre durumu olmuş olabilir. Yani dava etse kullanıcı hatası olabileceğinden direkt alabileceğini almak istemiş olabilir. Zaten söyledikleri doğruysa kulaklığı ters takmış aynı kulaklık bende de olduğu için söylüyorum ters taksanız çok rahatsız ediyor yani direkt doğru şekilde takmadığınızı anlamanız lazım. Yani benim teorim kullanıcının bir şekilde yapmaması gereken bir şekilde kullanması ve üstüne çevre etkileriyle de bu olayın yaşanabileceği şekline evrildi ama kullanıcı yanlış bile kullansa Samsungun bunu önceden hesaplayıp böyle bir olay yaşatmaması gerekirdi.

Zaten kulaklığın ANC gibi özellikleri düzgün çalışmıyor ben aldıktan 1 hafta sonra ANC açıkken sol kulaklıktan rüzgar sesi gelmeye başladı o günden beri ANC kapalı kullandım. Üstelik her sorun istisnasız sol kulaklıkta çıkıyor benim sol kulaklığım şu an sağdan az ses veriyor dengelemek için uygulamadan ağırlığı sola veriyorum bu sefer solun şarjı hızlı bitiyor. Dikkat ederseniz burda patlayan kulaklıkta sol. Düzgün bir mühendislikle üretilmediği açık bu da patlama olayını gözümde mümkün kılıyor.

Günün sonunda Samsung TR'nin süreci yönetemediğini gösteriyor @Recep Baltaş tweet atıp olay reddite uzanmadan önce herhangi bir müdehalede bulunmadılar ve bir açıklamada yapmadılar sadece olayı örtbas ettiler.

Samsung TR'den nefret ediyorum. Sıkıntı var adamlar ilgilenmiyor. Kac bin lira para ödüyorsun ama sonuç kendi kendine servis servis dolaş. Bütün markalar TR'ye gelince ayni.

Kulaklığın ters olması durumuna konu sahibi "kız arkadaşım ters takmış" diye bir açıklama yapmıştı, hatta bu açıklamayı Reddit'de konuyu savunanlar da paylaşmıştı ama konu kaldırıldığı için tekrar bulamıyorum.

Ben de olayın kolpa olduğunu düşünmeye başlamıştım. Başlangıçta her taraftan sesini duyurmaya çalışıyorlar, biz de elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Sonra sesini duyurduktan sonra da eleman, Samsung Türkiye forumdaki konusunu siliyor. Zarar gören kız arkadaşından da hiçbir şekilde ses soluk yok. Erkek arkadaşı davadan vazgeçtiğini varsayalım, kız arkadaşı nasıl sessiz kalabiliyor? Size de garip gelmiyor mu? Muhtemelen kolpa olay. Samsung Türkiye'nin yerinde olsam, marka itibarı zedelemekten arkadaşa yüklü bir tazminat davası açardım. Milletin Buds FE serisine karşı bakış açısı değişti, belki de bu sebepten satın alan olmayacak, satılmayacak.