Rehber Samsung cihazlara Magisk ile root atma

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Magisk root kurulumu
Herkese merhaba, bugün sizlere nasıl Samsung model bir telefona Magisk ile root atabileceğinizi anlatacağım.

Not: Yapacağınız işlemlerin sorumluluğu tamamen size aittir.

Rehberde kullanılan tüm görseller herkese açık kaynaklardan toplanmıştır.

Bu rehberde TWRP kurulumu anlatılmamaktadır. Onlar için şu rehberime bakabilirsiniz:

TWRP kurduysanız hadi adımlara geçelim.

Magisk root kurulumu

Bu işlem için aşağıda vereceğim siteden Magisk son sürüm ZIP dosyasını indirin.

Ardından TWRP veya OrangeFox hangisini kullanıyor iseniz "install" kısmından ZIP'i seçerek flashlayın. Ardından "reboot System" butonuna tıklayın.

Telefonunuz açılınca "Magisk Manager" yine linki aşağıda. İndirip rootu kontrol edip yönetebilirsiniz.

Bunları ROM kurarken de yapabilirsiniz.

Magisk: Download Magisk Zip 24.2 Latest Version For Android 2022
Magisk Manager: Download Magisk App 27.0 (Magisk Manager) Latest Version for Android

Evet, bugün sizlere kısaca Magisk ile rootun nasıl atılacağını anlattım. Umarım rehberi beğenmişsinizdir. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Eline sağlık gayet kısa ve özet.

Knox sayacı tetiklenmiyor muydu bunda?

İyi de hocam Samsung'larda root nasıl bir avantaj sağlıyor ki sistem uygulamalarını komple kaldırmak dışında?

Tüm sisteme erişimin var istediğin gibi ROM kullanarak işlemci hızı, frekansı, governor çeşidini ayarlayabilir, kulaklık takmadan radyo dinleyebilirsin yani insanın aklına bile gelemeyecek şeyler hocam. Donanımın desteklediği her şeyi yazılım engeli olmadan yaparsın öyle diyeyim yani. Ben genelde işlemci frekansını düşürerek tek şarj ile telefonu 3 gün kullanıyorum oyun oynayacağım zaman işlemci frekansını sona zorluyorum aşırı akıcı oluyor oyunlar.

İyi de hocam Samsung'larda root nasıl bir avantaj sağlıyor ki sistem uygulamalarını komple kaldırmak dışında?

Root bilgili kişilerin işine yarar. Ben mesela sistem için değil daha çok rootlu uygulamalar için kullanmaktayim. Root sayesinde drivedroid, Termux tarzı yazılımları çalıştırabilir, telefonunuza overclock yapabilirsiniz. Linux tabanlı olduğu için Android daha sayamadığım çok şey var.

Anladım, tercih meselesi tabii... Ben olsam SoC'e OC yapıp Thermal Limit'i kaldırmaya yeltenmezdim, China'lılarda zaten Thermal Limit yoktu sanırsam.

Arayüzü sorunlu cihazlar için iyi bi' yöntem ama Samsung kullananlar bu topa pek girmiyor sanki .

Arayüzü sorunlu cihazlar için iyi bi' yöntem ama Samsung kullananlar bu topa pek girmiyor sanki .
Aynen öyle hocam. Redmi alınca yazılım işine giriştim ROM atmak hayatımın bir parçası oldu diyebilirim

Samsung en kolay Bootloader kilidi açtırıp, en katı şekilde kurallar koymuş bu konuda. O yüzden çoğu kişi girişmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…