Makaleler
17
Yer
Rockport City

AppCloud nedir?​

AppCloud, sizin cihazınızdaki yüklü uygulamaların listesini çıkarıp kaydeden, hangi reklamlar ile ilgilendiğinizi tespit eden, kullanım alışkanlıklarınızı öğrenip ona göre önerilen içerikleri ayarlayan bir yazılımdır.

AppCloud hangi cihazlarda var?​

AppCloud servisi, Samsung'un M, A ve F serilerinde mevcuttur. Note, S ve Z serilerinde bu servis mevcut değildir.

AppCloud hangi şirketin?​

AppCloud, İsrail merkezli IronSource şirketine aittir.

AppCloud güvenilir mi?​

Kime göre neye göre güvenli değişir ama ben size bu durumu açıklayayım.

Güvenli.
Neden mi? Çünkü sizin verilerinizi Apple, Xiaomi, Samsung fark etmiyor tüm herkes detaylı bir şekilde hassas kişisel verilerinizi toplarken AppCloud'un kullanım alışkanlıklarınızı takip etmesi aşırı masumca kalıyor.

AppCloud silinebilir mi?​

AppCloud'u devre dışı bırakarak cihazınızda çalışmamasını sağlayabilirsiniz ancak yerleşik bir sistem uygulaması olduğu için silemezsiniz.

Samsung telefon almam şahsen. Bir modelinde de böyle bilgi çektikleri ortaya çıktı diye hatırlıyorum. Yazılımları şüpheli benim için alınmaz ürün kategorisindeler.

Yazılımları şüpheli?
En azından Çin devletine veri göndermeyen bir yazılıma sahip. Bir de bunda silebiliyorsun. Onlarda silmen çok zor.
Bir de saf android/diğer Android yazılımları vs iOS yazılımıda içinden bolca veri ve bilgi çekiyor.
Tuşlu telefon kullanman lazım.