Rehber Samsung cihazlarda Throttle derecesi nasıl ayarlanır?

Exynos 2400 ve MediaTek Dimensity 9300'de de bu sorunlar yok aslında. GOS fayda eder mi, PUBG gibi oyunlarda hayır belki ama Genshin Impact gibi ağır oyunlarda etki eder illa. Mobilde oyun oynamak işkence bu yüzden.
O zaman özel config dosyasıyla 90 Hz açıp oynuyordum. Çok zevkli zamanlardı. Aktif soğutma pek fena olmaz aslında.

@442, zamanında test yapmıştım. Size göstereyim, veri olarak sunarsınız.

Üstteki testte Ayar en sonda, alttaki testte varsayılan ayarda therman guardian. 3DMark'ın raporladığına göre sıcaklık test sonunda 45(varsayılan) ve 47(ayar sondayken)

Son düzenleme:
Hocam rehberi tam okuyamadım, affınıza sığınarak bir soru soruyorum. Throttle gaz kelebeği değil mi? Telefonlarda ne oluyor tam olarak?
Kısaca cihaz belirli bir dereceye ulaştığında kendini soğutmak için önlem alıyor.

Genelde işlemci frekansını azaltarak cihazın soğumasını sağlanıyor, frekans düşük olunca da performans düşüyor.
Duruma bağlı olarak ekran parlaklığı ve ses seviyesi şiddetini de azaltıyor.

Bunları yaptıktan sonra oyun içi Game Booster üzerinden performasnı otomatik yönetme ayarınıda kapatmanız gerekiyor.

İfadeler: 442
@442 Pek işe yarayacağını sanmıyorum. Tam yükte cihazın 1 derece artması taş çatlasın 4-5 dakika sürüyor. (Throottle'a girmeden öncesinden behsediyorum.)

@442 Pek işe yarayacağını sanmıyorum. Tam yükte cihazın 1 derece artması taş çatlasın 4-5 dakika sürüyor. (Throottle'a girmeden öncesinden behsediyorum.)
Işe yarıyor aslında. Örnegin 45'e sabitlemeye çalışıyor ve bir süre sonra %30 oranında throttle yemeye başlıyor diyelim. 47'ye aldığımızda 45'de alabildiği performansı throttle yiyerek alacak mesela. Bunun gibi düşünebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…