Sen hangisindesin diye sorarsan önceden Apple ekosistemindeydim. Sonra Android ekosistemine geçtim. Şimdi tekrar Apple'ye geri dönmemek üzere geçeceğim. Çünkü hayatımın bu kısmında stabilite daha önemli hale geldi.
Benim kuzenimde Apple ekosistemi daha iyi diyor. Android'e maket gibi hissediyorum dedi. Tabii kulaktan duyma bilgiyle diyorum bunları, çünkü Apple ürününü bir kere bile kullanmadım.

Herhangi bir tavsiye istemiyorum, zaten ürün almayacağım. Sadece görüşlerinizi merak ediyorum.
  • 2025'te Apple ekosistemi cidden çok kullanışlı geliyor mu?
  • Samsung ekosistem Apple'dan ne kadar geride?
  • Apple'a sırf ekosistem için çok daha yüksek paralar ödemeye değer mi?

Apple ile kulaklığını laptopunu telefonunu kontrol edebilirsin Samsung ile Apple'in üstüne evini de kontrol edebilirsin.

Ben sahsen Apple ekosisteminin daha stabil oldugunu dusunuyorum. Samsung'un kurmaya calistigi ekosistem guzel ama Apple kadar ic ice hissettirmiyor. Tabii, Samsung icin sadece gordugum ekosistem videolarindan yorum yapabiliyorum. Apple'inkine sahit oldum. Ama iste, isin icine maddiyat girince deger mi sorusu degisiyor.

Hocam Samsung'un DeX modu var, Tab S9+ ile denemiştim.
İnternet bağlantısı ile çalıştığı için biraz yavaş ve 30 Hz destekliyor, Apple'da bu sistem nasıl çalışıyor?

Hocam dönme sebebinizi biraz daha açabilir misiniz?

iPad OS 26 ile artık Mac gibi bir deneyim oldu. Yeni DeX modu ile aynı.
Dönme sebebim hocam her şey güzel her şey çalışıyor ama çöküyor, donuyor, laglanıyor ama çalışıyor. Her çıkan yeni özelliği gerek APK gerek başka yolla kullanabiliyorum ama artık bunları kullanmama gerek kalmıyor. Akşama kadar çalışıyorum bu çalışma sırasında da WhatsApp'ta da donmasın. Veya bankaya girdiğimde sistem çökmesin yani. Akşam eve gelince Instagram'a girip iki Reels kaydırırken siyah var sorunu yaşamayayım. Uzun kitaplar üstüne notlar aldığımda dışa aktarmak istediğimde çökmesin cihazlar arasında kopyalama yaparken sıkıntı çıkarmasın yani. Yolda kulaklık üstünden telefonla konuşurken bağlantı kopmasın ya da müzik dinlerken.
Kısaca eski enerjim yok. Artık uğraşmak istemiyor sadece kullanmak istiyorum.

iPad OS 26 ile artık Mac gibi bir deneyim oldu. Yeni DeX modu ile aynı.
Dönme sebebim hocam her şey güzel her şey çalışıyor ama çöküyor, donuyor, laglanıyor ama çalışıyor. Her çıkan yeni özelliği gerek APK gerek başka yolla kullanabiliyorum ama artık bunları kullanmama gerek kalmıyor. Akşama kadar çalışıyorum bu çalışma sırasında da WhatsApp'ta da donmasın. Veya bankaya girdiğimde sistem çökmesin yani. Akşam eve gelince Instagram'a girip iki Reels kaydırırken siyah var sorunu yaşamayayım. Uzun kitaplar üstüne notlar aldığımda dışa aktarmak istediğimde çökmesin cihazlar arasında kopyalama yaparken sıkıntı çıkarmasın yani. Yolda kulaklık üstünden telefonla konuşurken bağlantı kopmasın ya da müzik dinlerken.
Kısaca eski enerjim yok. Artık uğraşmak istemiyor sadece kullanmak istiyorum.
Hocam peki bunları ne kadar sık yaşadınız? Ciddi anlamda sinir bozucu oluyor mu yoksa ufak tefek sorunlar mı?

Apple ile kulaklığını laptopunu telefonunu kontrol edebilirsin Samsung ile Apple'in üstüne evini de kontrol edebilirsin.

Hayır hocam bu çok doğru değil. Apple ile de Samsung'u kontrol edebiliyoruz. Smart things uygulaması ile iPad üstünden TV'mi kontrol edebiliyorum yani.

Hocam peki bunları ne kadar sık yaşadınız? Ciddi anlamda sinir bozucu oluyor mu yoksa ufak tefek sorunlar mı?

Hocam kulaklık bağlantı kopma sorunu çok can sıkıcı günde 10-15 kere oluyor bazen o kadar sıkıldım ki bu işten 6, 5K verip AirPods 4 alacağım. Sistem çökme sıkıntısı 10 aydır kullandığım cihazda 5-6 kere başıma geldi. Diğer sorunlara gelince Samsung tableti satıp IPad'e geçene kadar can sıkıcıydı anlayacağınız. Bir keresinde çok acilen fotoğraf çekip göndermem gerekti. Yalnız gerçekten çok acil hayat meselesiydi. Kameraya girince çökmüştü ve 1 dk boyunca açamamıştım. Sonra başka cihazdan hızlıca çekip atmıştım. Bu sadece benim başıma mı geliyor bilmiyorum. Bazıları abarttığımı sanıyor ama gerçekten öyle değil.

Son düzenleme: