683

Yetkin
Makaleler
3
Samsung G3 LS27AG320NUXUF 165 Hz monitör kullanıyorum. Görsellerde, yazılarda ve genel ekranda piksel sorunu var. Paylaştığım görsellerden net şekilde anlayabilirsiniz.

Monitör ayarları bu şekilde:
Yanıt Süresi: En Hızlı
FreeSync Premium: Kapalı
Resim Modu: Kişisel
Parlaklık: 80
Netlik: 80
Renk: Kırmızı, Yeşil ve Mavi 50
Renk Tonu: Normal
Gamma: Mod 1
Siyah Düzey: Düşük

Sistem özellikleri:
Intel Core i3 CPU 540
NVIDIA GeForce 9800GT
Gigabyte H55M-S2H
8 GB 1333 MHz RAM

Ekran görüntüsü 2024-01-24 094117.webp

Ekran görüntüsü 2024-01-24 094145.webp

Ekran görüntüsü 2024-01-24 094249.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@683 RX 550 ile 165 Hz almak mümkün. Bence sıfır almaya değecek bir kart değil. 1050 Ti bile bundan daha güçlü bir kart.

Benim en ucuza sistemimin desteklediği 165 Hz olan kart almam lazım veya monitör ve NVIDIA Denetim Masası kısmında önerdiğiniz ayarlar varsa onları uygulayayayım en azından piksel sorunu biraz azalsın.

Yanlış bilgi falan yok. Bilgin olmadığı bir konuya girip de böyle tavırlar sergileyip konuya müdahale etmek hiç hoş değil.
O halde ben boşa mı gözü yorulanlara yüksek yenileme hızı öneriyorum?

Şu makaleye göz atman yeterli olur senin için:

It considerably affects both- the user experience as well as visual quality of content. A higher refresh rate, such as 90Hz or 120Hz, produces clearer images and less motion blur, making it perfect for gaming and watching multimedia content.

Türkçesiyle;
Hem kullanıcı deneyimini hem de içeriğin görsel kalitesini önemli ölçüde etkiler. 90Hz veya 120Hz gibi daha yüksek bir yenileme hızı, daha net görüntüler ve daha az hareket bulanıklığı üreterek oyun oynamak ve multimedya içeriğini izlemek için mükemmeldir.
Evet, ne diyor? Daha net görüntüler. Çözünürlüğün amacı daha net ve keskin görüntüler elde etmek değil mi? Evet, ee ne oldu?

Rica ediyorum 1-2 tane popülerleşmiş siteden "kalitesiz" eksik bilgi veren makale okuyup doğru bilgiye yanlış demeyin.

Yanlış bilgi falan yok. Bilgin olmadığı bir konuya girip de böyle tavırlar sergileyip konuya müdahale etmek hiç hoş değil.
O halde ben boşa mı gözü yorulanlara yüksek yenileme hızı öneriyorum?

Şu makaleye göz atman yeterli olur senin için:

Türkçesiyle;

Evet, ne diyor? Daha net görüntüler. Çözünürlüğün amacı daha net ve keskin görüntüler elde etmek değil mi? Evet, ee ne oldu?

Rica ediyorum 1-2 tane popülerleşmiş siteden "kalitesiz" eksik bilgi veren makale okuyup doğru bilgiye yanlış demeyin.
Öncelikle usluba dikkat. Yanlış bilgi veriyorsun. Üç-beş site dediğin yere de sadece 1 ne olduğu belli olmayan siteyle karşılık veriyorsun.

Buyur, direkt Microsoft'un paylaştığı bilgi. Senin için yeterli olur mu olmaz mı bilemem ama senin dışındaki herkes için yeterli.

How do refresh rate and screen resolution affect gaming?

If you’re playing Xbox or other video games on your PC, a low refresh rate can feel like a huge handicap. A high refresh rate will improve the responsiveness of the game you’re playing or video you’re watching while high screen resolution keeps images sharp and crisp. Especially for games involving intense action or movement, this ideal gaming combo keeps the experience as real-time and realistic feeling as possible.

Higher refresh rate and resolution can also help improve your gameplay. A monitor with lower Hz and PPI won’t be able to show images as clearly as one with higher quality. You might experience blurred image during gameplay or video playback. If you encounter these issues, it might be time to upgrade your screen.

A higher refresh rate is also particularly important for gaming because it can help minimize screen tearing. This happens when the screen can’t keep up with the amount of information it’s receiving. This disconnect in information can result in skipping and incomplete frames, which can be distracting and disorienting.
Türkçesi ile:
Bilgisayarınızda Xbox veya başka video oyunları oynuyorsanız düşük yenileme hızı büyük bir dezavantaj gibi görünebilir. Yüksek yenileme hızı, oynadığınız oyunun veya izlediğiniz videonun yanıt verme hızını artırırken, yüksek ekran çözünürlüğü görüntülerin keskin ve canlı kalmasını sağlar. Özellikle yoğun aksiyon veya hareket içeren oyunlar için bu ideal oyun kombinasyonu, deneyimi mümkün olduğunca gerçek zamanlı ve gerçekçi bir his olarak korur.

Daha yüksek yenileme hızı ve çözünürlük, oyun deneyiminizi geliştirmenize de yardımcı olabilir. Daha düşük Hz ve PPI değerlerine sahip bir monitör, görüntüleri daha yüksek kalitede bir monitör kadar net gösteremeyecektir. Oyun oynarken veya video oynatırken bulanık görüntüyle karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlarla karşılaşırsanız ekranınızı yükseltmenin zamanı gelmiş olabilir.

Daha yüksek bir yenileme hızı, ekran yırtılmasının en aza indirilmesine yardımcı olabileceğinden oyun oynamak için özellikle önemlidir. Bu, ekran aldığı bilgi miktarına ayak uyduramadığında meydana gelir. Bilgideki bu kopukluk, çerçevelerin atlanmasına ve eksik kalmasına neden olabilir, bu da dikkat dağıtıcı ve kafa karıştırıcı olabilir.

Yani neymiş, yenileme hızının görüntü kalitesiyle bir ilgisi yokmuş. Görüntü kalitesini yukarı çeken durum panel kalitesi ve çözünürlüktür.

Buyur, direkt Microsoft'un paylaştığı bilgi. Senin için yeterli olur mu olmaz mı bilemem ama senin dışındaki herkes için yeterli.

https://www.microsoft.com/en-us/windows/learning-center/best-refresh-rate-for-gaming
Paylaştığın makalede de aynısı yazıyor, gözden kaçırdın sanırım. Dikkatli oku:
The higher the refresh rate, the smoother and more realistic the motion within a game or video appears.
"the smoother and more realistic" daha pürüzsüz ve daha gerçekçi. E ben ne demişim?
yenileme hızı arttıkça ekran pürüzsüzleşir.
Demek ki siz okuma yeteneğinizi gelişitirmelisiniz.
Üslubumda hiçbir sıkıntı görmüyorum. Sen bilmediğin yada eksik bildiğin diyelim böyle bir konuya gelip bu hareketleri sergiliyorsan haddini aşıyorsundur ki paylaştığın makale de benimle aynı şeyi söylüyor zaten yani senin yanlış bilgi dediğin şeyi. :D
Üç-beş site dediğin yere de sadece 1 ne olduğu belli olmayan siteyle karşılık veriyorsun.
Ne olduğu belli olmayan dediğin site de Microsofttan daha ayrıntılı bir şekilde anlatmış ki bak Microsoft da aynısını yazmış ama sadece üstünden geçivermiş. Sağlam kaynak bulabilmen için de konuda fikir sahibi olman gerekiyor.

Yani neymiş, yenileme hızının görüntü kalitesiyle bir ilgisi yokmuş. Görüntü kalitesini yukarı çeken durum panel kalitesi ve çözünürlüktür.
Yenileme hızını kontrol eden COF driveri aynı zamanda görüntülenen piksel boyutlarını da kontrol eder. Mavi altpikselleri büyütüp kırmızı altpikselleri küçültebilirsin. Bu da doğrudan görüntüyü etkiler. Tabi bunun konuyla alakası yok, COF driver önemini anlaman için sadece bir örnek. Gerçi onun ne olduğunu bildiğin şüpheli.

@683 evde TV var mi? Varsa kasayi TV'ye bagla. Eger piksellesme problemi hala varsa monitor kaynakli degildir. Bu arada konuya yukledigin gorsel SS sanirim. Monitorle alakali bir kusur SS ile anlasilmaz, telefon kamerasi ile fotografini cekmen gerekiyor.

Evde tabii ki TV var ama ekran kartı öldüğü için PC'yi açamıyorum. Yeni sistem aldığım zaman deneyip sizi unutmazsam etiketlerim. 😊

Tuhaf şekilde anakart ile önceki hafta açılmayan PC bugün anakart ile açıldı. Huawei Mate 10 Lite ile çektim fotoğrafları. @BerkayZ87

IMG_20240413_180530.webp
IMG_20240413_183226.webp
IMG_20240413_183212.webp
IMG_20240413_174113.webp

Dosya Ekleri

• IMG_20240413_183257.webp
    IMG_20240413_183257.webp
    83,6 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Evde tabii ki TV var ama ekran kartı öldüğü için PC'yi açamıyorum. Yeni sistem aldığım zaman deneyip sizi unutmazsam etiketlerim. 😊

Tuhaf şekilde anakart ile önceki hafta açılmayan PC bugün anakart ile açıldı. Huawei Mate 10 Lite ile çektim fotoğrafları. @BerkayZ87

Eki Görüntüle 35828Eki Görüntüle 35829Eki Görüntüle 35830Eki Görüntüle 35832
Fotografla anlamak zor hocam ama cektigin fotograflarda bariz bir problem goremedim. TV'ye baglayip yorumlarini guncellemen daha dogru olacaktir.

Fotografla anlamak zor hocam ama cektigin fotograflarda bariz bir problem goremedim. TV'ye baglayip yorumlarini guncellemen daha dogru olacaktir.

Arçelik 8376 TV'de de bu şekilde gözüküyor. Kısaca simgeler ve yazılar veya genel ekran niyeyse pikselli gözüküyor bana.

IMG_20240413_185109.webp
IMG_20240413_185134.webp
IMG_20240413_185114.webp
17130236627254168930383631987516.webp

27" 1080p için normal geldi bana. TV'ye uzaktan bakıyoruz sonuçta. Mağazada 24 ve 27'yi yan yana deneyince doğrudan 24" siparişini vermiştim. 27" ve 1080p çok dengesiz bir ikili.