Samsung G3 LS27AG320NUXUF 165 Hz monitör piksel sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 683
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    monitör samsung

683

Yetkin
Makaleler
3
Samsung G3 LS27AG320NUXUF 165 Hz monitör kullanıyorum. Görsellerde, yazılarda ve genel ekranda piksel sorunu var. Paylaştığım görsellerden net şekilde anlayabilirsiniz.

Monitör ayarları bu şekilde:
Yanıt Süresi: En Hızlı
FreeSync Premium: Kapalı
Resim Modu: Kişisel
Parlaklık: 80
Netlik: 80
Renk: Kırmızı, Yeşil ve Mavi 50
Renk Tonu: Normal
Gamma: Mod 1
Siyah Düzey: Düşük

Sistem özellikleri:
Intel Core i3 CPU 540
NVIDIA GeForce 9800GT
Gigabyte H55M-S2H
8 GB 1333 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 792
27" 1080p için normal geldi bana. TV'ye uzaktan bakıyoruz sonuçta. Mağazada 24 ve 27'yi yan yana deneyince doğrudan 24" siparişini vermiştim. 27" ve 1080p çok dengesiz bir ikili.

Sorun monitörden mi yoksa 27" 1080p VA panel mi kötü veya sistem bileşenlerinden kaynaklanıyor olabilir mi?

24" 1080p'de bile yer yer rahatsız edici olduğu oluyor. Bence 27" olmasından kaynaklı.

Ne yapmam gerekiyor o halde böyle kullanmaya devam mı etmeliyim? Ürünü ben 03.07.2022'de Vatan Bilgisayar'dan aldım alırken GULF A.Ş üzerinden sigorta yaptırmıştım garantisi devam ediyorsa servise vermeli miyim?

Garantilik bir durum yok ki. Piksel yoğunluğu çok düşük bir ekran. İstiyorsan başka PC'de dene daha iyi sonuç alabilmek adına. Ha öncesinde şunu dener misin?

Bilgisayarım -> Sağ tık -> Özellikler -> Gelişmiş Sistem Ayarları -> Performans bölümünden Ayarlar -> En iyi görünüm için ayarla.

Pek o seçenek işe yaramadı gibi görünüyor. Monitörün ayarlarında Yanıt Süresi kısmında En Hızlı (MBR) var ama seçemiyorum nedense kapalı. Yanında şu yazıyor: "LED davranışını kontrol ederek bulanıklılığı azaltır" diye. Acaba bu seçenek neden kapalı? Ayrıca sistem eski olduğu için 165 Hz değil de 60 Hz'de kullanıyorum bundan da kaynaklı olabilir mi? Bu konuda önceden birisi öyle yazmıştı size de sormak istedim.

Farklı bir ayarla da çakışıyor olabilir tazeleme kaynaklı da olabilir. 60 Hz olması yanıt süresini doğrudan etkiler. Ancak bulanıklıktan kastı o değildir. Pürüzsüz geçişlerden bahsediyordur tahminimce.

Burada 1. madde de "daha akıcı ve net görüntü" yazılmış. Bu monitörde hangi marka/model VA panel kullanılmış bilmiyorum. Belki de kullanılan VA panel iyidir ama sorun 60 Hz'de kullanmam ve HDMI 2.0 takmamdan olabilir. Bu monitör HDMI 1.4 destekliyor. @Recep Baltaş ve @BerkayZ87 hocam hangi bilgi doğru karışıklık olmaması adına söylerseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…