Bütçe
35.000 TL

AWOLNATION

Çalışkan
Arkadaşlar oyun oynamak ve dizi-film izlemek için OLED bir monitör almak istiyorum. Samsung Shop'ta öğrenci indirimleri kapsamında 3 tane seçenek karşıma çıkıyor. Karar vermekte zorlanıyorum açıkçası. Ayrıca G6 OLED'i satın almıştım ama bazı ayarları tam yapamadım sanırım, tam olarak beklediğim şeyi karşılayamamıştı ama fiyatı da şu an çok iyi duruyor. Görüşlerinizi beklemekteyim.

Samsung'un son nesil OLED'i 27" G81SF 4K 240 Hz 31.000 TL civarında

Bir önceki nesil 32" 4K 240 Hz G80SD, bu da 31.000 TL civarında. Ayrıca bunun içerisinde kendi işletim sistemi, hoparlörleri ve Smart TV gibi kullanabilme olanağı var. 32" olduğu için eski nesil olsa bile mantıklı bir seçenek gibi duruyor bu bütçede.

Son olarak 27" G60SD 2K 360 Hz monitör. Kullanıp iade etmiş olduğum monitör. Fiyatı 21.000 TL civarında. Bu da göz kırpıyor.

Mat kaplama bir OLED değil de Glossy kaplama bir OLED deneyimlemek istiyorum, gördüğüm kadarıyla herkes bu tarz panellerden çok daha memnun gibi. Ama fiyatları nedendir çok şişik. Bu bütçede sunabileceğiniz alternatif bir seçenek varsa onlara da açık olduğumu belirtmek isterim.

Samsung G81SF olan OLED monitörü kullanıyorum. Şahsen memnunum. Bir tek bir ara beyaz alanların çok fazla parlak olmasıyla alakalı bir sorun yaşamıştım oda yazılımsal bir şeydi diye düşünüyorum formattan sonra düzeldi. Eğer bu monitörü almak istiyorsanız ve Samsung mağazasından ilk kez alışveriş yapacaksanız belirli bir yüzde indirimi veriliyor, ilk alışverişe özel olarak. Ben bu şekilde 29 bin küsür TL'ye almıştım onu belirteyim sizde dilerseniz o şekilde daha ucuza alabilirsiniz.

Samsung G81SF olan OLED monitörü kullanıyorum. Şahsen memnunum. Bir tek bir ara beyaz alanların çok fazla parlak olmasıyla alakalı bir sorun yaşamıştım oda yazılımsal bir şeydi diye düşünüyorum formattan sonra düzeldi. Eğer bu monitörü almak istiyorsanız ve Samsung mağazasından ilk kez alışveriş yapacaksanız belirli bir yüzde indirimi veriliyor, ilk alışverişe özel olarak. Ben bu şekilde 29 bin küsür TL'ye almıştım onu belirteyim sizde dilerseniz o şekilde daha ucuza alabilirsiniz.
Evet ilk kez alışveriş yapacağım. HOSGELDIN5 kodu var mış ama sanırım süresi bitmiş onun. Kullandırtmıyor bana.

32 inç olanı mı kullanıyorsunuz?

Evet ilk kez alışveriş yapacağım. HOSGELDIN5 kodu var mış ama sanırım süresi bitmiş onun. Kullandırtmıyor bana.

32 inç olanı mı kullanıyorsunuz?
Hayır, 27 inç olanı kullanıyorum. HOSGELDIN5 kodunun süresi olduğuna pek dikkat etmedim doğrusu ama doğrudur genelde de öyle oluyor kod kullanımlarında. Yine de tavsiye ederim şahsen sıraladığınız monitörler arasında 4. nesil panel kullanan tek ürün bu yanılmıyorsam.

Hayır, 27 inç olanı kullanıyorum. HOSGELDIN5 kodunun süresi olduğuna pek dikkat etmedim doğrusu ama doğrudur genelde de öyle oluyor kod kullanımlarında. Yine de tavsiye ederim şahsen sıraladığınız monitörler arasında 4. nesil panel kullanan tek ürün bu yanılmıyorsam.
Aynı fiyata 32" G80D olması da kafamı çok kurcalıyor. Yeni nesil panel ile eskisi arasında ne farkı var onu da bilmiyorum.

Aynı fiyata 32" G80D olması da kafamı çok kurcalıyor. Yeni nesil panel ile eskisi arasında ne farkı var onu da bilmiyorum.
Arkadaşlar yanılıyorsam düzeltsinler. Yeni nesil panelde yanma olayı, geliştirilen teknolojiler sayesinde daha minimum şekilde karşımıza çıkıyor önceki panellere kıyasla mesela ben 2 haftadan fazladır kullanıyorum sadece monitör bir kere kendini bakıma aldı öyle diyim tabii ben monitörü PC'yi kullanmadığımda kapatıyorum ek olarak ekran kapanma süresini de 5 dakikaya ayarladım güç seçeneklerinden bununda etkisi vardır sanıyorum ki yine de 2 haftada sadece birkez kendini bakıma alması güzel bir şey ben monitörü almadan baktığım diğer modellerde hergün veya iki günde bir 15 dakikada ekran kendini bakıma alacağından bahsediliyordu. @2254 daha iyi anlıyor monitörlerden o bu konuya bakarsa detaylı bilgi verebilir.

Arkadaşlar yanılıyorsam düzeltsinler. Yeni nesil panelde yanma olayı, geliştirilen teknolojiler sayesinde daha minimum şekilde karşımıza çıkıyor önceki panellere kıyasla mesela ben 2 haftadan fazladır kullanıyorum sadece monitör bir kere kendini bakıma aldı öyle diyim tabii ben monitörü PC'yi kullanmadığımda kapatıyorum ek olarak ekran kapanma süresini de 5 dakikaya ayarladım güç seçeneklerinden bununda etkisi vardır sanıyorum ki yine de 2 haftada sadece birkez kendini bakıma alması güzel bir şey ben monitörü almadan baktığım diğer modellerde hergün veya iki günde bir 15 dakikada ekran kendini bakıma alacağından bahsediliyordu. @2254 daha iyi anlıyor monitörlerden o bu konuya bakarsa detaylı bilgi verebilir.
G81SF sanırım 27inç olanı 4.nesil, 32inç olanı 3.nesil panel kullanıyor. Detaylı araştırmadım, tam emin değilim.

4.nesil daha dayanıklı bir yapıya sahip.

Samsung Display, bu yeni EL 3.0 panel yapısının eski nesil panellere göre yaklaşık 2 kat daha fazla dayanıklılıkla önemli dayanıklılık iyileştirmelerine sahip olduğunu söyledi. Hatta hem kendi iç uzun vadeli testlerine hem de harici incelemecilerden ve pazardan gelen geri bildirimlere dayanarak anekdotlara dayanarak, artık panellerinin performansına çok yüksek düzeyde güvendiklerini ve panelleri gerçekten "kötüye kullanmadığınız" sürece görüntü tutulmasını veya yanmayı bir risk olarak görmediklerini söyleyecek kadar ileri gittiler. Bu elbette pazarladıkları bir şey değil, ancak çeşitli diğer medya kuruluşlarına da aynı şeyi söylediler ve yanma söz konusu olduğunda son birkaç yılda işlerin ne kadar iyileştiğini gösteriyor.

G81SF sanırım 27inç olanı 4.nesil, 32inç olanı 3.nesil panel kullanıyor. Detaylı araştırmadım, tam emin değilim.

Samsung Display, bu yeni EL 3.0 panel yapısının eski nesil panellere göre yaklaşık 2 kat daha fazla dayanıklılıkla önemli dayanıklılık iyileştirmelerine sahip olduğunu söyledi. Hatta hem kendi iç uzun vadeli testlerine hem de harici incelemecilerden ve pazardan gelen geri bildirimlere dayanarak anekdotlara dayanarak, artık panellerinin performansına çok yüksek düzeyde güvendiklerini ve panelleri gerçekten "kötüye kullanmadığınız" sürece görüntü tutulmasını veya yanmayı bir risk olarak görmediklerini söyleyecek kadar ileri gittiler. Bu elbette pazarladıkları bir şey değil, ancak çeşitli diğer medya kuruluşlarına da aynı şeyi söylediler ve yanma söz konusu olduğunda son birkaç yılda işlerin ne kadar iyileştiğini gösteriyor.
Ah doğru ya unutmuşum bende sadece 27 inç modelin 4.nesil panel kullandığı ile alakalı bir yazı görmüştüm ama detaylı araştırmadım bir bakmak lazım ne kadar doğru bu bilgi.

Hocam sen yetkili bir arkadaşımıza benziyorsun :)

Gerçekten kaliteli bir OLED deneyimi yaşamak istiyorum. Mağazalarda gördüğüm parlak kaplamalı OLED TV görüntüsünü G60SD'de alamamıştım. 30 - 35k bi bütçe ayırıyorum ve alacağım monitörden her anlamda memnun kalmak istiyorum. Siz olsanız nasıl bi monitöre yönelirdiniz? Samsung olması şart değil bu arada.

Hocam sen yetkili bir arkadaşımıza benziyorsun :)

Gerçekten kaliteli bir OLED deneyimi yaşamak istiyorum. Mağazalarda gördüğüm parlak kaplamalı OLED TV görüntüsünü G60SD'de alamamıştım. 30 - 35k bir bütçe ayırıyorum ve alacağım monitörden her anlamda memnun kalmak istiyorum. Siz olsanız nasıl bir monitöre yönelirdiniz? Samsung olması şart değil bu arada.

Bu bütçede 2K 240Hz glossy woled, 2K 360Hz glossy qd OLED, 2K 360Hz mat qd OLED ve 4K mat qd OLED var. Benim tercihim glossy kaplama yönünde olurdu. 2K 240Hz woled vs 2K 360Hz qd OLED kişiden kişiye göre değişir. Direkt bir kazanan yok burada.

İşin içine 4K qd OLED giriyorsa o zaman 4K olanı tercih ederim. Mat kaplama glossy kadar canlı ve net durmuyor ama yansıma işleme ve mor tonu azaltma konusunda glossy qd OLED'den daha iyi. Artı olarak 4K ile 2K arasında çok fazla görüntü kalitesi farkı var. G81sf tercih ederdim.