Bütçe
35.000 TL
Bu bütçede 2K 240Hz glossy woled, 2K 360Hz glossy qd OLED, 2K 360Hz mat qd OLED ve 4K mat qd OLED var. Benim tercihim glossy kaplama yönünde olurdu. 2K 240Hz woled vs 2K 360Hz qd OLED kişiden kişiye göre değişir. Direkt bir kazanan yok burada.

İşin içine 4K qd OLED giriyorsa o zaman 4K olanı tercih ederim. Mat kaplama glossy kadar canlı ve net durmuyor ama yansıma işleme ve mor tonu azaltma konusunda glossy qd OLED'den daha iyi. Artı olarak 4K ile 2K arasında çok fazla görüntü kalitesi farkı var. G81sf tercih ederdim.
10k fiyat farkı ile Asus ROG XG27UCDMG değerlendirilebilir mi hocam? Linux'un incelemesinide izledim memnun olmayan görmedim. Parlak kaplama olması açısından soruyorum.

10k fiyat farkı ile ASUS ROG XG27UCDMg değerlendirilebilir mi hocam? Linux'un incelemesini de izledim memnun olmayan görmedim. Parlak kaplama olması açısından soruyorum.

G81Sf'nin 27inç versiyonu 4.nesil ve mat kaplama diye biliyorum. Eğer 4.nesil ise 10k fiyat farkını sadece kaplamaya ödeyeceksiniz. Ben fiyat farkını vermezdim ama, verene de bir şey demem. Sonuçta 30-35k para verdikten sonra memnun kalmak istersiniz, kaplama kısmıda kişiden kişiye göre değiştiği için şunu alın diye yorum yapmam doğru olmaz. İncelemeciler bile en iyisi bu demiyor, iki kaplamanında artı ve eksileri var. Çoğu kişi glossy kaplama seviyor doğru ama, fiyat farkı da fazla. Bu kararı siz vermelisiniz, ben ne desem boş olur.

2K glossy vs 4K mat arasında bir seçim yapacak olursanız kesinlikle önerim 4K mat kaplama olur. Sırf kaplama için çözünürlükten feragat etmek saçma geliyor bana. Sadece kaplama farkı varsa ve aradaki fiyat farkı fazlaysa bunun tercihi size kalmış. Bu konuda dediğim gibi yorum yapamam.

İlla bir yorum yapacaksam öznel olur, öznel fikrim sadece kaplama farkına 10k fiyat farkı verilmemeli bence. Ama ben dedim diye de gidip mat almayın direkt, artı ve eksileri hesap ederek karar verin. Sonra pişman olmayın diye söylüyorum.

Konuyu hortlatıyorum, bende OLED düşünüyorum, 27" 4K OLED , 32"'e kıyasla nasıl olur acaba ? 30.900 TL fiyatıyla 4K G81SF 27" düşünüyorum, hedefim 32"'ti ama onların da fiyatları 40+'dan başlıyor. 6700XT - i5 12400F kombinasyonu var beni rahatsız eder mi 4K olması, Lol, tft, pubg gibi oyunlar oynuyorum muhtemelen 4K'da zorlamaz diye düşünüyorum ama bilemedim. Ama asıl amacım PS5 için hikayeli oyunlarda kullanmak. Fakat kullanırken ikisi içinde almış olmak istiyorum.

Konuyu hortlatıyorum, bende OLED düşünüyorum, 27" 4K OLED, 32"'e kıyasla nasıl olur acaba? 30.900 TL fiyatıyla 4K G81sf 27" düşünüyorum, hedefim 32"'Ti ama onların da fiyatları 40+'dan başlıyor. 6700XT - i5 12400F kombinasyonu var beni rahatsız eder mi 4K olması, LoL, TFT, PUBG gibi oyunlar oynuyorum muhtemelen 4K'da zorlamaz diye düşünüyorum ama bilemedim. Ama asıl amacım PS5 için hikayeli oyunlarda kullanmak. Fakat kullanırken ikisi içinde almış olmak istiyorum.

G81Sf'nin 27inç versiyonunda 4.nesil panel var. Bu kısım kesinleşti. 32inç versiyonu ise 3.nesil panel kullanıyor. PS5 için kullanacaksan uzaktan kullanmak daha mantıklı. 27inç de uzaktan küçük kalıyor. PS5 için ideal boyut 32inç bence.

G81Sf'nin 27inç versiyonunda 4.nesil panel var. Bu kısım kesinleşti. 32inç versiyonu ise 3.nesil panel kullanıyor. PS5 için kullanacaksan uzaktan kullanmak daha mantıklı. 27inç de uzaktan küçük kalıyor. PS5 için ideal boyut 32inç bence.
Aslında kaliteli bir Samsung QLED 65" TV var zaten evde, onunla eşimle oynuyoruz ama ben bilgisayarda da zaman geçiriyorum ve geçenlerde G6'da Diablo ve benzeri oyunları oynadıktan sonra OLED hayranı oldum. LoL gibi bir oyunda zaten etki etmezmiş onu anladım o yüzden OLED'e girmek istiyorum. Aslında uzaktan da kullanacağım söylenemez, bilgisayar masasında sadece Joystick kullanılacağı için 20-30cm geri gidebilirim en fazla Klavye / Fare tutuşundan o yüzden 27" yeterli de gelebilir ama 32" çok daha çekici geliyor bana o yüzden sorguluyorum aslında. G6'da alabilirim uygun fiyata ama gene aynı sorun çıkarsa iadeyle felan uğraşırken bezerim yani.

Aslında kaliteli bir Samsung QLED 65" TV var zaten evde, onunla eşimle oynuyoruz ama ben bilgisayarda da zaman geçiriyorum ve geçenlerde G6'da Diablo ve benzeri oyunları oynadıktan sonra OLED hayranı oldum. LoL gibi bir oyunda zaten etki etmezmiş onu anladım o yüzden OLED'e girmek istiyorum. Aslında uzaktan da kullanacağım söylenemez, bilgisayar masasında sadece Joystick kullanılacağı için 20-30cm geri gidebilirim en fazla Klavye / Fare tutuşundan o yüzden 27" yeterli de gelebilir ama 32" çok daha çekici geliyor bana o yüzden sorguluyorum aslında. G6'da alabilirim uygun fiyata ama gene aynı sorun çıkarsa iadeyle felan uğraşırken bezerim yani.
O zaman 27inç versiyonu daha mantıklı olur. Hem daha keskin olacak hemde 4.nesil panel. 4.nesil paneller samsung’un iddiasına göre önceki nesilden %50 daha dayanıklı.

O zaman 27inç versiyonu daha mantıklı olur. Hem daha keskin olacak hemde 4.nesil panel. 4.nesil paneller samsung’un iddiasına göre önceki nesilden %50 daha dayanıklı.
Aslında 27" 2K, 32" 4K mantığı var kafamda hep, genelde de böyledir. OLED tarafında görüntülerin keskin olması 27" 4K için dediğiniz gibi çok daha iyi olur gibime geliyor ama insanlar gene 4K 32" tercih ediyor genelde, neden acaba.

Aslında 27" 2K, 32" 4K mantığı var kafamda hep, genelde de böyledir. OLED tarafında görüntülerin keskin olması 27" 4K için dediğiniz gibi çok daha iyi olur gibime geliyor ama insanlar gene 4K 32" tercih ediyor genelde, neden acaba?

4K 27inç qd OLED'ler bu sene çıktı, milletin 32inç tercih etmesi normal. 27inç 4K OLED satılmadığı için mecbur 32inç alacaklar. Yabancı kaynaklarda 27inç 4k oled istiyoruz diyen bir sürü kişi gördüm. Adamlarda opsiyon olarak sunmuş. Bana göre yakından kullanılacaksa 27inç 4k daha iyi. Milletin ne dediği umrumda değil. Telefon gibi keskin görüntüler istiyorum. Monitörlerde büyük olduğu için bulanık gözüküyor. 4k 32inç keskin fakat tam istediğim noktada değil. 27inç bunu sağlıyor, ayrıca 27inç ne küçük ne büyük. Karma kullanım için çok mantıklı.

4K 27inç qd OLED'ler bu sene çıktı, milletin 32inç tercih etmesi normal. 27inç 4K OLED satılmadığı için mecbur 32inç alacaklar. Yabancı kaynaklarda 27inç 4k oled istiyoruz diyen bir sürü kişi gördüm. Adamlarda opsiyon olarak sunmuş. Bana göre yakından kullanılacaksa 27inç 4k daha iyi. Milletin ne dediği umrumda değil. Telefon gibi keskin görüntüler istiyorum. Monitörlerde büyük olduğu için bulanık gözüküyor. 4k 32inç keskin fakat tam istediğim noktada değil. 27inç bunu sağlıyor, ayrıca 27inç ne küçük ne büyük. Karma kullanım için çok mantıklı.
Milletin ne dediği benim de umrumda değil ama sonuçta kullanıcı olarak fikirler de alana kadar önemli. Mesela sizle bir çok ayar denemiştik Dell AW2725DF için ve şuan o hala ilgimi çekiyor, gerçekten Samsung G6 ile arasında akıcılık olarak panelde ciddi fark deneyimledim ama parlaklıktan dolayı yapamayacağım aklıma geliyor. 27" dediğiniz gibi tam olarak masaüstü için biçilmiş kaftan, 24" ile profesyonel oyuncular dibine girerek oynuyor mesela. 32" ise gerçekten yakından her alanı göremeyeceğiniz düzeyde olabiliyor masaüstü kullanımı için. Bunu biraz düşüneceğim ama PS5 Slim versiyonunu kullanıyorum ve PS5'ler 4K için pek uygun değil dendi bazı kullanıcılar tarafından, kimisi native olmasa da upscale ile gayet güzel kullanılır diyor tam doğrusunu da öğrenemedim yani.

Milletin ne dediği benim de umurumda değil ama sonuçta kullanıcı olarak fikirler de alana kadar önemli. Mesela sizle birçok ayar denemiştik Dell AW2725DF için ve şu an o hala ilgimi çekiyor, gerçekten Samsung G6 ile arasında akıcılık olarak panelde ciddi fark deneyimledim ama parlaklıktan dolayı yapamayacağım aklıma geliyor. 27" dediğiniz gibi tam olarak masaüstü için biçilmiş kaftan, 24" ile profesyonel oyuncular dibine girerek oynuyor mesela. 32" ise gerçekten yakından her alanı göremeyeceğiniz düzeyde olabiliyor masaüstü kullanımı için. Bunu biraz düşüneceğim ama PS5 Slim versiyonunu kullanıyorum ve PS5'ler 4K için pek uygun değil dendi bazı kullanıcılar tarafından, kimisi native olmasa da upscale ile gayet güzel kullanılır diyor tam doğrusunu da öğrenemedim yani.

Bu arada bende Dell'i %100 parlaklıkta kullanıyorum 1 haftadır falan. Böyle kullanmaya devam edeceğim gibi. %90-100 bandında kullanınca parlaklık açısından çok kötü olmuyor. Dell gibi akıcı olan ama biraz daha iyi parlaklık sunan bir monitör arıyorsanız XG27ACDNg var fakat çok pahalı. Bu yüzden önermiyorum. G6'nın tepki süresi oled monitörlere göre bir tık daha yavaş ama bu kadar fark hissedeceğinizi düşünmemiştim. 360HZ'den 240hz'ye düşmenizden kaynaklı da olabilir. 60-120HZ bandında da bu kadar fark oluyor mu? Yani rekabetçi hariç diğer oyunlardan bahsediyorum.

Upscale ile 4k kullanılır bence. Hatta yabancı bir teknoloji kanalı neden 1080p veya 4k kıyaslaması yapıyorsunuz, 5070 ti ve 9070xt 1440p kartı diyen birisi için video çekti. Kısaca diyor ki 4k performans>1440p native çözünürlükten daha iyi gözüküyor, ayrıca daha fazla FPS alabiliyorsunuz diyor.

Üstelik 27inç monitörden bahsediyoruz, ekstra keskin gözükecek.

TR'ye gelince öğrenci indirimiyle bunu çekin. :D

Desktop Screenshot 2025.07.23 - 17.49.52.95.webp