Yer
Trabzon
İyi Sosyaller herkese, sonunda tavsiyeleriniz ile G65B monitöre kavuştum. Ancak ayarları nasıl olmalı yardımcı olur musunuz? @2254

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun moduna alıp tepki süresini standart yapın. Ayrıca Windows ayarlarından yenileme hızını en yükseğe alın, yani 240 Hz.

Netlik ve parlaklığı göz zevkine göre ayarlayabilirsin. Bende parlaklık 50, netlik 12. Diğer ayarlarını kurcalamanızı önermem, stok olarak iyi bir şekilde geliyor.

Oyun moduna alıp tepki süresini standart yapın. Ayrıca Windows ayarlarından yenileme hızını en yükseğe alın, yani 240 Hz.

Netlik ve parlaklığı göz zevkine göre ayarlayabilirsin. Bende parlaklık 50, netlik 12. Diğer ayarlarını kurcalamanızı önermem, stok olarak iyi bir şekilde geliyor.

VRR yerel karartma gibi diğer ayarlarınız nasıl?

Üstte gereken ayarlar verilmiş. Ayrıca dynamic brightness, local dimming, contrast enhancer, brightness optimization ve brightness reduction kapalı olsun. Renk modu YouTube vs izlerken otomatik, oyun oynarken falan doğal olsun. Eğer otomatik yerine doğal da kalırsa panel tüm renk alanını kullanır, bu yüzden insan teni kırmızımsı gözükür. Renkler fazla patlak olur. FPS'yi 226 ile limitle, G-Sync, reflex gibi ayarlar açık olsun. Eğer AMD kullanıyorsan anti lag ve FreeSync açık olmalı.

Son düzenleme:
Üstte gereken ayarlar verilmiş. Ayrıca dynamic brightness, local dimming, contrast enhancer, brightness optimization ve brightness reduction kapalı olsun. Renk modu YouTube vs izlerken otomatik, oyun oynarken falan doğal olsun. Eğer otomatik yerine doğal da kalırsa panel tüm renk alanını kullanır, bu yüzden insan teni kırmızımsı gözükür. Renkler fazla patlak olur. FPS'yi 226 ile limitle, G-Sync, reflex gibi ayarlar açık olsun. Eğer AMD kullanıyorsan anti lag ve FreeSync açık olmalı.

Ah bir de bahsettiklerinizi bulabilsem :)

VRR'yi aktif edince uygulama geçişlerinde monitör git gel yapıyor nedendir?

Konuyu hortlatıyorum ancak biz hem PS5 için hem PC için kullanıyoruz. Ayrı profil ayarı var mı? Ayarlar bozuluyor yoksa. PS5'te oyun bazen ağır dönüyör.

Ayarları açın, açtıktan sonra "Görüntü Ayarları" kısmına girin orada "Uzman Ayarları" var, çoğu ayar orada.

Orayı buldum. Fakat bahsedilen ayarlar hangileri oluyor onu tam anlayamadım :)

Yerel karartma - yüksek.
Kontrast iyileştiricisi - düşük.
Renk tonu - standart.
Beyaz dengesi - boş.
Gamma - 2.2
Gölge ayrıntısı - 0
Renk alanı ayarları - doğal.
VRR - açık.

Ayarlarım bu şekilde.

VRR'yi aktif edince uygulama geçişlerinde monitör git gel yapıyor nedendir?
Bende aynısını yaşadım, çözüm için bu ayarları yapabilirsiniz.

Bende aynısını yaşadım, çözüm için bu ayarları yapabilirsiniz.

VRR'yi aktif ediyorum fakat oyun çubuğunda halen daha kapalı yazıyor.

PC'ye format atınca adrenalin ayarlarım gitmiş. FreeSync aktif olmamış ondan :D. Tamamdır halletim VRR sorununu.