Merhaba, Samsung G95SC OLED Monitör sahibiyim. Daha satın alalı 3-4 ay olmasına rağmen ekranda resimde gösterdiğim şekilde titremeler başladı. Beyaz ve Gri sabit ekranda çok fazla titriyor. Renklerin döndüğü videolarda veya oyunlarda herhangi bir sorun yok. Fakat Web'de vesaire gezmek çok rahatsız edici. Bu zamana kadar böyle bir sorun yoktu tabii ki. Tüm OLED Korumaları açık, herhangi bir OLED yanması gibi de değil. Sorun nedir benim çözebileceğim bir şey mi? PC İle alakalı değil bu arada monitörün Smart modunu açtığımda kendi arayüzünde de aynı sorun devam ediyor fakat PC'deki kadar şiddetli değil.

Kullandığım çözünürlük: 5.120 X 1.440 - 240Hz - 12 Bit

Monitör: https://www.samsung.com/tr/monitors...49-inch-240hz-curved-dual-qhd-ls49cg954suxuf/

1745344302455.webp

Bu arada sorun ekranı 60Hz Alınca çözüldüğünü fark ettim, fakat ben monitörü satın aldığımdan beri 240Hz 12 bit olarak kullanıyorum ve böyle bir sorun hiç yaşamamıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
OLED Flicker sorunu. OSD'de Anti-Flicker ayarı varsa aç. Çözülmez ise VRR kapatman gerekebilir.
OSD Yok, doğrudan Samsung TV'lerdeki Tizen İşletim sistemi koymuşlar. Onun içinde de öyle bir ayar göremedim. VRR Nasıl kapatabilirim? Sabit 240HZ seçili.
Bir de bu flicker sorunu en başından beri olması lazım değil miydi? Kullandıkça mı ortaya çıkıyor?

Bahsettiğiniz VRR Sadece buradan kapanıyorsa zaten her zaman desteklenmiyor konumundaydı.

1745347631689.webp

Evet monitör ayarlarından VRR Kontrol buldum Açık konumundaydı, kapattım. Fakat sorun halen devam ediyor. Windows'tan ise herhangi bir şey yapmadım.

Son düzenleme:
Paylaştığınız fotoya tekrar baktım da bu OLED titremesi değil, özür dilerim. Gün boyu çok çalıştım ve kafa otomatiğe bağlamış.

Bir Firmware güncellemesi yapın, sorun devam ederse cihazın servise gitmesi gerekebilir:

Sürüm güncel maalesef. Yani aylardır hiçbir sorun yoktu aynı sürümde bile. Çok enteresan birdenbire oluştu ve geçmedi. Hiç sabit ekranda falan da bırakmadım ekran koruyucu kullanıyorum zaten parlaklıklar da orta seviyede. 3 Aylık monitördeki durum... Neyse ki 2+3 yıl garanti yaptırmıştım. Servis tek çözüm mü bu durumda?

Evet servis tek durum gibi gözüküyor. Teknoloji şans işi umarım sorunsuz çözersiniz.
Sürüm güncel maalesef. Yani aylardır hiçbir sorun yoktu aynı sürümde bile. Çok enteresan birdenbire oluştu ve geçmedi. Hiç sabit ekranda falan da bırakmadım ekran koruyucu kullanıyorum zaten parlaklıklar da orta seviyede. 3 Aylık monitördeki durum... Neyse ki 2+3 yıl garanti yaptırmıştım. Servis tek çözüm mü bu duru

Kardeşim aynı sorun bende de başladı. Sen ne yaptın çözebildin mi servisle?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-08-22 at 1.01.26 AM.webp
    WhatsApp Image 2025-08-22 at 1.01.26 AM.webp
    863,1 KB · Görüntüleme: 51