Çözüldü Samsung G95SC OLED monitörde HDR açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhabalar, yeni bir monitör satın aldım. Monitör'de HDR Özelliği mevcut fakat hem monitör ayarlarından hem de windows ayarlarından HDR Seçeneği kapalı açılmıyor. Paugge HDMİ 2.1 ve Display Port 1.4 kablo ile ayrı ayrı denedim ikisinde de sonuç aynı. Bu monitörde HDR nasıl açabilirim?

Monitör : 49” Smart Odyssey OLED G9, G95SC LS49CG954SUXUF | Samsung Türkiye

Çözüm

Üründe işletim sistemi var bildiğiniz Akıllı TV'den farksız. Dolayısıyla monitör OSD menüsü gibi bir şey yok, komple cihaz sıfırlayabiliyorum. Onu deneyeyim, bir tanıdığımda aynı modelin OLED olmayanı var. Onda sorunsuz çalışıyor fakat bende bir türlü çalışmadı bende anlayamadım...

Sorunu kendim tesadüfen çözdüm. AMD Ekran kartı kullanıp Monitörü HDR Desteklese bile açamayanlar için çözümüm ;
  • AMD Radeon Software açıyoruz.
  • Ayarlar -> Oyun -> Ekran Kartları Bölümünden en aşağıda "10-Bit Piksel Biçimi" mevcut onu Devre Dışı bırakıyoruz. Sonrasında sistemi yeniden başlattıktan sonra artık Windows ayarlarından HDR Açabiliriz.

Monitör OSD menüsünde HDR ayarı mevcut mu. Bu özellik kapalıysa bir fotoğraf paylaşır mısınız? Monitör farklı modlarda olduğunda HDR özelliği açılmayabilir.

Bir de monitör için bir Firmware güncellemesi var, yapmanızı öneririm:

Son düzenleme:

Evet, HDR OSD'de mevcut fakat kontrol edilemiyor. Yazılımı da kendi ara yüzünden internete bağlayarak güncelledim, ekstra USB ile Firmware güncellememe gerek var mı?

Aynı şekilde oyunlarda da açamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Üründe işletim sistemi var bildiğiniz Akıllı TV'den farksız. Dolayısıyla monitör OSD menüsü gibi bir şey yok, komple cihaz sıfırlayabiliyorum. Onu deneyeyim, bir tanıdığımda aynı modelin OLED olmayanı var. Onda sorunsuz çalışıyor fakat bende bir türlü çalışmadı bende anlayamadım...

Sorunu kendim tesadüfen çözdüm. AMD Ekran kartı kullanıp Monitörü HDR Desteklese bile açamayanlar için çözümüm ;
  • AMD Radeon Software açıyoruz.
  • Ayarlar -> Oyun -> Ekran Kartları Bölümünden en aşağıda "10-Bit Piksel Biçimi" mevcut onu Devre Dışı bırakıyoruz. Sonrasında sistemi yeniden başlattıktan sonra artık Windows ayarlarından HDR Açabiliriz.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…