Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhabalar, yeni bir monitör satın aldım. Monitör'de HDR Özelliği mevcut fakat hem monitör ayarlarından hem de windows ayarlarından HDR Seçeneği kapalı açılmıyor. Paugge HDMİ 2.1 ve Display Port 1.4 kablo ile ayrı ayrı denedim ikisinde de sonuç aynı. Bu monitörde HDR nasıl açabilirim?

Monitör : 49” Smart Odyssey OLED G9, G95SC LS49CG954SUXUF | Samsung Türkiye

1732373768500.webp

Çözüm
Reddit forumlarında da bu sorunu yaşayan epey kullanıcı var. OSD sıfırlayıp denediniz mi? Olmazsa Samsung'u bir arayıp sorun bakalım.

Monitörlerini incelemeye yollamadıkları için bende iletişim bilgileri yok.

Üründe işletim sistemi var bildiğiniz Akıllı TV'den farksız. Dolayısıyla monitör OSD menüsü gibi bir şey yok, komple cihaz sıfırlayabiliyorum. Onu deneyeyim, bir tanıdığımda aynı modelin OLED olmayanı var. Onda sorunsuz çalışıyor fakat bende bir türlü çalışmadı bende anlayamadım...

Reddit forumlarında da bu sorunu yaşayan epey kullanıcı var. OSD sıfırlayıp denediniz mi? Olmazsa Samsung'u bir arayıp sorun bakalım.

Sorunu kendim tesadüfen çözdüm. AMD Ekran kartı kullanıp Monitörü HDR Desteklese bile açamayanlar için çözümüm ;
  • AMD Radeon Software açıyoruz.
  • Ayarlar -> Oyun -> Ekran Kartları Bölümünden en aşağıda "10-Bit Piksel Biçimi" mevcut onu Devre Dışı bırakıyoruz. Sonrasında sistemi yeniden başlattıktan sonra artık Windows ayarlarından HDR Açabiliriz.
1732476710028.webp
1732476719977.webp

1732477763840.webp

1732477826162.webp
Monitör OSD menüsünde HDR ayarı mevcut mu. Bu özellik kapalıysa bir fotoğraf paylaşır mısınız? Monitör farklı modlarda olduğunda HDR özelliği açılmayabilir.

Bir de monitör için bir Firmware güncellemesi var, yapmanızı öneririm:

Son düzenleme:
Monitör OSD menüsünde HDR ayarı mevcut mu? Bu özellik kapalıysa bir fotoğraf paylaşır mısınız? Monitör farklı modlarda olduğunda HDR özelliği açılmayabilir.

Bir de monitör için bir Firmware güncellemesi var, yapmanızı öneririm:

Evet, HDR OSD'de mevcut fakat kontrol edilemiyor. Yazılımı da kendi ara yüzünden internete bağlayarak güncelledim, ekstra USB ile Firmware güncellememe gerek var mı?

1732380196180.webp

1732380752029.webp

1732380756720.webp

Aynı şekilde oyunlarda da açamıyorum.

1732388443922.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Üründe işletim sistemi var bildiğiniz Akıllı TV'den farksız. Dolayısıyla monitör OSD menüsü gibi bir şey yok, komple cihaz sıfırlayabiliyorum. Onu deneyeyim, bir tanıdığımda aynı modelin OLED olmayanı var. Onda sorunsuz çalışıyor fakat bende bir türlü çalışmadı bende anlayamadım...

Sorunu kendim tesadüfen çözdüm. AMD Ekran kartı kullanıp Monitörü HDR Desteklese bile açamayanlar için çözümüm ;
  • AMD Radeon Software açıyoruz.
  • Ayarlar -> Oyun -> Ekran Kartları Bölümünden en aşağıda "10-Bit Piksel Biçimi" mevcut onu Devre Dışı bırakıyoruz. Sonrasında sistemi yeniden başlattıktan sonra artık Windows ayarlarından HDR Açabiliriz.
1732476710028.webp
1732476719977.webp

1732477763840.webp

1732477826162.webp

Son düzenleme:
Çözüm