İki telefonu da recovery moda ya da download moda alıp bak istersen bi' de. Ekran parlaklığı, OneUI, duvar kağıdı gibi değişkenleri elemiş olursun. Arama ekranından girilen *#0*# menüsü vardı sanırsam bi' de. Ona da bakabilirsin.

İki telefonu da recovery moda ya da download moda alıp bak istersen bi' de. Ekran parlaklığı, OneUI, duvar kağıdı gibi değişkenleri elemiş olursun. Arama ekranından girilen *#0*# menüsü vardı sanırsam bi' de. Ona da bakabilirsin.
Sorun şöyle; Mesela bembeyaz arkaplan üzerine siyah bir şey çizince, özellikle yakından bakınca, siyah çizginin kenar kısımlarında pembe-kırmızı tuhaf ışımalar görebiliyorum.

Testi yaptım.

Hatta açık mavi desem daha doğru olur

A34 Ekranı dinlendirince yani uyku moduna alınca, her şey keskinleşmiş şu anda tıpkı S8 gibi. Sanırım biraz zaman geçince, kendiliğinden bulanıklaşıyor.

Son düzenleme:
Bizim burada MediaMarkt yok. Küçük bir ilçedeyim.

Arkadaşların tavsiyesi fazlaca mantıklı, herhangi bir teknoloji mağazasında aynı model telefonu bulup gözlerinizle görmek. Tabii ki düşünmüşsünüzdür de ulaşabileceğiniz başka bir mağaza yok galiba, değil mi?

Yazıların etrafında bir parlama var gibi geldi bana. Sanki efekt gibi.

Bence de bu durum söz konusu, önceki paylaştığınız görüntülerde de gözüme direkt çarptı. Modelin doğal bir dezavantajı olup olmadığını bilemiyorum.

Erdem hocam donanımsal bir sorunu burada sorup çözüm almaya çalışmak havanda su dövmeye benzer. Bunun tek çözümü ya yeni telefon almaktır ya da panel değiştirmektir. Ayarlara girip x seçeneğini kapatırsanız çözülür denilemeyeceği için çözümü kimse sunamaz dediğim gibi. Sadece renk ayarlarıyla oynanabilir.

Muhtemel sebepler: Ya ekranın kalitesi aynı tür panel olmalarına rağmen daha düşüktür, ya kullanım süresine göre farklılık yaratmıştır (Amoledde klavye izi gibi bölgesel yanık yerine izi olmayan komple yanık da oluyor. İlla bir simge yanığı olmak zorunda değil), A34 daha büyük olduğu için piksel yoğunluğu farkını hissetmişsinizdir, ya da size sorunlu bir model gelmiştir. Sadece 2 telefon örnekleminde bunun net sebebini kestirmek güç. Ama sebep ne olursa olsun çözümü yok.

Bizim burada MediaMarkt yok. Küçük bir ilçedeyim. Onun yerine, elinde Galaxy S8 ve A34 5G'si olanlar yok mu burada? Onlar da kıyaslama yapabilirler.
A34 kullanıyorum bahsettiğiniz o durumlar bende yok. Gayet net ve keskin.

Sorun şöyle; Mesela bembeyaz arkaplan üzerine siyah bir şey çizince, özellikle yakından bakınca, siyah çizginin kenar kısımlarında pembe-kırmızı tuhaf ışımalar görebiliyorum.
Böyle bir sorun yok bende mesela.

A34 kullanıyorum bahsettiğiniz o durumlar bende yok. Gayet net ve keskin.

Böyle bir sorun yok bende mesela.
Sorun ekranda değil, Android ile alakalı muhtemelen. YouTube'dan video açınca, ekran cam gibi net gösteriyor. Ama yazılar, oyunlar falan biraz bulanık gibi.

Not: Bulanık ekran sorunu kendiliğinden düzeldi gibi. Daha keskin şu an görüntüler.

Son düzenleme: