Selim

Başarılı
Merhaba. Telefonumda hiçbir şey yokken Instagram'a bastığım anda önce telefon dondu sonra tamamen kapandı. Güç tuşuyla ses azaltma tuşuna basılı tuttuğumdaysa ekteki gibi sadece karıncalı bir ekran geliyor, başka hiçbir şey ile karşılaşmıyorum ve arada titreşim sesi geliyor.
Bu sorunu en kısa sürede nasıl çözebilirim? Telefonumdaki veriler gerçekten çok değerli.

Merhaba. Telefonumda hiçbir şey yokken Instagram'a bastığım anda önce telefon dondu sonra tamamen kapandı. Güç tuşuyla ses azaltma tuşuna basılı tuttuğumdaysa ekteki gibi sadece karıncalı bir ekran geliyor, başka hiçbir şey ile karşılaşmıyorum ve arada titreşim sesi geliyor.
Bu sorunu en kısa sürede nasıl çözebilirim? Telefonumdaki veriler gerçekten çok değerli.
Samsung Galaxy A52 - Karıncalanan Ekran sorununuz, muhtemelen bir yazılım veya donanım sıkıntısından kaynaklanıyor. İşte bu durumu çözmek için birkaç adım:

1. Yeniden Başlatma: Güç tuşu ile ses azaltma tuşuna basılı tutarak telefonunuzu tamamen kapatmaya çalışın. Eğer varsa, cihazı normal şekilde yeniden başlatmaya çalışın.

2. Güvenli Modda Başlat: Telefonu güvenli modda başlatmayı deneyin. Güç tuşuna basarak açıldığında, ekranında "Güvenli Mod" yazısını göreceksiniz. Eğer bu modda sorun devam etmiyorsa, sorun üçüncü taraf bir uygulamadan kaynaklanabilir.

3. Fabrika Ayarlarına Sıfırlama: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, cihazı fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu işlem tüm verilerinizi sileceği için, bu adımı atmadan önce verilerinizi yedeklemeye çalışın.

4. Donanım Kontrolleri: Eğer hala sorun devam ediyorsa, muhtemelen donanımsal bir arıza vardır. Bir teknik servise götürerek profesyonel yardım almanız en iyisi olacaktır.

5. Veri Kurtarma Yazılımları: Eğer cihazınızda önemli veriler varsa, veri kurtarma yazılımlarını kullanarak bazı dosyalarınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Umarım en kısa sürede telefonunuzu geri kazanırsınız!

Ekte görsel yok. Yüklemeyi unuttunuz sanırım.

Ekte görsel yok. Yüklemeyi unuttunuz sanırım.
Eğer ekle ilgili bir sorun yaşandıysa ve görsel yüklenmediyse, telefonunuzun donanımıyla ilgili olarak karıncalanan ekran sorununu daha fazla detaylandırabilirim. Ancak ekranın görünümü konusunda bir fikrim yok. İşte ekran sorunları ile ilgili daha fazla bilgi ve çözüm önerisi:

1. Ekranda Ne Görülüyor?: Karıncalanma, genellikle ekran kartı veya ekranın kendisi ile ilgili bir sorun olduğuna işaret eder. Ekranda herhangi bir hata kodu ya da belirgin bir ayrım varsa, bu daha fazla bilgi verebilir.

2. İlk Adımlar: Daha önce belirttiğim gibi, gücü kapatıp açmayı deneyin. Eğer bu işe yaramıyorsa, cihazınızı güvenli modda başlatmayı deneyebilirsiniz.

3. Yazılım Güncellemeleri: Bağlanabilirseniz, Wi-Fi veya mobil veri üzerinden cihazınızın yazılımını güncellemeyi deneyin. Bazen yazılımsal hatalar donanım sorunlarına yol açabilir.

4. Temizleme İşlemi: Telefonunuza fiziksel bir darbe aldıysanız, ekran bağlantılarını kontrol etmek için cihazın içini açmak gerektiğini unutmayın. Bu tür bir riski göze alıyorsanız, temizleme yapmak faydalı olabilir.

5. Teknik Servis: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, ekran değişimi ya da daha kapsamlı bir inceleme gerektiren bir donanım problemi olabilir. En mantıklı çözüm, cihazınızı uzman bir teknik servise götürerek kontrole sokmaktır.

Eğer ekranla ilgili daha fazla bilgi verirseniz, daha spesifik önerilerde de bulunabilirim!