Samsung Galaxy A56 almak hata mıydı?

A56'nın tek olayı güncelleme garantisidir. O da 1580'nin 2031'de hala aynı seviyede olacağı kesin değil. Kasasına kılıf takıp geçiyorsun. Yazılım, arayüz bunlar kişiye göre değişir. X7 Pro'nun performansının yarısını bile alamazsın A56 ile. A56 iyi bir telefon değil, iyi olabilmesi için; oyun performansı, şarj hızı, batarya verimliliği, ekran kalitesi, ekran/kasa oranı, modem çekim gücü hepsi iyi olmalı. Aslında A56'nın birebir rakibi Honor 400 denilebilir.

A56 20 bin TL edecek bir cihaz değil, ben vermem. Verene hayırlı olsun der geçerim.

Samsung A56 aldım, alalı 1 aydan biraz daha fazla olmuştur. Hiç kasmıyor fakat arkadaşımda POCO X7 Pro var ve hiç kötü değil. Bunun yerine onu mu almalıydım?

Xiaomi, POCO, Redmi. Böyle cihazları tavsiye etmiyoruz. Yazılım kalitesizliği, cihazına stabil bir yazılım desteği vermemesi, uygulamada çıkan reklamlar, malzeme kalitesi düşüklüğü vs. benim nezlimde alınacak 2 cihaz var Türkiye'de. Apple ve Samsung. Hani ASUS olsun, Google olsun bunlar da iyi de Türkiye'de satılmıyorlar. Yurt içi için konuşuyorum. Vivo da reklam yoksa kamerası muazzam. Huawei zaten ambargo sonrası öldü gibi bir şey.

Yazılım, arayüz bunlar kişiye göre değişir.
Yazılım nasıl kişiden kişiye değişiyor anlatabilir misiniz biraz? Hocam benchmark testlerinde OS'ten dolayı sistem işlemciyi düzgün kullanamıyor, custom ROM atınca düzgün çalışıyor telefon. Nasıl kişiden kişiye değişebiliyor?
ekran/kasa oranı
X7 Pro ile arada %1-2'lik bir fark var.
Modem çekim gücü hepsi iyi olmalı.
Modem partisyonunda zaten sorun yok ki telefonun, sorun olsa "DM Verity Bypass" gerektirir. Çekim gücü sorunu da bulunmuyor, custom ROM mu yüklüyoruz da çekim gücü sorunu olacak bilmem kaç yılında?
Batarya verimliliği
Bu konuda da OS'e kalıyor, sırf batarya 10-20 dakika daha çok gitsin diye %5'lerde işlemci hızını kısıtlayan bir OS'ten bahsediyoruz.
Oyun performansı
Arkadaşın oyun oynayıp oynamadığını bile bilmiyoruz ki, oyun performansıyla nasıl karşılaştırabiliyorsunuz?

A56 dediğimiz cihaz amiral gemisi değildir.

Üst seviye performans beklemeniz hata. One UI'nin animasyonları vs. A serisinde S serisine göre kısılır, özellikler daha az olur vs.

Bu cihaz orta segmenttir. Kim gereksiz yere A56 önerip duruyorsa hepsine gerçekleri anlatılmalı.

X7 Pro konusuna gelirsek bu konuda da görüldüğü gibi insanlar MIUI'nin reklam skandalı ve sonrasında HyperOS'un da üstüne aşırı büyük bir şey katamaması yüzünden güvensizlik duyulabilir ama bu onu kötü bir model yapmaz çünkü geçmişte X6 Pro'nun başarısını gördük.

Xiaomi Redmi kulaklık ve saatini kullanan biri olarak telefonlarının berbat olduğunu açıkça ifade ediyorum. Bunda yanlış olan nedir? Reklam çıkan telefon mu olur? Malzeme kalitesi zaten düşük ben saatini daha 1 ay olmadan çatlattım. Üstelik nasıl çatladığını bile bilmiyorum yere falan düşürmedim. Yapılan incelemelerde de gayet kötü olduğu belli. Üstteki hocamın dediği gibi Custom ROM istiyor onu da kim uğraşacak atmayla. Ayrıca başarısız bir yapay zekası var. A56 Google destekli yapay zeka sunuyor. Üzgünüm ama Çin malları jet motoru da taksa havada yakıtı biter, düşer. O yüzden Çin ürünlerini de mümkün mertebe önermiyoruz. Kaliteli ve kendini kanıtlamış, testlerle onaylanmış cihazlar alın. Xiaomi cihazların dayanıklılığı Samsung ve Apple'dan zayıf. Vivo da işte bir iyi kamerası var. O paraya fotoğraf makinesi alırım yani.

Kötüye kötü demek suçsa ben ceza almaya razıyım.

Gülmeniz umurumda değil. Uzun vadeli stabilitesini koruyamayan bir cihaz övülemez. Ayrıca binlerce lira verip ömür boyu bizzat kendi uygulamalarında reklam görmek çok zevkliyse buyurun izleyin.

1 kullanıcı var, sadece 1.. O kullanıcı da öyle bir kullanıcı ki "Samsung önermeyin, gerekirse alacak olan kişi çöp tenekesi alsın." mantığında. Bu nasıl bir mantalitedir ya! Hayır Bi'de önerdiği cihazlar iyi olsa neyse diyeceksin de... Önerdiği cihazlar da hep kısılmış dandik, kronik sorunları olan Çin malları! Bir iddiası için kanıtı da yok, öylesine sallıyor işte tutarsa diye.

Yeter bıktım artık tüm forumun bir kullanıcıyı ikna etmeye çalışmasından.

Samsung sen beğen veya beğenme; sorunsuzluk, servis hizmeti, parça kalitesi ve Türkiye'ye özel fiyatlandırma ile şu an TR piyasasında Android cephesinde alınabilecek en mantıklı marka...

Varsa bu kadar artıyı taşıyan bir alternatif, söyle.

İstersen Fan de bana, zerre umurumda değil. Doğru olan bu...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Xiaomi Poco serisi oyun serileridir. Bu telefonlar, ısıya karşı dayanıklı olması için biraz kalın üretilebiliyor. Isınma sorunu olması gayet doğal çünkü kuvvetli işlemci koyuyorlar. Ama ısıya da dayanıklı olacak şekilde tasarlıyorlar. Bu yüzden bunu dert etmemelisiniz.

Samsung ise bence kesinlikle yazılımı Xiaomi telefonlardan daha iyi yapıyor. (Debloat işlemi yapmadığımızı varsayarsak) Xiaomi, gerçekten çok gereksiz fazla reklam koyuyor. Bana "Samsung A56 vs Poco X7" diye sorsalar, muhtemelen Samsung alırdım.

Samsung'un A serisi bütçe dostu bir aile iken S serisi ise çok daha kaliteli. Ama bu konulara girmeyeceğim bile.

(Poco X5 Pro 5G - Custom ROM ile yazıldı.)

Yeter bıktım artık tüm forumun bir kullanıcıyı ikna etmeye çalışmasından.
Sakin olmalı ve seviyeli fikir alışverişi yapmalısınız. Buna rağmen fikriniz beğenilmiyor ise boş vermelisiniz. Yazdığınız mesajları zaten diğer kullanıcılar da görür. Forumdaki herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil.

Bu konularda çok sık yapılan bir hata var. O da tartışırken fikir alışverişi yapmak yerine işi kavgaya götürmek. Barış'ın da dediği gibi.

"Tartışmak, kavga etmek değildir."

Katılmadığınız durumlarda fikir alışverişi deneyin. İkili tartışma, aşağılama ve hakaretlerden uzak durun.

"Bilgi güçtür. Paylaştıkça büyür."

Sen ne kral adamsın ya.

Bunun benim iddia ettiğimle alakası yok maalesef... Fikir alışverişi elbette yapılır. Ancak siz her türlü verinizi kanıtlarıyla sunduğunuz halde karşı taraf inkar ediyor ve durum artık forumda bu kategoride yanlış yönlendirme evresine geçiyorsa burada sakinlik beklemeniz yanlış olur.

Bahsi geçen arkadaşın mesajlarına bakarsanız her telefon konusunda istisnasız Samsung Hateri hareketlerde bulunuyor ve insanları almaması gereken cihazlara yönlendiriyor. Üstelik iddiaları da güncel verilerle uyuşmuyor.

Dediğim gibi Samsung benim babamın malı değil ama şu an piyasada daha fazla güven veren marka da yok, özellikle de TR piyasasında...

Android kanadında diyelim. Yanlış anlaşılmasın. Apple özellikle gizlilik ve sadelik isteyenler için birebir. Ancak Samsung bizim gibi özgürlük ve özelleştirilebilirlik isteyen kullanıcılar için biçilmiş bir kaftan diyebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…