Haluk Ekrem Özkaya

Başarılı
Arkadaşlar merhaba,

Telefonumu değiştirmek istiyorum ve açıkçası Honor 600 daha ağır basıyor; çünkü ekran çözünürlüğü, nit ve PPI gibi özellikler olsun daha üstün.

Ek olarak kompakt tasarım daha çok hoşuma gidiyor. Sizce risk alıp yıllardır kullandığım markayı bırakıp yenilik yapmalı mıyım?

Evet haklisin. Kontrol ettim ve 7 Gen 4 daha guclu Exynos 1680'den. İslemci performansi da Honor'a yazar. Telefondan beklentin nedir? Kamera olarak Samsung'un kullandigi sensor daha iyi ornegin.
Kamera elbette önemli ama Honor'un kötü olacağını düşünmüyorum, bir tık kamerası iyi olabilir Samsung'un; ancak ekran çözünürlüğü, PPI, nit ve panel teknolojisi olarak Honor çok daha iyi. Kompakt + orta boyutlu bir telefon, galiba Honor'u alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kamera elbette önemli ama Honor'un kötü olacağını düşünmüyorum, bir tık kamerası iyi olabilir Samsung'un; ancak ekran çözünürlüğü, PPI, nit ve panel teknolojisi olarak Honor çok daha iyi. Kompakt + orta boyutlu bir telefon, galiba Honor'u alacağım.
Honor'un paneli daha kaliteli diye biliyorum A serisinden. PPI ve piksel yogunlugu olarakta Honor 600, A57'den iyidir. Ancak yazilimi fazla iyi degil Honor'un. Bir de Çin markalarinda 8 GB az gibi. Honor 600'un 12 GB RAM'a sahip olmasi iyi olurdu.

OneUI, Android camiasindaki en agir arayuz. Iki cihaz arasindan alinmasi en mantikli gorunen Honor'dir.

Ben bu sensorun sadece Pro'ya ozel oldugunu saniyordum. Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Samsung'un sensor boyutu 1/1.57" inc.

Ufak bir araştırma yaptim, o şekilde buldum. Cok net bilgiler yok ama sensor boyutu ve binning sonucu pixel boyutu tutuyor. Yine bir teyit etmek gerek. Samsung'da kullanilan sensor boyutu cogu marka arasında standart artik, daha büyüğüne de gerek yok şahsen ama konu bazında Honor daha iyi.

Optikler konusunda emin olamıyorum pek ama Honor herhalde malum markadan aldığı deneyimle hallediyordur.