Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kulisfy

Uzman
Cihaz
Samsung Galaxy M12
Genshin Impact oynamak istiyorum ancak alanım 64 GB, bunun 16'sı sistem, 10'u oyun falan, Genshin Impact kurarsam sadece 4 GB alanım kalıyor. Genshin Impact'i bir şekilde SD karta kurabilir miyim?

Depolamadan SD karta aktarmayı denedim ancak sadece uygulamayı aktarıyor, oyuna girince yüklediği dosyalar telefon hafızasında kalıyor.

Not: Cihazımda Root var: Magisk 26.3.

Cihaz: Galaxy M12.

SD Card : https://www.amazon.com/Kioxia-microSD-Exceria-Adapter-LMEX1L032GG2/dp/B088RQCCDJ

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Genshin normalde storage/emulated/0/Android/data yolunu kullanmaya hard-coded bir oyun. Bir ara cok ugrasmistim ancak cogu cihazda maalesef bu oyunu SD karta tasima konusunda olumlu sonuc alamadim. Huawei cihazlarda SD karti taktiktan sonra varsayilan uygulama kurma konumunu SD kart yapinca, Genshin SD karta kurulabiliyor ancak bu yontem de Adoptable Storage'a yakin bir altyapi kullandigi icin sasirmamistim.

Adoptable Storage kullanirsaniz ustte bahsettigim dizin, SD karta da kaymis olabileceginden Genshin'i SD karta kurulmaya kandirabiliyorsunuz ancak cogu modern telefon Adoptable Storage maalesef desteklemiyor, Samsung tarafinda desteklenen bir telefon hic hatirlamiyorum hatta direkt. Tabii sizin cihaz rootlu, acabilme yolu varsa deneyin derim ancak Adoptable Storage acmadan once iki defa dusunun derim zira SD kartiniz olurse verileriniz buyuk riskte olacaktir demek ve SD kartiniz cihazinizin yerel depolamasindan yavassa, gunluk kullaniminiza da etkisi olabiliyor.

Genshin oldukca hizli bir microSD kartta bile ciddi sorunlar yapabiliyor bu arada. Bende EVO Plus olmasina ragmen deneyim pek hos degildi. Uzun yuklenme ekranlari, fightlarda drop sorunu, havada ucarken drop sorunu vs. gibi seylere yol aciyorlar genelde. Hic microSD karta uygun bir oyun degil mobilde. Buna ek olarak M12'nin SoC'si pek de guclu degil. Mali G52 vardi o cihazda, Mali G51-MP4'de denemis biri olarak en dusuk ayarlarda bile 20 FPS'i zor deviriyordum. Sizin SoC'de G52'nin MP1 varyanti var, durum daha kotu bile olabilir. Ugrasmaniza degmez yani...
Genshin normalde storage/emulated/0/Android/data yolunu kullanmaya hard-coded bir oyun. Bir ara cok ugrasmistim ancak cogu cihazda maalesef bu oyunu SD karta tasima konusunda olumlu sonuc alamadim. Huawei cihazlarda SD karti taktiktan sonra varsayilan uygulama kurma konumunu SD kart yapinca, Genshin SD karta kurulabiliyor ancak bu yontem de Adoptable Storage'a yakin bir altyapi kullandigi icin sasirmamistim.

Adoptable Storage kullanirsaniz ustte bahsettigim dizin, SD karta da kaymis olabileceginden Genshin'i SD karta kurulmaya kandirabiliyorsunuz ancak cogu modern telefon Adoptable Storage maalesef desteklemiyor, Samsung tarafinda desteklenen bir telefon hic hatirlamiyorum hatta direkt. Tabii sizin cihaz rootlu, acabilme yolu varsa deneyin derim ancak Adoptable Storage acmadan once iki defa dusunun derim zira SD kartiniz olurse verileriniz buyuk riskte olacaktir demek ve SD kartiniz cihazinizin yerel depolamasindan yavassa, gunluk kullaniminiza da etkisi olabiliyor.

Genshin oldukca hizli bir microSD kartta bile ciddi sorunlar yapabiliyor bu arada. Bende EVO Plus olmasina ragmen deneyim pek hos degildi. Uzun yuklenme ekranlari, fightlarda drop sorunu, havada ucarken drop sorunu vs. gibi seylere yol aciyorlar genelde. Hic microSD karta uygun bir oyun degil mobilde. Buna ek olarak M12'nin SoC'si pek de guclu degil. Mali G52 vardi o cihazda, Mali G51-MP4'de denemis biri olarak en dusuk ayarlarda bile 20 FPS'i zor deviriyordum. Sizin SoC'de G52'nin MP1 varyanti var, durum daha kotu bile olabilir. Ugrasmaniza degmez yani...

Çözüm
Genshin normalde storage/emulated/0/Android/data yolunu kullanmaya hard-coded bir oyun. Bir ara cok ugrasmistim ancak cogu cihazda maalesef bu oyunu SD karta tasima konusunda olumlu sonuç alamadim. Huawei cihazlarda SD karti taktiktan sonra varsayilan uygulama kurma konumunu SD kart yapinca, genshin SD karta kurulabiliyor ancak bu yontem de adoptable Storage'a yakin bir altyapi kullandigi icin sasirmamistim.

Adoptable Storage kullanirsaniz ustte bahsettigim dizin, SD karta da kaymis olabileceginden Genshin'i SD karta kurulmaya kandirabiliyorsunuz ancak cogu modern telefon adoptable Storage maalesef desteklemiyor, Samsung tarafinda desteklenen bir telefon hiç hatirlamiyorum hatta direkt. Tabii sizin cihaz rootlu, acabilme yolu varsa deneyin derim ancak adoptable Storage acmadan once iki defa dusunun derim zira SD kartiniz olurse verileriniz buyuk riskte olacaktir demek ve SD kartiniz cihazinizin yerel depolamasindan yavassa, gunluk kullaniminiza da etkisi olabiliyor.

Genshin oldukca hizli bir MicroSD kartta bile ciddi sorunlar yapabiliyor bu arada. Bende EVO Plus olmasina ragmen deneyim pek hos değildi. Uzun yuklenme ekranlari, fightlarda drop sorunu, havada ucarken drop sorunu vs. gibi seylere yol aciyorlar genelde. Hiç MicroSD karta uygun bir oyun degil mobilde. Buna ek olarak M12'nin SoC'si pek de guclu degil. Mali G52 vardi o cihazda, Mali G51-MP4'te denemis biri olarak en dusuk ayarlarda bile 20 FPS'i zor deviriyordum. Sizin SoC'de G52'nin MP1 varyanti var, durum daha kotu bile olabilir. Ugrasmaniza degmez yani...

Teşekkürler uzun uzun yazmışsınız :D