Detaylar
Kim cevapladı?Negative Sir
Uzman
One UI Android işletim sistemine farklı bir görünüm sunan arayüzdür. Ama ColorOS Android'i temel alan, Android kaynak kodlarını kullanıp. APK uygulamaları ve diğer Google hizmetlerinin çalışmasına imkan sunduğu ayrı bir işletim sistemidir (Android'den pek farkı yoktur ama Android'in belli başlı kullanılması önemli olan kaynak kodları barındırdığı için stabilazasyonu daha iyidir, hiç kasmaz. Yani Android olmayan ama Android gibi davranan bir işletim sistemidir).
One UI Android işletim sistemine farklı bir görünüm sunan arayüzdür. Ama ColorOS Android'i temel alan, Android kaynak kodlarını kullanıp. APK uygulamaları ve diğer Google hizmetlerinin çalışmasına imkan sunduğu ayrı bir işletim sistemidir (Android'den pek farkı yoktur ama Android'in belli başlı kullanılması önemli olan kaynak kodları barındırdığı için stabilazasyonu daha iyidir, hiç kasmaz. Yani Android olmayan ama Android gibi davranan bir işletim sistemidir).
İkisi de aynı şey olmuyor mu? İkisi de AOSP projesini kullanmıyor mu?
gesaffelstein
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam ikisi de aynı şey. İşletim sistemi arayüzü ikisi de. ColorOS'u ayırmak için bir neden yok.One UI Android işletim sistemine farklı bir görünüm sunan arayüzdür. Ama ColorOS Android'i temel alan, Android kaynak kodlarını kullanıp. APK uygulamaları ve diğer Google hizmetlerinin çalışmasına imkan sunduğu ayrı bir işletim sistemidir (Android'den pek farkı yoktur ama Android'in belli başlı kullanılması önemli olan kaynak kodları barındırdığı için stabilazasyonu daha iyidir, hiç kasmaz. Yani Android olmayan ama Android gibi davranan bir işletim sistemidir).
Negative Sir
Uzman
Hocam ikisi de aynı şey. İşletim sistemi arayüzü ikisi de. ColorOS'u ayırmak için bir neden yok.
Hocam şöyle düşün, harmonyos~coloros. Zaten ABD'nin Çin ambargolarından sonra Çinli üreticiler Android tabanlı OS yaparak buldu çözümü. Yoksa diğer Çinli telefonların da sonu Huawei olacaktı.