Kriyus

Üstün
Makaleler
1
S23 Ultra kullanıyorum, geçen sene aldım ekran süreleri normal midir?

Screenshot_20250724_112902_Device care.webp

Screenshot_20250724_112904_Device care.webp

Screenshot_20250724_112910_Device care.webp

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250724_113230_AccuBattery.webp
    Screenshot_20250724_113230_AccuBattery.webp
    496 KB · Görüntüleme: 73
  • Screenshot_20250724_113243_AccuBattery.webp
    Screenshot_20250724_113243_AccuBattery.webp
    634,4 KB · Görüntüleme: 69
Bence iyi. Ben de ocak ayından beridir kullanıyorum ve ekran sürelerimiz benzer. Ancak hiç stabil değil. Bir gün 9 saate yakın ekran süresi alırken başka bir gün 5-6 saat olabiliyor. Oyun falan hiç oynamıyorum, sadece İnstagram ve TikTok'da geziyorum. Ekran parlaklığı da genelde aynı seviyelerde. Nasıl böyle fark oluşuyor anlamıyorum.

Bana soracak olursan gayet iyi. Bataryam değişeli 1 ay oldu ve benimkinin durumu böyle (QHD+ ve Adaptive Refresh Rate açık.) Bugün gelen güncellemeyi yüklemeni öneririm. Konum ve WiFi açık iken bataryanın işletim tarafından sömürüldüğü ve telefonun alev almışçasına ısınmasına sebep olan bir bug düzeltildi. Bundan dolayı önceki günlerde WiFi ve GPS kapalı, güç tasarrufu her zaman açık olacak şekilde kullanıyordum.

1753346312416.webp

1753346337873.webp

Ancak hiç stabil değil. Bir gün 9 saate yakın ekran süresi alırken başka bir gün 5-6 saat olabiliyor. Oyun falan hiç oynamıyorum, sadece Instagram ve TikTok'da geziyorum. Ekran parlaklığı da genelde aynı seviyelerde. Nasıl böyle fark oluşuyor anlamıyorum.

Aynısını yaşıyorum hiç stabil değil.

Eğer ekran çözünürlüğü en yüksekte ise iyi değer.

Orta ayarda kullanıyorum. FHD+

(QHD+ ve adaptive Refresh rate açık.) Bugün gelen güncellemeyi yüklemeni öneririm. Konum ve Wi-Fi açık iken bataryanın işletim tarafından sömürüldüğü ve telefonun alev almışçasına ısınmasına sebep olan bir bug düzeltildi. Bundan dolayı önceki günlerde Wi-Fi ve GPS kapalı, güç tasarrufu her zaman açık olacak şekilde kullanıyordum.

120Hz de kullanıyorum düşük seviyeli modunda, GPS kapalı tuttuyorum.

He bir de 4 dakikada %1 şarj düşüyor.

Stabilitenin bahsettiğim sorundan kaynaklandığını düşünüyorum ben. Samsung' un yurt dışı tarafından da zaten böyle bir sorun olduğu kabul edilmişti. Yeni gelen yama bunu düzeltmeyi hedefliyor, bu yüzden geldiği gibi yükledim. Neredeyse tüm uygulamaları derin uyku moduna aldım pil ömrü uzasın diye, fakat güncelleme öncesinde bunca şeye rağmen dengesizdi. Instagram açıyordum, Facebook açıyordum telefon aşırı şekilde ısınmaya başlıyordu. Bugün henüz bunu yaşamadım. OneUI 7' den beri bu telefondan nefret ediyorum. Umarım bu sorunlar çözülmüştür.

Stabilitenin bahsettiğim sorundan kaynaklandığını düşünüyorum ben. Samsung'un yurt dışı tarafından da zaten böyle bir sorun olduğu kabul edilmişti. Yeni gelen yama bunu düzeltmeyi hedefliyor, bu yüzden geldiği gibi yükledim. Neredeyse tüm uygulamaları derin uyku moduna aldım pil ömrü uzasın diye, fakat güncelleme öncesinde bunca şeye rağmen dengesizdi. Instagram açıyordum, Facebook açıyordum telefon aşırı şekilde ısınmaya başlıyordu. Bugün henüz bunu yaşamadım. One UI 7'den beri bu telefondan nefret ediyorum. Umarım bu sorunlar çözülmüştür.

Umarım One UI 8 düzelir bu durum, Instagram ve TikTok kullanmama rağmen durumlar böyle. Seneye S26 almayı düşünyorum umarım aynı sorunlar yaşanmaz

Umarım One UI 8 düzelir bu durum, Instagram ve TikTok kullanmama rağmen durumlar böyle. Seneye S26 almayı düşünyorum umarım aynı sorunlar yaşanmaz
Böyle devam ederse ben tekrardan Samsung kullanmayı düşünmüyorum. S22' nin sorunlarını çözen, mükemmel bir cihaz olarak tanıtılıyordu S23 Ultra. 2 yıl doldu, Samsung da telefonu yazılımla öldürmeye başladı olarak yorumladım ben. Umarım öyle değildir de, OneUI 8 ile her şeyi çözerler. Zaten büyük bir değişiklik de olmayacak OneUI 8 ile. Diğer yapay zeka özellikleri bizim cihazlarımıza yine eklenmeyecek gibi duruyor. En azından tüm sorunları çözsünler, ona bile tamamım. Telefonumda oyun bile yokken alev topuna dönmesi kabul edilebilir bir şey değil.

Umarım One UI 8 düzelir bu durum, Instagram ve TikTok kullanmama rağmen durumlar böyle. Seneye S26 almayı düşünyorum umarım aynı sorunlar yaşanmaz.

One UI 8 ile One UI ana ekranın çok tüketmesi gibi sorunların düzeltileceğini söylediler. Çok fazla yenilik gelmeyecek zaten. Düzeltme gibi düşünün. İnşallah dedikleri gibi düzeltirler.

Böyle devam ederse ben tekrardan Samsung kullanmayı düşünmüyorum. S22'nin sorunlarını çözen, mükemmel bir cihaz olarak tanıtılıyordu S23 Ultra. 2 yıl doldu, Samsung da telefonu yazılımla öldürmeye başladı olarak yorumladım ben. Umarım öyle değildir de, One UI 8 ile her şeyi çözerler. Zaten büyük bir değişiklik de olmayacak One UI 8 ile. Diğer yapay zeka özellikleri bizim cihazlarımıza yine eklenmeyecek gibi duruyor. En azından tüm sorunları çözsünler, ona bile tamamım. Telefonumda oyun bile yokken alev topuna dönmesi kabul edilebilir bir şey değil.

One UI 8 ile One UI ana ekranın çok tüketmesi gibi sorunların düzeltileceğini söylediler. Çok fazla yenilik gelmeyecek zaten. Düzeltme gibi düşünün. İnşallah dedikleri gibi düzeltirler.

Düzeltsinlerde yeter, başka bir şeye gerek yok. Yapay zekaysa bilerek getirmiyorlar, telefonumda Audio eraser olmamasına rağmen ayarlarda görebiliyorum.