Herkese selamlar, elimde iPhone 13 var, Türkiye cihazı. Pil sağlığı 85, genel performansından pek memnun değilim; gerek ekran Hz'si olsun, gerek pilinin 1 günü çıkarmaması ve su gibi pilinin bitmesi. Arkadaşım yurt dışı S23 Ultra aldı, kafa kafaya takaslayalım diyor. Sizce mantıklı mı? Evde kullanmadığım eski telefon var, IMEI'sini ona atarız, sıkıntısız kullanırsın dedi. Olabilir mi böyle bir imkan? Telefonda istediğim tek kriter şu: Pili günlük kullanımı çıkartsın ve kamerası Instagram'a hikaye vs. atarken iyi çıksın. S23 Ultra, iPhone 13'e göre bunları daha iyi yapabilir mi? Takaslarsam eğer, şimdiden teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?user44 16
Uzman
Herkese selam, elimde iPhone 13 var, Türkiye cihazı. Pil sağlığı 85, genel performansından pek memnun değilim; gerek ekran Hz'si olsun, gerek pilinin 1 günü çıkarmaması ve su gibi pilinin bitmesi. Arkadaşım yurt dışı S23 Ultra aldı, kafa kafaya takaslayalım diyor. Sizce mantıklı mı? Evde kullanmadığım eski telefon var, IMEI'sini ona atarız, sıkıntısız kullanırsın dedi. Olabilir mi böyle bir imkan? Telefonda istediğim tek kriter şu: Pili günlük kullanımı çıkartsın ve kamerası Instagram'a hikaye vs. atarken iyi çıksın. S23 Ultra, iPhone 13'e göre bunları daha iyi yapabilir mi? Takaslarsam eğer, şimdiden teşekkürler.
S23 Ultra daha iyi cihaz fakat Xiaomi, pixel telefonlar gibi kolay IMEI atılmıyor. Özel sunucular aracalığıyla yapılıyor bu işlemler Samsung tarafında. Her zaman bu sunucular aktif olmuyor, Samsung her güncellemeyle açıkları kapatıyor. Dolayısıyla sunucuları güncellemek zorunda kalıyorlar ve bu IMEI işleminin maliyeti en az 300 dolar oluyor. Bunları göz önünde bulundurarak alın.
duality2 23
Uzman
Nasıl atacakmış IMEI'yi samsung'a? Madem atabiliyormuş bu zamana kadar niye atmamış? 
S23U iyi cihaz fakat yurtdışı S23U ile iPhone 13 kafa kafaya takaslanmaz. S24U olsaydı olurdu. Böyle bir fikriniz varsa eldekini satın. Yurtdışı S24U'yu çok daha ucuza kapatırsınız malum 8. aydayız herkesin kullanım süresi bitti neredeyse.
S23U iyi cihaz fakat yurtdışı S23U ile iPhone 13 kafa kafaya takaslanmaz. S24U olsaydı olurdu. Böyle bir fikriniz varsa eldekini satın. Yurtdışı S24U'yu çok daha ucuza kapatırsınız malum 8. aydayız herkesin kullanım süresi bitti neredeyse.
Max Verstappen 3
Yetkin
IMEIPili günlük kullanımı çıkartsın ve kamerası Instagram'a hikaye vs. atarken iyi çıksın. S23 Ultra, iPhone 13'e göre bunları daha iyi yapabilir mi?

Pil gunluk kullanimi cikartir. S23 kullandim. Elimden dusmeden bir mesai saatini (8-5) cikariyordu, agir oyunlar oynamamam ve goruntulu WhatsApp aramasi falan yapmamam sartiyla. Kamerasi gayet iyi S23U'nun, kalitesinin memnun etmemezlik yapacagini sanmam.
Instagram kisminda ise maalesef iPhone cihazlari Instagram ile cok daha senkronize calisiyor. Bir Reddit threadinde Samsung'un son zamanlarda Meta ile bu konuda anlasma uzerinde calistigi hakkinda bir soylem gordum, elbette orta seviye bir Android telefondaki gibi story kalitesinde dusus olmuyor ama yine de bazi farkliliklar mevcut.
S23 Ultra daha iyi cihaz fakat Xiaomi, pixel telefonlar gibi kolay IMEI atılmıyor. Özel sunucular aracalığıyla yapılıyor bu işlemler Samsung tarafında. Her zaman bu sunucular aktif olmuyor, Samsung her güncellemeyle açıkları kapatıyor. Dolayısıyla sunucuları güncellemek zorunda kalıyorlar ve bu IMEI işleminin maliyeti en az 300 dolar oluyor. Bunları göz önünde bulundurarak alın.
Bana bir tanıdığının 2bin-3bin TL'ye yapabileceğini söylemişti o zaman sıkıntı olur gibi çok fark var çünkü dediğiniz fiyatlarla.
Nasıl atacakmış IMEI'yi Samsung'a? Madem atabiliyormuş bu zamana kadar niye atmamış?
S23 Ultra iyi cihaz fakat yurt dışı S23 Ultra ile iPhone 13 kafa kafaya takaslanmaz. S24 Ultra olsaydı olurdu. Böyle bir fikriniz varsa eldekini satın. Yurt dışı S24 Ultra'yu çok daha ucuza kapatırsınız malum 8. aydayız herkesin kullanım süresi bitti neredeyse.
Bende öyle söyledim kafa kafaya takaslamak istersen IMEI'sini atıp öyle ver bana dedim bir arkadaşının 2-3bin TL'ye yapabileceğini söyledi bende sen yaptırıp ver o zaman dedim çünkü hiç anlamıyorum böyle şeylerden peki elimdekini satıp yurt dışı S24 Ultra alsam evde kullanmadığım 2*3 tane Android telefon var onların IMEI'sini üzerine atabilme gibi bir işlem olur mu çünkü IPhone'dan çok sıkıldım pil konusunda sinirlerimi bozuyor kamerası da çok iyi değil bence önerebileceğiniz bir yol var mı direkt iPhone13le takas yapabileceğim bir ürün vs.
duality2 23
Uzman
Bana bir tanıdığının 2bin-3bin TL'ye yapabileceğini söylemişti o zaman sıkıntı olur gibi çok fark var çünkü dediğiniz fiyatlarla.
Bende öyle söyledim kafa kafaya takaslamak istersen IMEI'sini atıp öyle ver bana dedim bir arkadaşının 2-3bin TL'ye yapabileceğini söyledi bende sen yaptırıp ver o zaman dedim çünkü hiç anlamıyorum böyle şeylerden peki elimdekini satıp yurt dışı S24 Ultra alsam evde kullanmadığım 2*3 tane Android telefon var onların IMEI'sini üzerine atabilme gibi bir işlem olur mu çünkü IPhone'dan çok sıkıldım pil konusunda sinirlerimi bozuyor kamerası da çok iyi değil bence önerebileceğiniz bir yol var mı direkt iPhone13le takas yapabileceğim bir ürün vs.
Server kaydı olmadan IMEI atma işi olmaz maalesef, arkadaşınız biraz eksik biliyor.
Server kayıtları şu an kapalı ve açılınca da maliyeti 200 - 300 USD arası tutuyor. Şu an iPhone'dan sıkıldıysanız ikinci elde minimum 25K'ya satarsınız o telefonu.
Bu 8-9-10. aylarda ise herkesin kullanım süresi dolduğu için ölü fiyatına yurtdışı cihazlar satılıyor. 20 liraya rahat bir S24 Ultra çözersiniz. Ocak 1'e kadar hat kullanamazsınız tek dezavantajı o. Ocak 1'den itibaren 8 ay kullanımınız oluyor, o sırada biraz server kayıt ücreti toplarsınız açılmış olur muhtemelen bedeli neyse ödeyip server kaydı yaptırırsınız 30-35 liraya S24 Ultra'nız olur.
Ya da direkt S23 Ultra yurtiçi cihazı alın. 30-32 arasına bulursunuz rahat.
Son düzenleme:
atilla01 14
Başarılı
Samsung'a her zaman IMEI atılmıyor, atsan da çoğu zaman düşüyor. Düşmese bile güncelleme yapamazsın, sıfırlayamazsın. YD olarak geçeceksen minimum S24 Ultra'ya geçmen lazım. Zaten S23 Ultra serisi kavisli ekrandan dolayı sorunlu bi cihaz, olurda o kavise doğru düşürürsen camı patlıyor direkt.Herkese selamlar, elimde iPhone 13 var, Türkiye cihazı. Pil sağlığı 85, genel performansından pek memnun değilim; gerek ekran Hz'si olsun, gerek pilinin 1 günü çıkarmaması ve su gibi pilinin bitmesi. Arkadaşım yurt dışı S23 Ultra aldı, kafa kafaya takaslayalım diyor. Sizce mantıklı mı? Evde kullanmadığım eski telefon var, IMEI'sini ona atarız, sıkıntısız kullanırsın dedi. Olabilir mi böyle bir imkan? Telefonda istediğim tek kriter şu: Pili günlük kullanımı çıkartsın ve kamerası Instagram'a hikaye vs. atarken iyi çıksın. S23 Ultra, iPhone 13'e göre bunları daha iyi yapabilir mi? Takaslarsam eğer, şimdiden teşekkürler.
Samsung yeni güncellemelerle birlikte Iphone'den farksız atıyor hikayeleri. Tavsiyem illa değişeceksen elindekini S24 Ultra ile değiş. 8 ay kullanır, geri kalan ayda iki telefon kullanırsın.
Arkadaşındaki telefon seninkinden iyi arkadaşın biliyor bunu zaten ama enayi arıyor işte IMEI ile uğraşmamak için