Pixel 3xl den beri pixel kullanıyorum ve şu anda da pixel 7 pro kullanmaktayım , geçen gün karşılaştığım bir olayı anlatayım. Ünide bir kafede oturuyordum ve oturan birisinin benim pixel ilgisini çekti , bakabilir miyim vs. telefonu gösterirken bana dediği şey arayüzün giderek Samsung'a ne kadar benzediğiydi. Ben de bunun arayüzünün çıktığından beri neredeyse aynı olduğunu sadece sonrasında küçük makyajlamalar olduğunu söyledim. Sonrasında daha önceden ailem vasıtasyıla kullanma fırsatı bulduğum s24 fe aklıma geldi.
Samsungtaki arayüz ikon ayarını açınca arayüz neredeyse tamamen pixelle aynı oluyor, tek fark yukardan aşağıya kaydırdığın bildirimler ve hızlı kontroller menüsü. Muhtemelen senin 23 de de böyle bir arayüz ayarı vardır. Ayrıca yıllardır Samsungda yakınılan ve benim de kendimin Samsung almama nedenlerimden olan Samsung'un içinde yüklü gelen ekstra uygulamalar bana mantıklı gelmeye başladı s24 fe yi deneyimledikten sonra, eskisi gibi telefonu boğuyormuş gibi hissettirmedi. Ha kamera vs. gibi diğer özellikler için almayı düşünüyorsan orası tamamen başka bir konu. Benim pixeli bırakmak istemememdeki en büyük unsur Google Camera'nın sürekli olarak güncelleme alması ve telefonun kamerasının yıllar geçse bile ilk günkü özelliklerde değil de her güncelleme sonrası kalitesinin yeni bir amiral gemisi cihaza geçmişsin gibi artması.Yani demem o ki arayüz için alacaksan artık ortada eskisi gibi fark yok ama gerisi tamamen senin kullanım zevkine kalmış.
Pixel arayüzünün Samsung veya diğer hiçbir arayüzle uzaktan yakından alakası yok. Ufak tefek benzerlikler her telefonda var. Hepsi Android sonuçta. Ama Pixel tamamen özgün, saf ve temiz bir arayüze sahip. OneUI bambaşka dünya. Ben de hali hazırda Pixel 7 kullanıyorum.

Pixel arayüzünün Samsung veya diğer hiçbir arayüzle uzaktan yakından alakası yok. Ufak tefek benzerlikler her telefonda var. Hepsi Android sonuçta. Ama Pixel tamamen özgün, saf ve temiz bir arayüze sahip. OneUI bambaşka dünya. Ben de hali hazırda Pixel 7 kullanıyorum.
Eline bir tane alıp denemeni tavsiye ederim. Ek uygulamaya gerek olmadan 1-2 arayüz ayarı değişikliğiyle telefonun arayüzü, kilit ekranından tut ana ekrana , ekrandaki simgelere , pil şarj göstergesine , saatine , yukarı kaydırılan çekmece menüsüne kadar aynı. Daha önce arayüzler hiç bu kadar yakın olmamıştı. Emin ol bizim Pixeller saflık duruluk olarak fazladan bir şey sunmuyor buralarda. Samsung kedini bu konuda oldukça geliştirdi. Ayrıca google saçma sapan arayüz güncellemeleriyle sürekli olarak arayüzde bir şeyleri değiştirerek daha kalablık hale getiriyor. Hatta telefonu ortalama 5 saat ekran süresiyle kullanan, log video çekiminden tut da fotoğrafını bile telefondan editleyip telefonun suyunu sıkana kadar kullanan bana , haber vermeden telefonuma oneui 9 yükleyip dediğim ayarları yapsalar , derim ki "Google yine bir şeyleri güncellemiş". Çünkü farkına varmalıyız ki bu cihazlar eski Nexuslar gibi deneysel cihazlar değil aynı şekilde içindeki arayüz de eskisi kadar sade değil. Samsung da hatalarından ders çıkarmış olacak ki 2019 dan beri Pixel kullanan hatta ve hatta 2015 den beri ilki GM4g'nin Android One'ıyla beraber "saf android saf android" diye dolaşan bana bile arayüzünü ve kullanımını beğendirdi açıkçası.

Eline bir tane alıp denemeni tavsiye ederim. Ek uygulamaya gerek olmadan 1-2 arayüz ayarı değişikliğiyle telefonun arayüzü, kilit ekranından tut ana ekrana , ekrandaki simgelere , pil şarj göstergesine , saatine , yukarı kaydırılan çekmece menüsüne kadar aynı. Daha önce arayüzler hiç bu kadar yakın olmamıştı. Emin ol bizim Pixeller saflık duruluk olarak fazladan bir şey sunmuyor buralarda. Samsung kedini bu konuda oldukça geliştirdi. Ayrıca google saçma sapan arayüz güncellemeleriyle sürekli olarak arayüzde bir şeyleri değiştirerek daha kalablık hale getiriyor. Hatta telefonu ortalama 5 saat ekran süresiyle kullanan, log video çekiminden tut da fotoğrafını bile telefondan editleyip telefonun suyunu sıkana kadar kullanan bana , haber vermeden telefonuma oneui 9 yükleyip dediğim ayarları yapsalar , derim ki "Google yine bir şeyleri güncellemiş". Çünkü farkına varmalıyız ki bu cihazlar eski Nexuslar gibi deneysel cihazlar değil aynı şekilde içindeki arayüz de eskisi kadar sade değil. Samsung da hatalarından ders çıkarmış olacak ki 2019 dan beri Pixel kullanan hatta ve hatta 2015 den beri ilki GM4g'nin Android One'ıyla beraber "saf android saf android" diye dolaşan bana bile arayüzünü ve kullanımını beğendirdi açıkçası.
Bu sadece Google-Samsung arasında olan benzerlikler değil. iOS'a da benzerlik söz konusu. Android 16 QPR1 ile birlikte gelen yeni durum ikonları iOS'a benzetildi. Samsung da iOS'tan esinlendi. Onun dışında dediğim gibi Google'ın öncül olduğu Material You ile gelen özelleştirmeleri diğer markalar da benimsedi. Ortaya ufak tefek benzerlikler çıktı. Yani dediğin gibi Samsung'ların Pixel deneyimi sunduğu yok. Ben Pixel kullanıyorum, çevremde de güncel Samsung'lar var. Elime alıp baktığımda tamamen farklı deneyim ve dünya görüyorum.

Dostum, asiri kararsizsin, belli bir butcen var ve 3 secenek var, ya based s25 alacaksin ya base 15 ya da xiaomi 15, vivo x200 fe hosuma gitmedi, o kadar para verip kablosuz sarj ve geniş açının berbat olmasini sineye cekemeyiz, direkt s25 al gec.

S23'ten Pixel'e gecmek istiyorum. Sizce hangisi daha mantikli olur? Yurt disi telefon hakkinda pek bilgim yok. Fakat bir Pixel almak istiyorum. Kamerasi S23 dengi olmali. Bataryasi kesinlikle S23'ten iyi olmali. Baska kriterim yok. Bütçe sorun degil. Fakat minimum duzeyde para harcamayi yeglerim.

Pixel 7 Pro - 22.000 TL.
Pixel 8A - 22.000 TL.
Pixel 8 - 24.500 TL.
Pixel 9A - 27.000 TL.
Pixel 8 Pro - 28.500 TL.
Pixel 9 - 31.000 TL.
Pixel 10 - 35.500 TL.
Pixel 9 Pro - 38.000 TL.
Pixel 10 Pro - 44.000 TL.

Yurt disi alinmaz derseniz saf Android'e yakin bir deneyim sunan telefon onerilerinizi alabilirim.
Türkiye’de çok problem yaşatır. Pixel 9 Pro aralarından en f/p bence.