The Man From Earth

Üstün
Sosyal Locası
Biraz daha sohbet havasında ve arada kendi tahmin ve görüşlerimi de eklediğim bir yazı olacak, NTV Haber sunucusu gibi değil yani. Okurken keyif almanız dileğiyle.

1727419298507.webp

Evet, ben de uzun zamandır bekliyordum telefonun tanıtılmasını, nihayet bu gece ansızın tanıtılmış :D S24 serisinin küçük kardeşi olarak tanıtılan ama daha çok ayrı yumurta ikizi olacak gibi duran S24 FE'ye bugün bir genel bakış yapmış olacağız birlikte.

Tasarım, Ekran ve Renk Seçenekleri:
Tasarımı S24 serisinden alışık olduğumuz önlü arkalı cam ve flat panel tasarım, artık 2.5D ekran ve kavisli çerçeve yok. Ekranı 6.7 inç 120Hz Dynamic AMOLED 2X, çözünürlüğü ise FHD+. Burada LTPO panel beklerdim aslında ama FE serisi model olduğu için DAMOLED de iyidir, çözünürlük ise iyi. Önde Gorilla Class Victus+, arkada ise Gorilla Glass 5 cama sahip. IP68 de suya toza dayanıklılık sertifikası var, artık şart olan bir şey zaten.
Renk seçeneği olarak mavi, yeşil, grafit ve gri renklerle gelecek, bir de sarı rengi var muhtemelen o Samsung Exclusive rengi olacak. Renk seçenekleri şahsen çok güzel bence, yeşil ve mavi S24 serisinde Samsung Exclusive'di ve ben bile uzun süre stokunu kovaladım, genel olarak çok beğenildiler. Grafit de şahsen şık bulduğum bir renk ama ben maviciyim :D

SoC, Depolama ve Termal Çözüm:
İşlemci tarafında Exynos 2400e modeli ile geliyor, ilginç bir model. Normal 2400'den sadece ve sadece tek farkı Cortex X4 çekirdeği 3.21 GHz değil de 3.11 GHz. 8 GB RAM ile gelecek, depolama seçenekleri ise 128 ve 256 olacak, 12 GB RAM versiyonu yok. Bölgesel olarak bazı yerlerde de 512 GB hafızalısı olacak diyorlar. Soğutma olarak Vapor chamber bulunduruyor ve Samsung 1.1 kat daha büyük bir chamber tasarımı kullandığını söylüyor, ne kadar doğru JerryRig abimiz parçalayınca görürüz :D.

Kamera:
Kamera kurulumu önde 10, arkada 50+12+8, bu yönüyle baktığımızda S23 FE ile aynı ancak gördüğüm kadarıyla 50MP sensörü 24 serisindeki ile güncellenmiş, 8K30 video kayıt özelliği falan mevcut ve S24'lerdeki ProVisual Engine çipini de bu modele getirmişler. Gündelik çekimlerde S24 serisiyle aynı performansı verecektir diye düşünüyorum ki fazlasıyla tatmin edici bir performans demek bu.

Güncelleme ve Yazılım:
7 Android ve 7 yıl güncelleme sözünü bu modelde de vermişler, çok güzel bir detay bence bu. Zaten SoC tarafında da iyi olduğu için uzun kullanıma uygun F/P bir seçenek olacaktır diye düşünüyorum. Android 14 ve One UI 6 ile gelecek kutudan, bari 15 ile gelseydi fena olmazdı ama o zaman bu tarihte tanıtamazlardı.
Tüm GalaxyAI cart curtları mecvut, açıkçası bence biraz gereksizler hala, daha da gelişmeleri lazım. Evet yerine göre biraz kullanışlı özellikle arka plan üretici ve fotoğraf düzenleyicisi olarak ama böyle ballandıra ballandıra uçurdukları bir şey de değil.

Pil:
4700MAH bir pil koymuşlar, aynı boydaki S24+'tan 200 daha düşük, S23+ ile aynı. 2400e çipindeki minik underclock, büyük Vapor chamber ve FHD ekranla birlikte S24 serilerinden daha iyi bir pil performansı sunmasını bekliyorum ki fiyatında çok önemli bir satış noktası bu, S23 FE bundan çok muzdaripti. Şarj kısmında ise 25W kablolu, 15W kablosuz ve 4.5W ters kablosuz ile gelecek, standart değerler zaten. 45 olsa olabilirmiş ama öyle delicesine lazım bir şey de değil açıkçası, S24+ kullanıcısıyım, hem 45 adaptörüm hem 45 desteğim var ama gündelikte kullanmıyorum bile. Gece zaten kablosuz istasyonda yavaş yavaş şarj ediyorum, bir gündüz arada bi' şarj Boost atıyorum. Onda zaman çok çok kısıtlıysa 45W %10 falan fark ettirebiliyor, hem S24+ hem S10 Lite ile bolca deneme şansım oldu. Kısacası o kadar da olmazsa olmaz değil, 45 için ekstra pahalı bir adaptör ve özel 5A kablo gerekmesi de cabası.

Fiyat ve Teslimat:
650 dolarlık bir fiyatla tanıttılar, benim TR için tahminim Samsung lansmanında 32-35 arası bir şeyle gelecektir, serbest piyasada ise 25-27 aralığına kadar gerileyecek ve efektif olarak S23'ün yerini alacaktır. Teslimat başlangıç tarihi 3 Ekim, global release tarihi ise 10 Ekim olarak belirtilmiş.

Son Yorumlarım ve Kapanış:
Uzun zamandır beklediğim bir telefondu, Techolay haberini yapmadığı için yapma kararı aldım ve buradayız :D. Açıkçası S23 FE'deki birtakım kırpılan kısımlardan sonra bu telefon çok daha güzel gelmiş, atası S10 Lite'ın havasını veriyor, kırpık bir yeri var denemez hani o şekilli. Tabii ki ekleyecek orası burası şurası var ama zaten onları eklersen amiral oluyor, FE serisi ise orta segment fiyat performans modelleri, hatta pratikte S23 FE şu anda A7X serisinin yerini tutuyor gibi bir şey :D. O yüzden fiyatının TR'de alacağı genel seviyeyi düşündüğümde rakip bulması zor çok güçlü bir seçim olacak. 15 bandı A55, 21 bandı S23FE, 27 bandı S24 FE, 33 bandı S24, 40 bandı S24+ şeklinde gayet güzel bir kademeli ürün gamı yapmış olacak Samsung. 24 FE 23'ün yerini daha da ucuz bir şekilde alacaktır çünkü S24'ün yer yer 35 bandını aşması ve insanlardaki açıklanamaz Snapdragon fanboyluğu S23'ün fiyatlarını sürekli olarak yukarı çekmekte. Pil performansı kısmında 24 FE'den aşırı ümitliyim açıkçası, tahminimce 24 serisindeki en iyi pil ömrü sunan model olacak ama testlerle göreceğiz zaten, 10 Ekim'de her yere gelmiş olur testleri.

Genel olarak benden bu kadar. Baylar, merdivenden kayanlar, elma ısıranlar ve aslanağzı severler :D. Bir başka konuda görüşmek üzere, ifade bırakmayı unutmayın.

Son düzenleme:
Ay başında en geç siteyi güncelleyip bizde de ön siparişe açarlar muhtemelen ama o fiyatı S23 ile aynı olmayacaktır. Ama ikisi arasından her türlü bu.

Son düzenleme: