1719240013934.webp

1719239965663.webp

1719240035342.webp

1719240088939.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Esat hocam çok değerli bir forumdaş/adaşım idi. Onu başka bir kullanıcı ile aynı kefeye koymak istemiyorum, rica ederim fanboyluk yapmayın. Video konusunda Apple'ın bir numara olduğu gerçek, ama gece çekimlerinde kesinlikle Samsung. Objektif bu.

Merhabalar dostum.

Bu fotoğraflarda özellikle iPhone 15 Pro Max tarafında yanlış pozlamalar yapıldığını söyleyebilirim rahatlıkla. Telefonlardaki pozlama sistemi şöyle çalışır; eğer fotoğraftaki aydınlık yere dokunursan fotoğrafın ışığını biraz kısar, eğer karanlık yere dokunursan fotoğrafın ışığını biraz açar. Bu bilgi ışığında özellikle havai fişeklerin olduğu fotoğraflarda iPhone tarafında gökyüzüne dokunarak pozlama yapıldığını, Samsung tarafında ise havai fişeklerin parlak noktalarına dokunarak pozlama yapıldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Karşılaştırma yapabilmek için daha doğru olduğunu düşündüğüm, bu anlamda otorite haline gelmiş olan bir web sitesinin örneklerini vermek isterim.

Bu siteden bakıldığı üzere kimi fotoğraflarda Samsung S24 Ultra, kimi fotoğraflarda ise iPhone 15 Pro Max daha iyi performans vermiş. Genel olarak -bu şahsi görüş de olabilir, herkesin göz zevki farklıdır- iPhone 15 Pro Max benim daha hoşuma giden taraf. Renkleri -birkaç fotoğraf haricinde- çoğunlukla daha doğru ve göze hoş gelen şekilde verdiğini söyleyebilirim.

Eğer karşılaştırılmak isteniyorsa YouTube'da ve Google'da basit bir aramayla iyi karşılaştırmalara ulaşmak mümkün. Tarafsız gözle bunları inceleyip karar verilmesi burada tartışmaktan daha doğru olacaktır.

Saygılarımı sunarım.

Bu bilgi ışığında özellikle havai fişeklerin olduğu fotoğraflarda iPhone tarafında gökyüzüne dokunarak pozlama yapıldığını, Samsung tarafında ise havai fişeklerin parlak noktalarına dokunarak pozlama yapıldığını söylemek yanlış olmayacaktır.
Bu cihazda otomatik odak yok mu? Ha bir de bunu kanit olarak sunamazsin. Kamera algoritmasinin yanlis calismadigini nereden biliyoruz?
Karşılaştırma yapabilmek için daha doğru olduğunu düşündüğüm, bu anlamda otorite haline gelmiş olan bir web sitesinin örneklerini vermek isterim.
Koleksiyoncudan kanit atacak kadar caresiz kalmissin. Ki ben mesajimda sana S24 Ultra'nin bazi fotograflardaki ustunlugunu gosterdim ama belli ki kudurup sadece raporlayabilmissin🥺

belli ki kudurup sadece raporlayabilmissin🥺
Merhaba dostum. Ben bu konuda konuşulanlara tek bir rapor bile yapmadım. Moderatörler kendi inisiyatifleriyle uygun görülen şekilde temizlik yapmış olmalılar. Benim de mesajım silinmişti ve bu doğrultuda üslubumu düzelterek açıklamamı yeniledim. "Kudurmak" kelimesi senin gibi bir insana yakışmamış diye düşünüyorum. Sevgiler.