Oyun testinde 50-60 derece fazla değil mi? Bana mı öyle geliyor?
Kullandığım sıcaklık ölçerde böyle yazıyordu. Bazı oyun testlerinde telefonun sıcaklığının bu civara ulaştığını gördüm. Tekrar test edip düzenleme yapmayı düşünüyorum.

Oyun testinde 50-60 derece fazla değil mi? Bana mı öyle geliyor?
Kasa sicakligi ise S24 Ultra icin biraz fazla gibi ama uzun sureli oynanista normal, asil soru sicaklik yukseldiginde ne kadar donma yasandigi. Cunku Samsung GOS servisi 50 derecelere kesinlikle müdahale eder. Ha ama eger 50-60 derece SoC sicakligi ise normal.

Bu sıcaklıklar GOS açıkken mi kapalıyken mi? Eğer açıkken ise oldukça yüksek geldi bana. O işlemcinin Genshin'de ve WW'de ufak bir drop bile yememesi lazım. Tabii havalarda sıcak bunu da katmak lazım. Güle güle kullanın ben de sanırım gene de o paralara o telefonu alırdım ama oyun düşündürttü biraz Genshin, WW sevidiğim oyunlar ve Switch emulatörleri de kullanmayı da seviyorum.

Bu sıcaklıklar GOS açıkken mi kapalıyken mi? Eğer açıkken ise oldukça yüksek geldi bana. O işlemcinin Genshin'de ve WW'de ufak bir drop bile yememesi lazım. Tabii havalarda sıcak bunu da katmak lazım. Güle güle kullanın ben de sanırım gene de o paralara o telefonu alırdım ama oyun düşündürttü biraz Genshin, WW sevidiğim oyunlar ve Switch emulatörleri de kullanmayı da seviyorum.
Az önce baktım ki, Game Booster bende kapalıymış. Game Booster açarsanız muhtemelen drop sorunu çözülür ama benim Genshin'de yaşadığım drop sorunları çok kritik değildi. Bütçeniz varsa almanızı öneririm dediğim gibi. Emülatör oyunlarında pek sorun ettiğini duymadım.

DXomark'ın hakaniyetli olmadığını 5 sene önce falan duymuştum, doğru mudur bilemem de bence pek mantıklı puanlamalar yapmıyor. En azından farklı platformlar için.
Benim gozumde 1/2.55" sensorlu iPhone 11'in puani S21 Ultra Exynos'tan yuksek ise gereksiz, paralı bir platformdur. Ayni sekilde kullandigi sensorler Xiaomi 14 Ultra&S24 Ultra'dan hatıri sayilacak derecede daha dusuk olan Magic6 Pro da DxOMark'ta ikinci, gece cekimlerinde ISP&NPU zayifligindan batiran, gun isigi videosunda cilt tonunu yanlis isleyen Pura 70 Ultra da listede birinci.
Screenshot_20240719_231616_YouTube.webp
Screenshot_20240719_231550_YouTube.webp
Screenshot_20240719_231510_YouTube.webp
Screenshot_20240719_231530_YouTube.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Magic 6 Pro'nun sensor bakimindan zayif oldugu tek konu genis aci kamerasi, ana kamera sensoru S24 Ultra ile ayni boyutta. Yine de Vivo X100 Ultra ve Xiaomi 14 Ultra gibi cihazlardan zayif kamera paketine sahip.
Huawei ise dusuk isikta gercekten aydinlik cekse de sari bir filtre yapistiriyor ve bu rahatsiz edici.

DxOMark, S21 Ultra'da bulamadigi neyi iPhone 11'de buldu merak ediyorum acikcasi.