Makaleler
17
Yer
Rockport City
Cihaz şu an piyasada yeni biliyorum ancak şöyle yoğun bir şekilde kullanıp 100-200 döngüyü devirenlerimiz var mı aramızda? Varsa pil sağlığı verilerini benimle paylaşabilirler mi?

Avrupa Birliği'ne göre S25 serisi ve önceki modeller 2000, S26 serisi ise 1200 döngü çıkaracak şekilde dayanıyormuş da onu merak ettim, ondan soruyorum.

En fazla 3 sene gidecek bir batarya için çokta kasmaya gerek yok bence.
Alacağımdan değil, elimizde somut bir veri olsun diye diyorum. Ayrıca en fazla 3 sene değil, klasik bir Samsung pili 6-7 yıl boyunca sağlıklı kalabiliyor 3 yıla düşerse ciddi bir gerileme olur.

Onun nedeni testler daha da zorlaştırıldı.
Konusunu açmıştım, ancak hala gerçek döngü ömrünü öğrenemedik. Öğrenebilsek güzel olurdu.

Alacağımdan değil, elimizde somut bir veri olsun diye diyorum. Ayrıca en fazla 3 sene değil, klasik bir Samsung pili 6-7 yıl boyunca sağlıklı kalabiliyor 3 yıla düşerse ciddi bir gerileme olur.

6-7 yılı geçtim 4 sene gitse öpüp başına koy. 3 yılın sonunda batarya kapasitesinin neredeyse %30'unu kaybeder. 2-3 ay daha uzun kullanmak için de %20-%80 arası şarj dalaveresine de gerek yok bence. Zaten böyle yaparak baştan bataryanın %20'sinden feragat etmiş oluyorsun. Aşırı mantıksız. Batarya ömrü kullanımdan kullanıma değişkenlik gösterecektir. İlk zamanlarda 2 günü zorlayan batarya 3 yıla yakın kullanımda 1 günü zor bela çıkarır. Telefonunu uzun yıllar kullanacaksan 1 kez batarya değişimi şart. Zaten zamanla telefonun ekranı bile ömrünü dolduruyor yavaştan amoled yanıkları kendini belli etmeye başlıyor.

6-7 yılı geçtim 4 sene gitse öpüp başına koy.
Galaxy M31s'in pil sağlığını ölçtüğümde pil sağlığının %84'lerde olduğunu söylüyor, telefon yaklaşık 6 yıllık. Ve ilk zamana göre aman aman bir kullanım süresi düşüşü yok. Günlük ortalama 6-7 saat ekran süresi veriyor. Cihaz babamın. İlk zamanlarda da tek şarjla 8 saat falan gidiyordu sanırım.

2-3 ay daha uzun kullanmak için de %20-%80 arası şarj dalaveresine de gerek yok bence.
Öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum? Zaten ben o kurala uymuyorum ki.

Batarya ömrü kullanımdan kullanıma değişkenlik gösterecektir. İlk zamanlarda 2 günü zorlayan batarya 3 yıla yakın kullanımda 1 günü zor bela çıkarır.
Bunu klasik Apple pilleri için diyebilirdik ancak zamanında Apple 500 döngülü piller üretirken Samsung ve Sony'nin pilleri 2000-2400 döngü kadar dayanabiliyordu.

2-3 yılda pil ölür dediğiniz şey iPhone standardı. Samsung, Sony gibi üreticilerin cihazlarında piller gayet uzun ömürlüdür. Bu forumda da 800-900 döngülere gelmiş ancak hala %94'lerde pil sağlığına sahip olan kişileri de görmüştüm.

Elimdeki Sony Xperia M2 bile tek şarjla Real Racing 3 oynarken 4 saati devirebiliyor. Telefonun pili orijinal ve 12 senelik. :D

Son düzenleme:
Galaxy M31s'in pil sağlığını ölçtüğümde pil sağlığının %84'lerde olduğunu söylüyor, telefon yaklaşık 5-6 yıllık.

Kullanımdan kullanıma ve telefondan telefona değişir. Mesela M31'in SoC ile S26'nın SoC enerji tüketimni ve şarj döngüsü benzer bile değildir.

Öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum? Zaten ben o kurala uymuyorum ki.

Ek olarak söyledim sadece ben de uymuyorum.

Kullanımdan kullanıma ve telefondan telefona değişir. Mesela M31'in SoC ile S26'nın SoC enerji tüketimni ve şarj döngüsü benzer bile değildir.
Orası zaten öyle hocam, sadece Samsung'un pil kimyası aşırı kaliteli, onu bahsettim. Uzun döngüler boyunca dayanabiliyor piller.