Bence her modelin kendine özel bir tasarımı olmalı.
Mesela S21'de kullanılan kamera tasarımı sadece o seriye özel kalmalı. Aynı tasarımı alıp a serisine yapıştırırsan, kullanıcı kendini değersiz hisseder. Çünkü s serisi amiral gemisi, a serisi orta segment. Ama ikisinde de aynı kamera tasarımını görünce insan ister istemez sorar: "ben niye daha pahalıya aldım o zaman?"
A55'e özel bir kamera tasarımı çıkardıysan, A56'da onu tekrar kullanma. Yeni bir şey üret.
Evet, her yıl bu kadar çok model çıkartınca tasarım yaratmak kolay değil. Ama o zaman da her yıl telefon çıkartmayın.
Düşünsene, bugün S25 alıyorsun. Bir yıl sonra S26 çıkıyor ve aralarında neredeyse hiçbir fark yok. O zaman benim telefon otomatik olarak değersizleşiyor. Aynı şey S20 için de geçerli. Aradan 5 yıl geçmiş, neredeyse unutuldu.
Bence Samsung (ve genel olarak markalar) her yıl yeni model çıkarmak yerine 2–3 yılda bir model sunsa çok daha mantıklı olur. Hem tasarım farkı olur, hem teknolojik olarak ciddi bir gelişme görülür. O zaman insanlar da gerçekten "evet ya, buna geçilir" der.
Ama şu anki sistemde 1 yıl önce çıkan modelle 1 yıl sonraki model arasında devasa farklar yok. Sadece fiyat uçuyor.
Üstüne bir de yıl numarasına göre model ismi vermişler: S25.. Bildiğin 2025 model gibi.