Yanlış bilgi: Exynos 2400, Snapdragon 8 Gen 3'e göre throttle performansında daha stabil bir işlemci.
2400 ne alaka, şu anki yeni çıkacak 2600 ne alaka? Ayrıyeten 990 öncesi Exynos'ları hatırlatırım. Konudaki skorlar da ortada.

S8EG5 tam manasıyla bir fırın, 2nm gaa birazcık düzgün olduysa zaten daha iyi olacak.

Senin bu mantığına göre işlemci performanslarını hiç karşılaştırmayalım o zaman. Ne demek ne alaka? Biri 3 biri 2 nm diye mi değerlendireceğiz yalnızca? 2400'ün testleri, skorları ve günlük hayattaki performansları ortada. Exynos kendini çok geliştirmesine rağmen hâlâ 2400 modelinde Snapdragon ile ısı, verimlilik ve stabilizasyon konusunda geride. Ben de 2600 modelinde 2 nm olmasına rağmen yine verim konusunda sıkıntı yaşanacağını düşünüyorum. Burada mevzu sadece nanometre değil ki işlemci mimarisi. İllaki 2400'e göre daha iyi olacaktır ama ben yine Snapdragon tercih edeceğim. Teknik olarak yirmi tane sebep sayarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin bu mantığına göre işlemci performanslarını hiç karşılaştırmayalım o zaman. Ne demek ne alaka? Biri 3 biri 2 nm diye mi değerlendireceğiz yalnızca? 2400'ün testleri, skorları ve günlük hayattaki performansları ortada. Exynos kendini çok geliştirmesine rağmen hâlâ 2400 modelinde Snapdragon ile ısı, verimlilik ve stabilizasyon konusunda geride. Ben de 2600 modelinde 2 nm olmasına rağmen yine verim konusunda sıkıntı yaşanacağını düşünüyorum. Burada mevzu sadece nanometre değil ki işlemci mimarisi. İllaki 2400'e göre daha iyi olacaktır ama ben yine Snapdragon tercih edeceğim. Teknik olarak yirmi tane sebep sayarım.
Farklı nesillerin işlemcilerini böyle düz bir şekilde karşılaştırmak tamamen yanlış bir şey. Hala diyorsun ki 2400 modeli Snap'a göre daha gerideydi. 2600 tamamen farklı bir üretim süreci ve mimariye sahip, 2400 ile alakası yok. Hakeza aynı durum S8G3 ve S8EG5 için de geçerli.
Ha bu arada, ısı yönetimi, throttle stabilitesi ve batarya ömründe 2400 daha iyiydi.

Senin bu mantığına göre işlemci performanslarını hiç karşılaştırmayalım o zaman. Ne demek ne alaka? Biri 3 biri 2 nm diye mi değerlendireceğiz yalnızca? 2400'ün testleri, skorları ve günlük hayattaki performansları ortada. Exynos kendini çok geliştirmesine rağmen hâlâ 2400 modelinde Snapdragon ile ısı, verimlilik ve stabilizasyon konusunda geride. ben de 2600 modelinde 2 nm olmasına rağmen yine verim konusunda sıkıntı yaşanacağını düşünüyorum. Burada mevzu sadece nanometre değil ki işlemci mimarisi. İllaki 2400'e göre daha iyi olacaktır ama ben yine Snapdragon tercih edeceğim. Teknik olarak yirmi tane sebep sayarım.

Bu ortaya koydugunuz varsayı. Tamamen 3 yıl önceki çiplere bakılarak yapmissiniz. Samsung Exynos 990, Exynos 2100 veya Exynos 2200 gibi degil. Tamamen daha farklı seviyeye geldi. Samsung'un en buyuk hatasi "Mali" GPU olarak kullanmasiydi. Bunu da Exynos 2200 de düzeltti ve AMD ile ortaklık yaptılar. Artık ısı dagılımı daha iyi düzeyde. Exynos 2400 ise gerçekten verimli bir çip. Bence sizin gözünüz hep GHz değeri en çok hangisindeyse o daha üstündür şekilde görüyorsunuz. Sadece GHz odaklanmak yanlış büyük resme bakmak gerekir.

Bu ortaya koydugunuz varsayı. Tamamen 3 yıl önceki çiplere bakılarak yapmissiniz. Samsung Exynos 990, Exynos 2100 veya Exynos 2200 gibi degil. Tamamen daha farklı seviyeye geldi. Samsung'un en buyuk hatasi "Mali" GPU olarak kullanmasiydi. Bunu da Exynos 2200 de düzeltti ve AMD ile ortaklık yaptılar. Artık ısı dagılımı daha iyi düzeyde. Exynos 2400 ise gerçekten verimli bir çip. Bence sizin gözünüz hep GHz değeri en çok hangisindeyse o daha üstündür şekilde görüyorsunuz. Sadece GHz odaklanmak yanlış büyük resme bakmak gerekir.

Bak tane tane yazdım her şeyi Exynos 2400 hakkında da konuşuyorum. GHz konusunda odaklandığımı nereden çıkarttın? Exynos 2400 ile Snapdragon 8 Elite aynı sene çıktı. Tabii ki de ikisini karşılaştıracağım. Burada da Exynos 2600 ile SD8E'in G5 versiyonunu karşılaştırıyorlar zaten. Bunda da yanlış bir şey yok. Ben Exynos yerinde saydı Exynos çöptür falan mı dedim? Exynos'un kendini çok geliştirmesine rağmen en son çıkardığı işlemcisinde bile aynı sene çıkan Snapdragon'dan verim olarak gerisinde diyorum, kağıt üzerindeki skor testleri tek başına bir şey ifade etmez diyorum. Bir tane video izleyerek ve bir iki yorum okuyarak mı diyorum sence ben bunları?

Son düzenleyen: Moderatör: