Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

683

Yetkin
Makaleler
3
Samsung'un 4.0.4 Touchwiz arayüzünü seviyorum. Zaten benim halihazırda kullandığım Android sürümü yüksek Lenovo tabletim ve Huawei telefonum var. Ama bu tableti de kullanmak isterim çünkü köşede kullanılmayan cihaz gibi kalmasın istiyorum bir yandan. Önerdiğiniz stabil çalışan, arayüzü iyi ve batarya performansı stabil ROM varsa paylaşırsanız sevinirim. Cihaz: Samsung Galaxy Tab GT-P5110

Konu ile başlıktaki LineageOS in alakasını arıyorum.
LineageOS 14.1 kurabilirsiniz, Android 7 gayet stabil çalışıyor tam eski cihazlara göre.
Cyanogenmod 11 de kurabilirsiniz, eski cihazlar için favorim CyanogenMod dur (LineageOS in eski hali).

LineageOS 14.1 kurabilirsiniz, Android 7 gayet stabil çalışıyor tam eski cihazlara göre.

Nasıl kuruluyor hiç tablete LineageOS ROM kurmadım cihazı bozmayayım. Bir de neleri indireceğim link var mı?

CyanogenMod 11 de kurabilirsiniz, eski cihazlar için favorim CyanogenMod dur (LineageOS'in eski hali).

Hangisinin arayüzü daha iyiyse onu isterim. Ayrıca benim için Android sürümü de yüksek olmalı.

Samsung'un 4.0.4 touchwiz arayüzünü seviyorum. Zaten benim halihazırda kullandığım Android sürümü yüksek Lenovo tabletim ve Huawei telefonum var. Ama bu tableti de kullanmak isterim çünkü köşede kullanılmayan cihaz gibi kalmasın istiyorum bir yandan. Önerdiğiniz stabil çalışan, arayüzü iyi ve batarya performansı stabil ROM varsa paylaşırsanız sevinirim. Cihaz: Samsung Galaxy Tab GT-P5110

1.ROM:bu ROM daha çok öneriliyor ama sürüm 6.0 ve kamera, GPS çalışmıyor.
2.ROM:bunda da kamera çalışmıyor ama 8.1 Android sürümüne sahip. Ayrıca tabletinizin sürümüne göre 3G veya Wi-Fi olanı seçeceksiniz.(linklerde.)
3.ROM:2. olanın aynı kişi tarafından portlanmış farklı bir sürümü. Lineage değil de AOSP.

1. ROM: Bu ROM daha çok öneriliyor ama sürüm 6.0 ve kamera, GPS çalışmıyor.
2. ROM: Bunda da kamera çalışmıyor ama 8.1 Android sürümüne sahip. Ayrıca tabletinizin sürümüne göre 3G veya Wi-Fi olanı seçeceksiniz.(linklerde.)

Kamera galiba sıkıntılı normalde bile çalışmıyor (kamera da ekran siyah) o yüzden o sorun değil. 2. ROM'u kuracağım cihazımın versiyonu olan Wi-Fi olanı seçtim. Peki şu GApps otomatik geliyor mu yoksa onu nasıl kuracağım?

Kamera galiba sıkıntılı normalde bile çalışmıyor (kamera da ekran siyah) o yüzden o sorun değil. 2. ROM'u kuracağım cihazımın versiyonu olan Wi-Fi olanı seçtim. Peki şu GApps otomatik geliyor mu yoksa onu nasıl kuracağım?
LineageOS'te gapps kurulu gelmez.

GApps'i kurmanız gerekiyor. Ayrıca 2.olan için 6-7 dakika boot süresi demiş ROM'u portlayan kişi.3.ROM'u kurmanızı tavsiye ederim. GApps kurulumu için ise aşağıdaki gibi seçip indirebilirsiniz.

Screenshot_28.webp

İndirdikten sonra TWRP ile yüklemek kalıyor bir tek.
The Open GApps Project bu linkte.

GApps'i kurmanız gerekiyor. Ayrıca 2.olan için 6-7 dakika boot süresi demiş ROM'u portlayan kişi.3.ROM'u kurmanızı tavsiye ederim. GApps kurulumu için ise aşağıdaki gibi seçip indirebilirsiniz.

İndirdikten sonra TWRP ile yüklemek kalıyor bir tek.

2. ve 3. ROM arasında ne fark var? LineageOS ve portlanmış AOSP'nin farkı nedir? Ayrıca link eklemişsiniz.

2. ve 3. ROM arasında ne fark var? LineageOS ve portlanmış AOSP'nin farkı nedir? Ayrıca link eklemişsiniz.