3586

Uzman
Makaleler
33
Samsung'un cihazları yeni Galaxy AI ile yeni özelliklere kavuşurken bir yandan da yapılan çalışmalar ile çok daha güvenli hale geliyorlar.

Ancak Samsung'un yaptığı bu çalışma daha farklı.

Samsung Mobil Yapay Zeka Güvenliği adı verilen bu yeni ödül programıyla, yeni yazılım teknolojilerindeki olası güvenlik açıklarını tespit eden kişilere rekor ödüller verilmesi planlanıyor.

Ödül kimlere veriliyor?
Ödülü kazanmak için bunları yapıp Samsung'a durumu bildirmeniz gerekiyor.

•Yüksek yetkili hedeflerde keyfi kod çalıştırma

•Kullanıcı veri tabanına erişerek tam kullanıcı verisinin çıkarılması

•Cihaz kilidini kırma

•İzinsiz uygulama yükleme

•Cihaz koruma sistemlerini aşma.

Samsung, bu açığı kapatmak için hackerlara milyonlarca dolar veriyor ancak çok daha büyük paralarda zarar etmenin de önüne geçiyor.

Kaynak

Son düzenleme:
İşte teknoloji şirketi dediğin böyle olur.

Gerek ürünlerinde kronik sıkıntı çıktığında kullanıcıların zararlarını en iyi şekilde karşılamaya çalışması ve özür dilemesi, gerek bu tür yüksek bütçeler ile güvenlik açıklarını kapatmaya çalışması, gerek ülkemize özel fiyatlandırma yapması.

Karşı şirkette bunları göremezsiniz :)

Smart Switch sadece uygulama listesini karşı cihaza atıyor karşı cihaz mağazadan indiriyor uygulamaları.

Burada belirtilen şey uzaktaki bir cihaza kimsenin fark edemeyeceği şekilde casus yazılım sokmak.

Hem zaten Smart Switch ile uygulama indirmek için iki cihazı da eşleştirmek, ardından cihazı aktarım moduna almak gerekiyor kullanıcının haberi olmadan yapılacak iş değil hocam.

Ben boşuna Samsung demiyorum.

Bu devasa para Samsung gibi devasa bir şirket için bağış parası yalnız. Koymaz bile.
Aynen öyle. Zaten bir milyon dolar karşılığında güvenlik önlemleri almasa çok daha büyük zarara girer güvenlik açısından.

Marka prestiji için de çok önemli.

Vallahi hep görüyoruz bu tarz şeyler ama bir kere ödüllendirdiklerini görmedim, koskoca Amazon'a belki milyon dolarlık zarar ettirecek bir açık hakkında uyarı yapmıştım teşekkür edip geçtiler bi' kupon falan ver gönlümüzü al bari. Açığıda kapatmışlar :D.