Makaleler
43
Samsung, iPhone SE 4'ün ekranlarını üretmeyecek.
Samsung, iPhone SE 4 için üretilecek her panel başına 30 Dolar gibi bir ücret teklif etti ancak Apple bu fiyatı yüksek bulunca teklifi reddetti. Bunun üzerine Samsung masadan çekildi.

05769984d01990f6abefc1a0cfa08701af594e6d.webp

Apple şimdi de iPhone SE 4'ün ekranı için Çinli bir panel üreticisi olan BOE ile görüşmeye başladı.
Aslında BOE'nin ilk başta 35 dolar teklif ettiği, ancak sonradan indirime gitmesine rağmen Samsung'un aynı fiyatı vermesi üzerine Apple'ın teklifi reddettiği iddiaların arasında.
iPhone SE 4'te LTPS OLED ekran kullanılması, 60 Hz'e sahip olacağı ve 2025'te çıkması planlandığı söyleniyor.

iPhone SE 4 için ekran tedarikçisi belli oldu: Listede Samsung yok
Samsung'dan Apple'a tokat gibi yanıt; size ekran falan yok

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung, iPhone SE 4'ün ekranlarını üretmeyecek.
Samsung, iPhone SE 4 için üretilecek her panel başına 30 Dolar gibi bir ücret teklif etti ancak Apple bu fiyatı yüksek bulunca teklifi reddetti. Bunun üzerine Samsung masadan çekildi.

Eki Görüntüle 31751

Apple şimdi de iPhone SE 4'ün ekranı için Çinli bir panel üreticisi olan BOE ile görüşmeye başladı.
Aslında BOE'nin ilk başta 35 dolar teklif ettiği, ancak sonradan indirime gitmesine rağmen Samsung'un aynı fiyatı vermesi üzerine Apple'ın teklifi reddettiği iddiaların arasında.
iPhone SE 4'te LTPS OLED ekran kullanılması, 60 Hz'e sahip olacağı ve 2025'te çıkması planlandığı söyleniyor.

iPhone SE 4 için ekran tedarikçisi belli oldu: Listede Samsung yok
Samsung'dan Apple'a tokat gibi yanıt; size ekran falan yok
Çinli bir üretici ve Apple?
Şeker ve acı biber arasındaki uyumsuzluk gibi.

Ya yıl olacak 2025 hala 60Hz mi kullanacaklar, inanılır gibi değil. Pro olmadığı sürece en ilkel firmalardan biri.
Ben mobil tarafında neden Hertz bu kadar önemli hiç bir zaman anlamamışımdır. Zaten 120 Hz ve 90 Hz desteği olan oyun az, bunun dışında bir işlevi yok. Küçücük ekranlarda da pek bir yararı olmuyor. Tabii ki olmasın demiyorum ama gereksiz gibi telefonlarda. Yıllardır 60 Hz cihazlar kullandım hiç şikayetçi değilim.

Ben mobil tarafında neden Hertz bu kadar önemli hiç bir zaman anlamamışımdır. Zaten 120 Hz ve 90 Hz desteği olan oyun az, bunun dışında bir işlevi yok. Küçücük ekranlarda da pek bir yararı olmuyor. Tabii ki olmasın demiyorum ama gereksiz gibi telefonlarda. Yıllardır 60 Hz cihazlar kullandım hiç şikayetçi değilim.
120 Hz telefon alıp onun akıcılığına alışmış olana kadar 60 Hz bana da gayet akıcı geliyordu. Oyun oynamadığım için oyun olarak bakmıyorum zaten, sadece kaydırma animasyonlar vs. açısından düşünüyorum. Bugün telefonu yine manuel 60 Hz'e alayım bir süre sonra yine gözüm alışıyor, bilgisayar gibi değil. SE gibi düşük profil bir cihazda fiyatını ucuzlatacaksa 60 Hz olmasında hiçbir problem görmüyorum. Ayrıca olay sadece hertzde bitmiyor anladığım kadarıyla, 6 yıl öncesinin 60 Hz telefonu ile benim telefonun 60 Hz'ini yan yana karşılaştırınca da dağlar kadar fark olduğunu görüyorum.

BOE'nin panelleri iyi ya, Huawei P ve Mate serisinde kullanılıyor.
Huawei Mate 20 Pro kullanıyordum bundan 1.5 hafta önce, Paneli oldukça güzeldi ama sonrasında kırıldığı için yan sanayi bir panel taktırmıştık. Tabii ilk aldığımız zamanlar için konuşuyorum o zaman telefon bende değildi. Telefon babamdan bana geçtiğinde telefon yan sanayi paneldi.