Bu arada satıcı bana cihaza IMEI atıldı demişti ama e-devletten IMEI sorgulayınca model M20 ve kayıtlı olarak görünüyor, bilemedim ki. Adam zaten dediğim gibi sıkıntılı birisi, acaba cihaz kayıtlı mı gerçekten?
Başka bir M20'den IMEI geçirmiş de olabilirler, IMEI kayıtlı dememiş IMEI atılmış demiş çünkü.

Başka bir M20'den IMEI geçirmiş de olabilirler, IMEI kayıtlı dememiş IMEI atılmış demiş çünkü.
Aynen öyle, ancak M20 zaten yaygın bir cihaz değil bir de onun IMEI'sini bulup atmak hele de Adana gibi bir şekilde çok da normal gelmedi bana niyeyse, ancak yine de pirince giderken bulgurdan olmayalım garanti bir çözüm olsun istiyorum.

Note 4 zamanında vardı O, S24 Ultra geçmişti elime onda yaptım. Samsung hesabı kalmıyor cihazda.
S21 FE'de kaldığını görmüştüm de bende de oradan kalmış bu bilgi hocam. Modele veya yapılan ayarlara göre değişebiliyordur belki de, sizin dediğiniz gibi de olabilir sonuçta.

Adamı arayıp e-posta doğrulama işini sormak istedim ancak Whatsapp'a bakmıyor, arayınca da ulaşılamıyor. Sanırım daha yeni telefonuna kurulum yapmamış.
Yada kendisi dönüş yapmıyordur herhalde. Benim biri telefonumu alıp kullanmak için arasaydı muhtemelen ondan geri alırdım telefonumu, o kadar hesabım kalmış içinde.

Yada kendisi dönüş yapmıyordur herhalde. Benim biri telefonumu alıp kullanmak için arasaydı muhtemelen ondan geri alırdım telefonumu, o kadar hesabım kalmış içinde.
Hocam ama sonuçta sıfırlamak için arıyorum ben de, hesaplarını çalmak için falan da değil yani. Ayrıca bunun için aradığımı nerden bilecek, mesaja bakmayınca Whatsapp'tan da sildim mesajı (sonradan görüp yanlış anlamasın diye.)

Hocam ama sonuçta sıfırlamak için arıyorum ben de, hesaplarını çalmak için falan da değil yani. Ayrıca bunun için aradığımı nerden bilecek, mesaja bakmayınca Whatsapp'tan da sildim mesajı (sonradan görüp yanlış anlamasın diye.)
Belki olayı yanlış anlamış da olabilir, çünkü posta onayı gerekiyor başkasına onay verince hesabımı çalarlar gibisinden bir düşünceye de kapılmış olabilir. Ulaşınca halletmeye bakın bence, yada temizinden format atıp ROM yükledikten sonra IMEI atın.

Ayrıca şimdi aklıma geldi, adamla ilk buluştuğumuzda telefonla konuşurken birisine "akşam köye gideceğim" diyordu ondan açmıyor sanırım, yarın tekrar arayayım en iyisi.
Belki olayı yanlış anlamış da olabilir, çünkü posta onayı gerekiyor başkasına onay verince hesabımı çalarlar gibisinden bir düşünceye de kapılmış olabilir. Ulaşınca halletmeye bakın bence, yada temizinden format atıp ROM yükledikten sonra IMEI atın.
En son adım biraz kafamı kurcalıyor işte, ya IMEI atamazsam elimde patlarsa telefon?
(geçmişte benzer bir durum yaşamıştım, ondan dolayı.
(https://www.technopat.net/sosyal/ko...10-1-2014-imei-repair-nasil-yapilir.3602929/#)

Arkadaşlar olayı hallettim, telefonu aldığım arkadaşı aradım ve e-posta doğrulamasıyla sıfırladım. Çok araştırdım, genel cevaplara da bakarak söylüyorum bu sorunun tek çözümü doğrulamakmış sanırım IMEI gitmemesini garantiye almak için.

Son düzenleme: