Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gezegen5

Becerikli
SSD'nin NAND yongalarının veya kontrolcüsünün ömrünü doldurmak üzere olduğu anlamına gelir. Disk bir süre sonra yazma işlemine kendini kapatır ve sadece okuma yapabilirsiniz. Garantisi varsa garantiye yollayın. Zaten kronik problemli bir model. Anakartınızda M.2 NVMe desteği varsa M.2 disklere geçiş yapın. AHCI protokolünü kullanan SATA SSD'lerin çağı geçti artık.

Yazma hızının normali 450 ve üstü bu SSD için. Arkadaş 67 MB/s hız almış.
Hocam Samsung SSD yazılımında benim Samsung SSD'ye baktığımda sağlığı gözükmüyor bilgi vermiyor. SSD sağlam yani kaç kere format falan da attım ve hızı da gayet iyi. Ama sağlık değeri gözükmüyor. Bu SSD'min yavaş yavaş bozulduğu veya bozulacağı anlamına mı geliyor?

Hocam Samsung SSD yazılımında benim Samsung SSD'ye baktığımda sağlığı gözükmüyor bilgi vermiyor. SSD sağlam yani kaç kere format falan da attım ve hızı da gayet iyi. Ama sağlık değeri gözükmüyor. Bu SSD'min yavaş yavaş bozulduğu veya bozulacağı anlamına mı geliyor?
Samsung Magician'da Samsung SSD'nizin sağlığı gözükmüyorsa SSD'niz sahtedir. Şöyle gözükmeli:

1737750166962.webp

Sentinel'i veya bunu indirip deneyin. Gözüküyor burada.

Ama hocam bu mümkün değil gibime geliyor çünkü aldığım yer en çok alışveriş yapılan sitelerden ve bizzat satıcıları kendileri, şimdi isim vermeyeyim ne olur ne olmaz. Laptop'un bizzat kendisi ile gelen SSD ve kutu açılmamış gelmişti.
SSD modeli nedir? Bu dolandırıcılık işleri en çok o sitelerde oluyor. SS atar mısın?

Çözüm