Hocam Samsung SSD yazılımında benim Samsung SSD'ye baktığımda sağlığı gözükmüyor bilgi vermiyor. SSD sağlam yani kaç kere format falan da attım ve hızı da gayet iyi. Ama sağlık değeri gözükmüyor. Bu SSD'min yavaş yavaş bozulduğu veya bozulacağı anlamına mı geliyor?SSD'nin NAND yongalarının veya kontrolcüsünün ömrünü doldurmak üzere olduğu anlamına gelir. Disk bir süre sonra yazma işlemine kendini kapatır ve sadece okuma yapabilirsiniz. Garantisi varsa garantiye yollayın. Zaten kronik problemli bir model. Anakartınızda M.2 NVMe desteği varsa M.2 disklere geçiş yapın. AHCI protokolünü kullanan SATA SSD'lerin çağı geçti artık.
Yazma hızının normali 450 ve üstü bu SSD için. Arkadaş 67 MB/s hız almış.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Disk orijinal ancak OEM. OEM Samsung diskler Magician'da gözükmez. CrystalDiskInfo benzeri programlarla takip edebilirsiniz.Laptop kardeşimde şu an gidip baktım, Samsung MZVL4256HBJD yazıyor.
Samsung Magician'da Samsung SSD'nizin sağlığı gözükmüyorsa SSD'niz sahtedir. Şöyle gözükmeli:Hocam Samsung SSD yazılımında benim Samsung SSD'ye baktığımda sağlığı gözükmüyor bilgi vermiyor. SSD sağlam yani kaç kere format falan da attım ve hızı da gayet iyi. Ama sağlık değeri gözükmüyor. Bu SSD'min yavaş yavaş bozulduğu veya bozulacağı anlamına mı geliyor?
Kullandığınız SSD'nin modeli nedir?
Samsung Magician'da Samsung SSD'nizin sağlığı gözükmüyorsa SSD'niz sahtedir. Şöyle gözükmeli:
Eki Görüntüle 118152
Ama hocam bu mümkün değil gibime geliyor çünkü aldığım yer en çok alışveriş yapılan sitelerden ve bizzat satıcıları kendileri, şimdi isim vermeyeyim ne olur ne olmaz. Laptopun bizzat kendisi ile gelen SSD ve kutu açılmamış gelmişti.
ExellionTR
Başarılı
Sentinel'i veya bunu indirip deneyin. Gözüküyor burada.
CrystalDiskInfo
About CrystalDiskInfo A HDD/SSD utility software which supports a part of USB, Intel RAID and NVMe. Aoi Edition Standard Edition Shizuku Edition Kurei Kei Edition Download System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019/2022 Architecture x86/x64/ARM64...
crystalmark.info
SSD modeli nedir? Bu dolandırıcılık işleri en çok o sitelerde oluyor. SS atar mısın?Ama hocam bu mümkün değil gibime geliyor çünkü aldığım yer en çok alışveriş yapılan sitelerden ve bizzat satıcıları kendileri, şimdi isim vermeyeyim ne olur ne olmaz. Laptop'un bizzat kendisi ile gelen SSD ve kutu açılmamış gelmişti.
Disk orijinal ancak OEM. OEM Samsung diskler Magician'da gözükmez. CrystalDiskInfo benzeri programlarla takip edebilirsiniz.Laptop kardeşimde şu an gidip baktım, Samsung MZVL4256HBJD yazıyor.