hakan ubuz

Üyecik
Herkese merhaba, arkadaşlar, bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var bana yardımcı olursanız sevinirim.

Monster Abra A5 V17.3.4 15,6 laptopumda 2 tane NVMe M.2 SSD var. Cihaz özelliklerinde anakartın maksimum okuma yazma değerleri Monster'ın sitesinde aynen şöyle yazıyor:

1. Port yuvası Okuma: 5000MB/s – Yazma: 3600 MB/s

2. Port yuvası Takılı Değil - Okuma Hızı: 3500 MB/s - Max. Yazma Hızı: 3000 MB/s desteklemektedir.

C Diski Sistem Model Samsung MZVL41T0HBLB-00B07. Özelliklerinde: 3600 MB/s okuma - 3000 MB/s yazma ve sağlık durumu %99. (Üzerinde gelen)

D Diski Depo Model Kioxia-Exceria Plus G3 SSD. Özelliklerinde: 5.000 MB/s Okuma - 3.900 MB/sn yazma ve sağlık durumu %100 ( Sonradan taktığım)

CMD'den hız testi parametrelerini yazdığımda resimlerdeki değerler çıkıyor, yani Samsung biraz yavaş kalıyor. Özellikle random okuma kısmına bakarsanız anlarsınız. Aslında sorum şu, bu iki SSD de de DRAM özelliği var mı? Biraz araştırma yaptım sonuç bulamadım. Farzı misal ikisinde de yok diyelim, sistemi Kioxia'ya kursam çok bir şey fark eder mi? Değer mi?

KIOXIA-.webp

samsung.webp

Son düzenleyen: Moderatör: