Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KsmSnyr

Üyecik
Cihaz
Samsung laptop
Bu özelliklere sahip eski bir laptop var. yeğenime biraz hızlandırıp dersleri için vermek istiyorum. SSD 256gb ve 8Gb ram aldım
Lakin işlemcisi 2 çekirdekli. acaba bu laptobun islemcisini i3 ayarında 4 çekirdekliye çıkarabilir miyim? bilgi verir misiniz?

Samsung NP270E5G-K06TR 4 GB 500 GB HD Graphics 4000 15.6" Notebook Özellikleri

Tipi: Laptop / Notebook
İşlemci Hızı: 1.50 GHz
Bellek: 4 GB
Ekran Boyutu: 15.6 inç
Ekran Çözünürlüğü: 1366x768 px
Ekran Kartı: Intel
Ekran Kartı Modeli: HD Graphics 4000
Ekran Kartı Tipi: Paylaşımlı
İşlemci Türü: Intel Celeron
İşletim Sistemi: Win 8.1
Sabit Disk: 500 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu özelliklere sahip eski bir laptop var. yeğenime biraz hızlandırıp dersleri için vermek istiyorum. SSD 256gb ve 8Gb ram aldım
Lakin işlemcisi 2 çekirdekli. acaba bu laptobun islemcisini i3 ayarında 4 çekirdekliye çıkarabilir miyim? bilgi verir misiniz?

Samsung NP270E5G-K06TR 4 GB 500 GB HD Graphics 4000 15.6" Notebook Özellikleri

Tipi: Laptop / Notebook
İşlemci Hızı: 1.50 GHz
Bellek: 4 GB
Ekran Boyutu: 15.6 inç
Ekran Çözünürlüğü: 1366x768 px
Ekran Kartı: Intel
Ekran Kartı Modeli: HD Graphics 4000
Ekran Kartı Tipi: Paylaşımlı
İşlemci Türü: Intel Celeron
İşletim Sistemi: Win 8.1
Sabit Disk: 500 GB
Bunu soylemek istemezdim ama Celeron islemcili bir laptop icin biraz gereksiz masraf yapmissiniz maalesef. O laptop'a RAM ve SSD taksaniz da adam olmaz tabiri caizse.

Hocam laptoplarda işlemci teknik olarak bazı modellerde değiştirilebilse bile basit bir işlem değildir, ram ve ssd takviyesi dersleri için yeterli olur hafif bir işletim sistemide kurulursa işini görecektir.

CPU-Z programını indirip ekran görüntüsünü atar mısınız?

Düzenleme: Bu linkte yazana göre laptopta 1007U işlemci var, bu işlemci maalesef BGA soket tipine sahip yani anakarta lehimli, bu da demek oluyor ki değiştirilemiyor maalesef.
Teşekkür ederim bilgi verdiğin için👍

Bunu soylemek istemezdim ama Celeron islemcili bir laptop icin biraz gereksiz masraf yapmissiniz maalesef. O laptop'a RAM ve SSD taksaniz da adam olmaz tabiri caizse.
Teşekkür ederim

Hocam laptoplarda işlemci teknik olarak bazı modellerde değiştirilebilse bile basit bir işlem değildir, ram ve ssd takviyesi dersleri için yeterli olur hafif bir işletim sistemide kurulursa işini görecektir.
Teşekkür ederim

MODERATÖR ARKADAŞLAR KONUMUN CEVABINI ÖĞRENDİM LÜTFEN KONUYU KAPATİRMİSİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM .