Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kadirCN

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Türkiye, Hakkari
Samsung NP300E5C modelinde laptopa sahibim. Yeni işletim sistemi kurmak istiyorum fakat BIOS'u açamıyorum. F2 ile açılması lazım fakat şu an hiçbir tuş ile açılmıyor. Tüm F tuşlarını ve del tuşunu denedim açılmıyor BIOS pilini çıkar tak yaptım olmadı yenisi ile değiştirdim olmadı farklı RAM kombinasyonlarını denedim olmadı.

240GB SSD.
2*4GB RAM mvcut.

Çözüm
SSD’yi söküp denemen mümkün mü? Bir defasında sanki ben öyle girebilmiştim Samsung laptopta.

Ayrıca pili ve şarjı söküp birkaç dakka sonra denedin mi?
SSD'yi söküp denemen mümkün mü? Bir defasında sanki ben öyle girebilmiştim Samsung laptopta.

Ayrıca pili ve şarjı söküp birkaç dakika sonra denedin mi?

SSD ve pili söktüm hocam bekleyip deneyeceğim şimdi.

SSD'yi söküp denemen mümkün mü? Bir defasında sanki ben öyle girebilmiştim Samsung laptopta.

Ayrıca pili ve şarjı söküp birkaç dakika sonra denedin mi?

Şimdi girebildim ilk önce yeniden başlattı 2.seferde girdi BIOS'a teşekkürederim.

Bunun direk açılması için herhangi bir ayar var mıdır?

Son düzenleme:
İlk olarak harici klavye deneyebilirdin.

BİOS ayarlarını da kontrol edebilirsin. Mesela HP Notbook'larda BİOS ayarlarında FN+Fonksiyon tuşu (F1, F2 vs.) yerine doğrudan Fonksiyon tuşları geçerli kılar (BIOS menüsüne kolay giriş yapmak için)

Hızlı başlangıç özelliğinden kaynaklı bir durum bataryayı ve adaptörü çıkarıp birkaç saniye bekleyin sonra tekrar BIOS'a girmeyi deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak harici klavye deneyebilirdin.

BIOS ayarlarını da kontrol edebilirsin. Mesela HP Notbook'larda BIOS ayarlarında FN+fonksiyon tuşu (F1, F2 vs.) Yerine doğrudan fonksiyon tuşları geçerli kılar (BIOS menüsüne kolay giriş yapmak için)

Standart olarak F2 tuşu ile giriliyor ve çalıştığından eminim hatta daha önce defalarca kez farklı klavyeler ile deneme yapmıştım.