@Fantastiktürk, merhaba hocam,
Attığınız kaynaklara bu sorunu araştırırken de denk gelip incelemiştim. Yaşadığım sorun tam olarak nasıl ifade edilir ya da nedir bilemiyorum.
Pek Ghosting değil gibi. Mesela attığım videodaki Ranch Simulator'den bağımsız olarak CS2 giriyorum, özellikle fareyi böyle yavaş yavaş çevirip gözlemlediğimde acayip derecede göze batacak şekilde grafiklerde bozulmalar oluyormuş gibi çizgisel bir şeyler oluşuyor.
Bazı oyunlarda ise pek göze batmıyor, örneğin Tomb Raider giriyorum, pek rahatsız edici bir şey yok. Ya da tam tersi Ranch Simulator giriyorum, özellikle uzaktaki ağaçlarda çizgilenme/görüntü bozukluğu gibi şeyler oluşuyor. Deneme amaçlı dandik 75 Hz monitör bağladım bugün, Ranch Simulator'de hiç gözüme çarpmadı böyle bir sorun. Monitörü aldığım ilk zamanlar böyle bir şey olmadığına eminim, olsa net fark ederdim.
Steam'de istek listeme girdiğimde ilk başta bayağı yaşanıyor mesela bu bozulmalar, daha sonra in-çık yaptıkça biraz daha normale dönüyor. 75 Hz monitör bağladığımda olmadı mesela bu.
Ghosting testi yapıyorum, sorun gözükmüyor. Scanline testi gibi bir şey vardı internette, onu da yaptım ama o da temiz. YouTube gibi yerlerde problem olmuyor mesela ama forumda bazen oluyor, bazen olmuyor. Haftaya arkadaşın sistemde deneyeceğim, orada da olursa garantiye yollayacağım ama pek ümidim yok, geri gönderirler büyük ihtimal.