Cem Yilmaz

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar yakin zamanda Samsung Odyssey G65B 32 inch almayi dusunuyorum ancak local dimming olarak inanilmaz kotu bir monitor oldugunu ogrendim, ancak VA panel olarak iyi bir monitor oldugunu soyluyorlar.

VA panel olan daha kaliteli bir monitor onerebilir misiniz? Şu anda Samsung'un sitesinde ogrenci indirimi ile 11k'ya geliyor. Eger 2-3k gibi bir farka daha iyisi varsa alabilirim.

Bu monitorden daha iyi olan en ucuz monitor olarak bunu bulabildim. Sizin de onerilerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar yakin zamanda Samsung Odyssey G65B 32 inch almayi dusunuyorum ancak local dimming olarak inanilmaz kotu bir monitor oldugunu ogrendim, ancak VA panel olarak iyi bir monitor oldugunu soyluyorlar.

VA panel olan daha kaliteli bir monitor onerebilir misiniz? Şu anda Samsung'un sitesinde ogrenci indirimi ile 11k'ya geliyor. Eger 2-3k gibi bir farka daha iyisi varsa alabilirim.

Bu monitorden daha iyi olan en ucuz monitor olarak bunu bulabildim. Sizin de onerilerinizi bekliyorum.
Samsung Odyssey G65B modelinden daha iyi bir VA panel monitör arıyorsanız, aşağıdaki model ve önerileri değerlendirebilirsiniz:

1. LG 32GP850-B
- Ekran Boyutu: 32 inç
- Panel Tipi: Nano IPS (VA ile karşılaştırıldığında daha iyi renk doğruluğu)
- Çözünürlük: 2560 x 1440 (QHD)
- Yenileme Hızı: 165Hz
- Dimming: Adaptive Sync (G-Sync uyumlu)

2. AOC CQ32G1
- Panel Tipi: VA
- Yenileme Hızı: 144Hz
- Dimming: HDR desteklemiyor ama siyah seviyeleri oldukça iyidir.

3. Gigabyte G32QC
- Dimming: HDR 400 (yerel karartma yok ama etkileyici bir deneyim sunabilir)

4. MSI Optix MAG322CQR
- Dimming: HDR 400 desteği mevcut.

Önerdiğiniz Cooler Master Tempest GP2711 modeli de dikkat çekici ve uygun bir alternatif olabilir, ancak VA panellere göre daha fazla renk doğruluğu sağlayan IPS panellere yönelmek görüntü kalitesi açısından faydalı olabilir.

Monitörlerin fiyatları sürekli değişebilir, bu nedenle alışverişten önce güncel fiyatları kontrol etmeyi unutmayın.