ÇağrıK

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde bir sistem aldım. Monitör olarak da Odyssey G65B aldım ancak video izlerken veya oyun oynarken ekranda ışık patlamaları oluyor, bunu nasıl çözebiliriz? Daha açıklayıcı olması için farkı gösteren iki tane görsel ekledim.

Ekran görüntüsü 2025-11-15 160435.webp

Ekran görüntüsü 2025-11-15 160516.webp

Brightness optimization, Brightness Reduction, Dynamic brightness, Local dimming, Contrast enhancer ve Eye saver mode ayarlarını kapatın.

Teşekkür ederim hocam ama olmadı HDR kapatınca düzeldi HDR açınca tekrar bozuyor bunun nedeni ne olabilir?
Mesajı düzenledim diğer ayarları da kapattınız mı? Local dimming ve Contrast enhancer mesela.
Brightness optimization, Brightness Reduction, Dynamic brightness, Local dimming, Contrast enhancer ve Eye saver mode ayarlarını kapatın.

Evet sizin söylediğiniz ayarları kapattım hocam ama HDR açıktı sorun geçmedi sizin söylediğiniz ayarlara ek olarak HDR'yi kapattım sorun düzeldi. Söylediğiniz ayarlardan şu an sadece local dimming ve ekstra olarak HDR açık

Evet sizin söylediğiniz ayarları kapattım hocam ama HDR açıktı sorun geçmedi sizin söylediğiniz ayarlara ek olarak HDR'yi kapattım sorun düzeldi. Söylediğiniz ayarlardan şu an sadece local dimming ve ekstra olarak HDR açık.

Local dimming kapatın. Sdr içeriği HDR tüketmek de mantıklı değil. Siyahların gri gözükmesine sebep olur.